Prima expoziţie de fotografie din România vernisată sub apă va avea loc la Vama Veche

Prima expoziţie de fotografie din România vernisată sub apă va avea loc la Vama Veche

Imaginile mai multor fotografi români vor fi expuse sub apă la Vama Veche

Pe 24 august, în Vama Veche se va vernisa, pentru prima dată în România o expoziţie subacvatică de fotografie colectivă, intitulată „VSLO Aquatic”, organizată într-o piscină, în cadrul celui mai mare festival de arte vizuale de la noi din ţară, "Vama Sub Lumini de Oscar".

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 12 imagini prezentate cu acest prilej au fost realizate de o parte dintre lectorii care predau cursuri de fotografie la Festivalul Internaţional de Arte Vizuale „Vama Sub Lumini de Oscar” (18-27 august), printre aceştia numărându-se: Florin Ghioca, Cristian Crisbăşan, Vali Bărbulescu, Vlad Eftenie, Nicolae Coşniceru, Cătălin Săvulescu şi Cornel Lazia.
 
Va fi pentru prima dată când publicul va putea vizita o expoziţie sub apă, folosind echipamente speciale de snorkeling şi scufundare, puse la dispoziţie gratuit de organizatori. Tema expoziţiei este una liberă, iar cei prezenţi se pot bucura de o inedită perspectivă a fotografiilor printate de Canon special pentru un asemenea vernisaj.
 
În ediţia a 8-a a Festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar” au loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4x4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud, fotografie de produs, fotografie de teatru, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retuşare a imaginilor în Photoshop. Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesionişti în lumea imaginii şi a fotografiei, nume recunoscute pe plan naţional şi chiar pe plan internaţional!
 
De la Marian Sterea şi Florin Ghioca la Nicolae Coşniceru sau Cristian Crisbăşan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta îi îndrumă pe cei înscrişi în aşa fel încât să înveţe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice. De asemenea, după fiecare curs au loc întâlniri, proiecţii şi analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor.
 
Şi pentru că de câţiva ani VSLO nu înseamnă numai fotografie, şi la această ediţie se organizează cursuri gratuite de film, teatru, muzică, pictură şi modelaj tradiţional, cu lectori specializaţi care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru.
 
„Vama sub lumini de Oscar” înseamnă şapte ediţii în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocaţi să înveţe şi să experimenteze cele mai noi, mai complexe şi mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este „scrisă” an de an în miile de imagini realizate de către pasionaţii de fotografie şi film la Vama Veche. În prezent, festivalul „Vama sub lumini de Oscar” este cel mai mare festival de arte vizuale din România şi adună an de an sute de pasionaţi, atât din ţară cât şi din străinătate.

 

citeste totul despre: