Copilul român din bidonvilul Parisului care a păşit pe covorul roşu de la Cannes: „Piti Puia, reţineţi acest nume!”

Copilul român din bidonvilul Parisului care a păşit pe covorul roşu de la Cannes: „Piti Puia, reţineţi acest nume!”

FOTO Closer

Piti Puia, copilul în vârstă de 12 ani, distribuit în filmul „Place des victoires”, alături de Guillaume De Tonquédec şi Richard Bohringuer, a stârnit uimire şi emoţie prin povestea sa impresionantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O poveste cum numai prin basme mai auzim şi mai întâlnim”, au anunţat jurnaliştii francezi ce au privit înduioşaţi apariţia copilului român de etnie romă care a reuşit să-şi facă drum din bidonvilul sărăcăcios situat într-o margine de suburbie pariziană şi să păşească pe covorul roşu de la Cannes. 

Piti Puia va putea fi descoperit pe data de  6 noiembrie 2019, când filmul "Place des victoires", realizat de Yoann Guillouzouic, va apărea pe marile ecrane din Franţa, precizează LCI.
 
După ce şi-a petrecut mare parte din copilărie în bidonvilul din Montreuil, oraş din suburbia Parisului, copilul a fost descoperit de directoarea de casting Elsa Pharaon, cea care a contribuit deja la distribuirea lui Rod Paradot în rolul său de succes din filmul „La tête haute”, câştgător al prestigiosului Premiu Cesar, în anul 2016.  Timp de patru ani, a fost susţinut şi ajutat de asociaţii şi de membri ai producţiei pentru a învăţa limba franceză, iar natura sa senină, poezia şi talentul său a făcut ca micuţul să-şi poată scoate familia din stradă şi să devină vedetă la vârsta de numai 12 ani. 
 
Chiar şi actorului Guillaume de Tonquedec, în vârstă de 52, ediţia Cannes din acest an i-a oferit bucuria să păşească pentru prima dată pe covorul roşu. 
„Există oameni care visează la acest lucru toată viaţa lor. Tu înţelegi? Şi poate nu li se va întâmpla niciodată aşa ceva! Tu ai doar 12 ani şi iată-te!”, i se adresa actorul în glumă în cadrul unui interviu BFM TV.
 
"Place des Victoires" este povestea unei întâlniri improbabile şi salvatoare între Gagic, interpretat de Piti Puia şi Bruno, rol jucat de Guillaume De Tonquedec. Copil al străzii, un „Gavroche” rom, isteţ şi zvăpăiat, Gagic va reuşi prin naturaleţea sa să redea un nou avânt existenţei lui Bruno, un bărbat aflat la vârsta de 40 ani, pe cale să plece capul în faţa unui orizont întunecat, lipsit de perspective, eşecurile sale profesionale şi familiale purtându-l în postura unui om ratat, marginalizat. O legătură strânsă îi va uni pe cei doi „fii ai ploii”, neiubiţi de soartă. Bruno îşi va regăsi calea, ghidat de natura luminoasă şi de poezia acestui băieţel vagabont, plin de viaţă şi ghiduşie.

Dincolo de magia ficţiunii şi de luminile reflectoarelor de la Cannes, destinul pare să-i surâdă băiatului şi în viaţa reală, un licăr de speranţă poate şi pentru sutele de copii români ce trăiesc în noroaiele din aşa numitele „platz-uri”, în barăcile mizere sau în „locuinţe” improvizate uitate sub podurile din suburbiile pariziene. 
„Piti Puia, reţineţi acest nume! Veţi mai auzi poveşti despre acest băieţel. E o adevărată descoperire!”, au mai anunţat jurnaliştii LCI, care i-au urat un binemeritat: „Bun venit în această lume!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: