Maia Morgenstern şi Macanache în scurtmetrajul „Narcis şi Fifi”, în regia lui Şerban Racoviţeanu VIDEO

Maia Morgenstern şi Macanache în scurtmetrajul „Narcis şi Fifi”, în regia lui Şerban Racoviţeanu VIDEO

Afişul filmului „Narcis si Fifi"

„Narcis şi Fifi” în regia tânărului Şerban Racoviţeanu a fost selectat la Around International Film Festival Berlin 2018. Cineastul Şerban Racoviţeanu a lansat miercuri seară cel mai recent scurtmetraj de ficţiune, „Narcis şi Fifi”. Din distribuţie fac parte renumita actriţă Maia Morgenstern şi rapperii Jazz8 şi Macanache.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scurtmetrajul de ficţiune “Narcis si Fifi” în regia tînărului Şerban Racoviţeanu a fost selectat la Around International Film Festival Berlin pentru ediţia din 2018. Lansat oficial miercuri seară, la gradina de vară Green Hours, filmul s-a bucurat de un public numeros, venit poate în urma provocării făcute de anticampania de promovare din mediul online, unde a fost catalogat drept „cel mai prost film din istoria UNATC-ului”.

„Narcis şi Fifi”, un film de 28 de minute, scris şi regizat de Şerban Racoviţeanu adună laolaltă actorii: Voicu Aaniţei, Cosmin Dominte, Alexandru Banciu, Beatrice Rubica, Nicoleta Moscalenco, Maia Morgenstern şi Macanache, interpret de hip-hop. Director de imagine este Vlad Lăpădătescu, montajul este asigurat de Cosmin Stângă iar costumele de Corina Boboc.
Prezent la eveniment în calitate de profesor îndrumător, prof.univ.dr. Laurenţiu Damian a descris filmul ca fiind doar aparent comedie, când de fapt este o dramă puternică cu care se confruntă societatea românească, presărată cu accente comice şi l-a recomandat pe regizor ca fiind “un tânăr plin de talent, aflat pe drumul cel bun“.
Şerban Racoviţeanu este student în anul al II-lea la masterul Arta regiei de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică IL Caragiale din Bucureşti în cadrul căreia a realizat mai multe filme de scurtmetraj de ficţiune şi documentare (Şoferu’ şi pasageru’ - cu Andi Vasluianu şi Constantin Diţă), Sunt o babă păcănită, Falling, Arta, Sunt taximetrist, Funny, Cântecul lebedei, Cat’s pub. O parte dintre filme au participat la festivaluri de film studenţesc şi nu numai: NexT, CineMAiubit (Romania), Aperture Film, Accolade Global Film Competion (SUA), NEZ International Film festival (India), FINOW International Film & Script Festival (Germania) scurtmetrajul Funny fiind premiat cu Premiul Cel mai bun concept regizoral şi Premiul Audience Trailer Award la Festivalul Depth of Film International Film Festival, SUA  2015.
Între cele peste 150 de persoane participante la premieră s-a remarcat prezenţa discretă a regizorului Nae Caranfil.

În descrierea filmului apare titluatura ironică „cel mai prost film din istoria UNATC-ului”.

 „Narcis şi Fifi” a fost selectat în competiţia Around International Film Festival 2018.  Around International Film Festival este un eveniment independent pentru toate tipurile de scurtmetraje: de tip documentar, comercial, animaţie sau realizate de studenţi. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările