Stiri despre vulcanii noroiosi

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură şi Vulcanii Noroioşi, locurile unde de la 1 iunie poţi evada din starea de alertă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură şi Vulcanii Noroioşi, locurile unde de la 1 iunie poţi evada din starea de alertă

  Turişti din toată ţara sunt aşteptaţi după 1 iunie să admire peisajul selenar de la Vulcanii Noroioşi din judeţul Buzău. Terasele de la Pâcle şi cele de pe traseu sunt pregătite pentru popasul drumeţilor, cu toate măsurile de siguranţă sanitară. Întreaga zonă este presărată cu obiective interesante, care pot fi vizitate după relaxarea restricţiilor impuse de pandemie.

 • Marginea lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marginea lumii

  Lumea asta în care trăim are nişte margini, nişte graniţe, dincolo de care nu e decât ceea ce chiar ne închipuim că e.

 • Trei adolescenţi brăileni au obţinut un rezultat meritoriu la Vulcanii 
Noroioşi, în finala de rovere organizată de Agenţia Spaţială Română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei adolescenţi brăileni au obţinut un rezultat meritoriu la Vulcanii Noroioşi, în finala de rovere organizată de Agenţia Spaţială Română

  Doi elevi de clasa a XI-a şi unul de a X-a din Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” Brăila au participat cu un mic robot conceput şi realizat de ei la finala Rovere EXO-RO, organizată de Agenţia Spaţială Română. Competiţia s-a desfăşurat duminică, 13 septembrie, în cadrul natural „selenar” al Vulcanilor Noroioşi din judeţul Buzău.

 • Cele mai frumoase locuri din Carpaţii Orientali. Vulcani noroioşi, cascade-monument al naturii şi câmpuri de flori în vârf de munte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frumoase locuri din Carpaţii Orientali. Vulcani noroioşi, cascade-monument al naturii şi câmpuri de flori în vârf de munte

  Carpaţii Orientali, care se întind din nordul României până pe Valea Prahovei, aduc în prim-plan unele dintre cele mai frumoase locuri din ţara noastră, pe care turiştii nu ar trebui să le rateze. Vulcanii Noroioşi din Buzău, Focul Viu şi Cascada Putnei din Vrancea, Lacul Vulcanic Sf. Ana, mănăstirile din Moldova sau Zimbrăria din Neamţ sunt tot atâtea motive pentru petrecerea unei vacanţe de vis.

 • Vulcanii noroioşi de la Boz, rezervaţia uitată din Podişul Secaşelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vulcanii noroioşi de la Boz, rezervaţia uitată din Podişul Secaşelor

  Vulcanii noroioşi de la Boz, judeţul Alba, formează o rezervaţie naturală despre care se ştie foarte puţin. Doar localnicii şi persoanele care au studiat rezervaţiile ştiu despre existenţa acestora. Sunt, însă, un fenomen natural unic în Alba şi al doilea ca amploare in Transilvania după vulcanii noroioşi de la Hăşag, judeţul Sibiu.

 • Buzău, judeţul Vulcanilor Noroioşi, al chihlimbarului şi Cârnaţilor de Pleşcoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzău, judeţul Vulcanilor Noroioşi, al chihlimbarului şi Cârnaţilor de Pleşcoi

  Un teritoriu generos din toate punctele de vedere, care cuprinde toate formele de relief, cu perspective de dezvoltare mai ales în zona turismului. Aşa este caracterizat, pe scurt, judeţul Buzău, de către promotorii  turismului. În viziunea lor, unicitatea Buzăului este dată în primul rând de Vulcanii Noroioşi, trecutul care a dat Tezaurul de la Pietroasa dar şi de tradiţiile şi obiceiurile, inclusiv cele culinare.

 • VIDEO Vulcanii Noroioşi, „actori” în zeci de filme şi videoclipuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Vulcanii Noroioşi, „actori” în zeci de filme şi videoclipuri

  Videocplipuri ale unor vedete, pictoriale sau fotografii artistice, precum şi scene din filme celebre, au fost realizate pe platoul natural Vulcanii Noroioşi, din judeţul Buzău. Custodele rezervaţiei crede că producătorii din showbiz sunt atraşi de peisajul cu aspect selenar, dar şi de tariful mic pentru închirierea locaţiei de filmare, de 900 de lei.

 • FOTO Elevii din Scorţoasa muncesc pentru a-i ajuta pe copiii nevoiaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Elevii din Scorţoasa muncesc pentru a-i ajuta pe copiii nevoiaşi

  Şcolarii din satul buzoian Scorţoasa şi-au amenajat un atelier meşteşugăresc pentru suvenire destinate turiştilor care vizitează Vulcanii Noroioşi. Banii obţinuţi urmează să fie folosiţi pentru copiii săraci, pentru bătrâni, dar şi pentru utilarea şcolii. De la 1 iunie şi până în prezent s-au strâns 325 de lei.

 • VIDEO Vulcanii Noroioşi, o alternativă pentru minivacanţă de 1 Mai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Vulcanii Noroioşi, o alternativă pentru minivacanţă de 1 Mai

  Un sejur departe de lumea dezlănţuită, într-un peisaj selenar poate fi cu siguranţă o alternativă pentru acest sfârşit de săptămână. La numai 150 de km de Bucureşti, în dealurile Carpaţilor de Curbură, turiştii care vor să petreacă câteva ceasuri în linişte pot opta pentru Vulcanii Noroioşi, din judeţul Buzău.

 • VIDEO Au fost lansate filmele care vor promova Buzăul în Uniunea Europeană, ca Destinaţie Turistică de Excelenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Au fost lansate filmele care vor promova Buzăul în Uniunea Europeană, ca Destinaţie Turistică de Excelenţă

  Ţinutul Buzăului va fi promovat la nivelul Uniunii Europene prin intermediul unui set de filme, realizat în urma câştigării unui conscurs de proiecte EDEN (European Destinations of Excellence), la categoria Turism Rural. Montajul video, care conţine imagini foarte familiare buzoienilor, va fi postat pe site-ul edenineurope.eu, una dintre sursele de informare a mii de operatori de turism de pe bătrânul continent.

 • Şcoala FotoArt Studio Târgovişte „se mută” la Vulcanii Noroioşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala FotoArt Studio Târgovişte „se mută” la Vulcanii Noroioşi

  O noua experienţă fotografică se iveşte la orizont. De această dată, Şcoala FotoArt STUDIO Târgovişte  merge într-un loc inedit, unic în Europa, despre care legenda spune că se afla deasupra Iadului, de unde pentru fiecare păcătos care fierbe-n smoală, iese câte o bula de gaz.

 • FOTO VIDEO De asta iubim România: Munţii Buzăului - călătorie în ţara vulcanilor, a chihlimbarului şi a legendelor despre uriaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO De asta iubim România: Munţii Buzăului - călătorie în ţara vulcanilor, a chihlimbarului şi a legendelor despre uriaşi

  Buzăul poate fi descris ca o Românie în miniatură, deoarece are toate formele de relief, asemenea ţării noastre. Dealurile şi munţii din Curbura Carpaţilor ascund adevărate comori pentru iubitorii de călătorii în natura sălbatică, pentru pasionaţii de sejururi neconvenţionale, de fapt, pentru toţi turiştii. Un adevărat basm umple o nouă filă în ”125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”, cea mai frumoasă campanie Adevărul.

 • Pâcle buzoiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pâcle buzoiene

  În lumea largă fenomenul se regăseşte în mai bine de 700 de locuri. Dar dacă te gândeşti că majoritatea sunt mult sub nivelul mării, iar în Europa singurele alternative de a vedea aşa ceva sunt peninsula Taman din Rusia şi niscaiva zone ale Apeninilor, îţi dai seama că Vulcanii Noroioşi buzoieni chiar sunt ceva deosebit.

 • Incendii de vegetaţie uscată, în apropierea rezervaţiei Vulcanii Noroioşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incendii de vegetaţie uscată, în apropierea rezervaţiei Vulcanii Noroioşi

  Zeci de pompieri, localnici şi pădurari au luptat peste zece ore să stingă incendiile care au cuprins dealurile din jurul rezervaţiei Vulcanii Noroioşi. Focul a mistuit peste 80 de hectare de păşune şi ameninţa să ajungă la locuinţele sătenilor din localitatea Pâclele dar şi în zona sondelor petroliere. În ultimele 24 de ore, în zona Vulcanilor s-au produs patru incendii de amploare în care au ars sute de hectare de vegetaţie

 • Vulcanii Noroioşi, brandul European al Buzăului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vulcanii Noroioşi, brandul European al Buzăului

  O împerechere ciudată a două cuvinte ce parcă se exclud: vulcani - simbol al focului, şi noroi - pământ şi apă. Şi totuşi, îmbinarea lor exprimă o realitate, pe cât de interesantă, pe atât de spectaculoasă.

 • Weekend/Turism de iarnă la Vulcanii Noroioşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend/Turism de iarnă la Vulcanii Noroioşi

  Spectacolul naturii este mai accentuat în anotimpul rece datorită diferenţelor mai mari de temperatură. O noapte de cazare la pensiunea din rezervaţie costă 90 de lei.

 • Vulcanii Noroioşi, adevărat magnet pentru vedete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vulcanii Noroioşi, adevărat magnet pentru vedete

  Producătorii din showbiz sunt atraşi de peisajul selenar, dar şi de tariful mic pentru închirierea locaţiei de filmare. Zeci de reclame tv, videocplipuri ale unor vedete, pictoriale sau fotografii artistice, precum şi scene din filme celebre, au fost realizate pe platoul natural Vulcanii Noroioşi, din judeţul Buzău.

 • Îngrijorător: Vulcanii Noroioşi au rămas fără turişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îngrijorător: Vulcanii Noroioşi au rămas fără turişti

  Vulcanii Noroioşi, fenomen natural unic în România, sunt în această perioadă mai „singuri” ca niciodată. Încă de la începutul anului, frigul şi sărăcia se încăpăţânează să ţină turiştii departe de această rezervaţie naturală. Custodele acesteia spune că numărul turiştilor a scăzut de o sută ori faţă de primele două luni din 2009.

Modifică Setările