Expoziţie cu peste o sută de artişti, la Muzeului “Astra” din Sibiu

Expoziţie cu peste o sută de artişti, la Muzeului
“Astra” din Sibiu

Muzeul în aer liber dedicat tehnicii populare, din Dumbrava Sibiului

107 creatori de artă contemporană vor prezenta lucrări de grafică, ceramică şi tapiserie, având ca sursă de inspiraţie atmosfera satului românesc, în cadrul primei expoziţii din acest an a Muzeului “Astra” din Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia, care va fi vernisată mâine, se intitulează “Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului - culoare şi formă pentru eternitate. Saloanele Astrei - Ediţia I”. Manifestarea face parte din seria celor dedicate împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Astfel de acţiuni vor avea loc pe toată durata anului şi vor culmina, în perioada septembrie-octombrie, cu organizarea unor simpozioane şi conferinţe cu participare internaţională, dar şi cu vernisarea unor noi monumente. În plus, Romfilatelia va scoate pentru “Astra” o ediţie limitată de nouă timbre care vor înfăţişa primele nouă monumente din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului datează din 1963 şi a fost înfiinţat pentru a prezenta ocupaţiile, meşteşugurile şi instalaţiile tehnice populare de pe întreg teritoriul ţării. Peste 150 de construcţii, printre care şi un număr important de monumente istorice, au fost transferate pentru a întregi tematica ilustrând civilizaţia populară tradiţională din România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările