Tânăra pianistă Fabiola Ioniţă, în Stagiunea de marţi seară

Tânăra pianistă Fabiola Ioniţă, în Stagiunea de marţi seară

Fabiola Ioniţa

La Sala mică a Ateneului român, marţi, 5 decembrie, va avea loc un recital de pian susţinut de Fabiola Ioniţă, în cadrul Stagiunii de marţi seară. În program vor fi lucrări de Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Serghei Prokofiev.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am început să studiez pianul la vârsta de 6 ani, în cadrul Colegiului „Carmen Sylva”, Ploieşti, sub îndrumarea profesoarei Sanda Hîrlav Maistorovici, o profesoară eminentă, căruia îi datorez educaţia echilibrată, sănătoasă şi corectă în ceea ce priveşte stăpânirea emoţiilor şi concentrarea continuă pe scenă; mama fiind cea care mi-a îndrumat paşii către acest instrument. Ea a fost şi este călăuzitoarea şi sprijinul meu“, mărturisea tânara pianistă Fabiola Ioniţă, într-un interviu.

Fabiola Ioniţă s-a născut în Ploieşti, la 8 decembrie 1993. A început studiul pianului la vârsta de 6 ani  în cadrul Liceului de Artă cu profesoara Mirela Cioschi. Din anul 2003 se lucrează cu profesoara Sanda Hîrlav Maistorovici, cadru didactic la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. S-a perfecţionat în cadrul unor  cursuri de măiestrie cu maeştrii Lory Wallfisch şi Luciano Lanfranchi (2009).A obtinut Premiul I la Concursul International "ProPiano"(Bucuresti 2010). Participările la Olimpiadele Naţionale de Muzică dintre anii 2007-2011 au fost, de asemenea, încununate de succes, eleva dobândind de fiecare dată premii şi menţiuni.

 În luna ianuarie  2010 a interpretat Concertul nr.3 de Ludwig van Beethoven, alături de Orchestra Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti, sub bagheta maestrului Ilarion Ionescu Galaţi.

Marti, 5 Decembrie 2017, 19:00 - 20:00

Sala mica a Ateneului
Recital de pian
Fabiola Ioniţă
Program

Ludwig van Beethoven
Sonata nr. 23, în fa minor, op. 57, Appassionata
Johannes Brahms
Şase piese pentru pian, op. 118
Serghei Prokofiev
Sonata nr. 6, în la major, op. 82
Coproducător: Radio România Muzical

 

citeste totul despre: