Scurtmetrajul "O noapte la Tokoriki", la Berlinală

Scurtmetrajul

Afis Berlinala

Scurtmetrajul "O noapte la Tokoriki", de Roxana Stroe, a fost selectat în competiţia Generation 14plus din cadrul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 11 - 21 februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul, al treilea scurtmetraj al regizoarei române, după "Plante perene" (2013) şi "Black Friday" (2015), va avea premiera mondială la festival, informează berlinale.de.

Producţia concurează în secţiunea de scurtmetraje alături de alte 16 filme din ţări precum Marea Britanie, Germania, Columbia, Elveţia, Olanda şi Statele Unite.

Secţiunea în care este inclusă pelicula Roxanei Stroe face parte din programul Generation 2016, care cuprinde categoriile Generation 14plus şi Generation Kplus, cu sub-secţiunile lungmetraj şi scurtmetraj.

"În diferitele filme cuprinse în programul acestui an, vedem tinerii asumându-şi chestiunile mature cu care se confruntă", a spus Maryanne Redpath, directoarea programului Generation.
În total, 63 de lungmetraje şi scurtmetraje sunt incluse în cele două mari categorii ale programului. Acestea sunt produse sau coproduse în 35 de ţări şi au fost selecţionate dintr-un total de 2.000 de titluri înscrise, depâşind numărul celor de anul trecut.

Festivalul de Film de la Berlin va fi deschis, pe 11 februarie, cu proiecţia filmului "Hail, Caesar!", regizat de Joel şi Ethan Coen.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările