Scurtmetrajul românesc „Noiembrie”, în competiţia oficială la Valencia International Film Festival Cinema Jove

Scurtmetrajul românesc „Noiembrie”, în competiţia oficială la Valencia International Film Festival Cinema Jove

Scurtmetrajul „Noiembrie” va reprezenta România la Festivalul Internaţional de Film „Cinema Jove”

Debutul în regie al monteurului Ioachim Stroe, scurtmetrajul „Noiembrie”, va fi prezent în selecţia oficială a prestigiosului Festival Internaţional de Film „Cinema Jove” din Valencia, eveniment ce se desfăşoară între 23 iunie- 1 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Noiembrie” va reprezenta România în competiţia dedicată scurtmetrajelor, alături de producţii din Spania, Maroc, Marea Britanie, Franţa, Italia, Portugalia sau Statele Unite ale Americii. 

Scurtmetrajul spune povestea lui Vlad care este ghid turistic pe vase de croazieră. Acum 8 ani, când a plecat din ţară, el a lăsat în urmă o relaţie eşuată dar şi un copil, pe Max care se află  acum în pragul adolescenţei. Aflat pentru o săptămână în România, Vlad încearcă să recupereze din timpul pierdut. 
„Povestea reîntâlnirii dintre Vlad şi fiul său Max, este, în primul rând o poveste despre transformare. Despre felul în care, la o anumită vârstă, copiii încetează să mai fie copii şi se transformă în adolescenţi. Despre cum străinii se pot transforma în prieteni şi, nu în ultimul rând, despre cum se schimbă felul în care ne percepem noi pe noi, atunci când suntem fortaţi să fim sinceri”, declară Ioachim Stroe. „
Noiembrie” îi are în distribuţie pe Ovidiu Mihăiţă şi Vlad Alexandru, iar Ioachim Stroe semnează scenariul, regia dar şi montajul. Stroe este unul dintre cei mai cunoscuţi editori români. El a semnat montajul pentru producţii precum „Aurora” (Cristi Puiu), „Dincolo de calea ferată” (Cătălin Mitulescu), „Cinema, mon amour” (Alexandru Belc), „Reţeaua” (Claudiu Mitcu). „Noiembrie” este primul său film în calitate de regizor şi scenarist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările