Berlinala s-a deschis cu un film cu George Clooney

Berlinala s-a deschis cu un film cu George Clooney

Cadru din filmul „Hail, Caesar!“

A început cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume. Prestigiosul eveniment a fost deschis de cel mai recent lungmetraj al fraţilor Coen, „Ave, Cezar! / Hail, Caesar!“, cu George Clooney cap de afiş. Chiar dacă România nu participă în competiţia oficială, lungmetrajul „Ilegitim“ al lui Adrian Sitaru va fi prezentat la secţiunea Berlinale Forum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin a început joi seară, avându-l ca invitat special pe George Clooney şi prezentând în competiţie filme inedite care tratează teme conexe crizei refugiaţilor.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care se va desfăşura între 11-21 februarie, a fost deschisă de cel mai recent lungmetraj al fraţilor Coen, „Ave, Cezar! / Hail, Caesar!“. De altfel, este pentru a doua oară când un film al fraţilor Coen este proiectat în deschiderea Berlinalei, prima dată fiind în urmă cu cinci ani, în 2011, când a fost prezentat westernul „Adevăratul curaj / True Grit“.

„Hail, Caesar!“ îi are în distribuţie pe Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton şi Channing Tatum. Astfel, actorul George Clooney a fost prezent, pe covorul roşu, în seara de debut a Berlinalei 2016.

„Deşi sunt doar câteva grade afară, berlinezii ne-au primit cu multă căldură“, a povestit jurnalistul Florin Ghioca, reporterul special „Adevărul“ la eveniment, într-o intervenţie prin Skype.

„Măsurile de securitate sunt impresionante. Forţele de securitate sunt peste tot, atât cei în uniforme cât şi aşa-numiţii poliţişti în civil“, a observat Ghioca.

În ce priveşte prezenţa românească, „echipa filmului Ilegitim aterizează în aceste momente la Berlin: Adrian Sitaru şi cei doi actori principali. Mi-au spus, înainte de plecare, că sunt încrezători“.

„Mâine-seară va avea loc proiecţia oficială. Sunt foarte mulţi români care încă mai caută bilete pentru Ilegitim“, a mai explicat Florin Ghioca, trimisul ziarului „Adevarul“ la faţa locului.

Totodată, în această seară, la ICR Berlin, va avea loc un vernisaj de fotografie al lui Silviu Gheţie, cu fotografii de platou de la diferite filme, inclusiv celebrul „Aferim!“, care va fi prezentat într-o proiecţie specială.

„Oamenii se plimbă şi-şi fac poze cu ursul care e emblema Festivalului. Oamenii se bucură de film. Mai toate biletele, inclusiv pentru proiecţiile cu Ilegitim, s-au vândut deja“, a descris reporterul atmosfera festivalului, promiţând că: „Voi reveni cu impresii şi cu primele reacţii după premiera de mâine-seară“.

„Nimănui nu-i pasă de Leonardo DiCaprio aici“, au glumit reporterul şi amfitrionul Liviu Iolu, aflat în studiou.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările