Grădina Botanică devine Grădina de Cărţi în acest weekend

Grădina Botanică devine Grădina de Cărţi în acest weekend

În acest weekend, la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti va fi deschis un nou spaţiu dedicat lecturii şi studiului, intitulat Grădina din Cărţi şi amenajat de Asociaţia Team Work

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul Grădina de Cărţi se va desfăşura pe 26 şi 27 iulie, până la ora 21.00, şi cuprinde mai multe ateliere, un concurs de fotografie şi patru workshopuri dedicate adulţilor, care pot participa la oricare dintre ele sau la toate, oricând pe parcursul zilei.

Totodată, vizitatorii pot lua parte la ateliere de reciclare creativă, nutriţie şi recreative şi la bursa ideilor de implicare comunitară. Acesta din urmă presupune întocmirea unei scurte descrieri a unei idei de proiect pe care participantul îl consideră util în comunitate şi în care îşi doreşte să se implice. Ideile vor fi evaluate şi cea mai bună va fi implementată, în 2016, de asociaţie, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

O perdea de PET-uri va fi manufacturată aici şi va deveni parte intergrantă a Grădinii din Cărţi. De asemenea, participanţii vor avea posibilitatea să realizeze planşe botanice informative cu plante importante pentru o nutriţie sănătoasă şi vor putea să se întreacă în diverse jocuri puse la dispoziţie de voluntarii asociaţiei.

Pe parcursul celor două zile se va desfăşura şi un concurs de fotografie. Participanţii care îşi vor face un selfie cu o carte în Grădina din Cărţi şi apoi o vor publica pe Facebook, pe contul propriu sau pe pagina Team Work, folosind tag-ul #GradinaDinCarti, vor intra într-un concurs în care, prin tragere la sorţi, pot câştiga unul dintre cele cinci autocolante de perete reprezentând un arbore cu spaţii pentru fotografii. Concursul se desfăşoară până miercuri, anunţarea rezultatelor având loc în ziua de joi.

Grădina din Cărţi este un proiect derulat de Asociaţia Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti.

Acesta este cel de-al treilea spaţiu, după Grădina Copiilor şi Grădina Bunicii, amenajat de asociaţie pe parcursul parteneriatului început în 2006 cu Grădina Botanică Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: