Muzeul Naţional de Artă al României dezvăluie "Secrete la vedere"

Muzeul Naţional de Artă al României dezvăluie

Vizitatorii MNAR vor afla "secrete la vedere"        FOTO: arhiva Adevărul

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) din Bucureşti lansează un nou tip de prezentări în Galeria de Artă Europeană, intitulate "Secrete la vedere", care vor fi oferite publicului vizitator începând cu data de 1 aprilie, în prima zi de miercuri a fiecărei luni calendaristice.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, prezentările "Secrete la vedere" vor fi oferite publicului vizitator începând cu data de 1 aprilie, în prima zi de miercuri a fiecărei luni calendaristice (miercurea gratuită), de la orele 11.30 şi 14.30, durata lor fiind de aproximativ o oră.

Prezentările ghidate fac parte dintr-un un proiect organizat şi susţinut de voluntarii adolescenţi ai muzeului, membri ai Consiliului Adolescenţilor (CADO), împreună cu educatorii muzeali ai MNAR.

"Lucrările de artă ascund secrete chiar sub ochii noştri, secrete pe care s-ar putea să nu le descoperim dacă vizităm muzeul pe cont propriu. Astfel, fără a fi o abordare exhaustivă a patrimoniului Galeriei de Artă Europeană, aceste prezentări îşi propun să scoată în evidenţă trei sau patru lucrări prin intermediul poveştilor din spatele lor. Vor fi oferite detalii mai puţin cunoscute despre procesul de restaurare sau detalii inedite legate de viaţa artiştilor şi de maniera de lucru din atelierul acestora", precizează organizatorii.

Prezentările vor avea lunar câte o lucrare vedetă diferită. Deşi traseul propus de tinerii voluntari va purta vizitatorii prin aceleaşi săli ale muzeului, fiecare lună va prilejui descoperirea unor noi secrete şi a unor noi poveşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: