Stiri despre ulise

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Peregrinările lui Ulise în vremuri de pandemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peregrinările lui Ulise în vremuri de pandemie

  Întâlnirea online dintre George Banu şi Krzysztof Warlikowski din cadrul Festivalului de la Sibiu s-a concentrat asupra unor proiecte temporar abandonate ale regizorului - această incontestabilă vedetă a teatrului european contemporan.

 • Ce sărbătorim, de fapt, de Halloween?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce sărbătorim, de fapt, de Halloween?

  Acum vreo zece ani se discuta dacă e cazul să acceptăm sau nu o sărbătoare de import ca Halloweenul. Acum vreo cinci ani Halloweenul ajunsese să ţină trei zile – iar în şcolile private ţinea câte o săptămână.

 • AVANPREMIERĂ Fragmente din romanul „Lincoln între vieţi”, de George Saunders
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ Fragmente din romanul „Lincoln între vieţi”, de George Saunders

  Romanul „Lincoln între vieţi” de George Saunders, a apărut la editura Humnitas. Lansarea are loc miercuri, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmgiu. „Adevărul” prezintă, în avanpremieră, fragmente din cartea lui Saunders, premiată cu Man Booker Prize 2017 şi considerată de cricitici „hipnotizantă, dantescă, o răscolitoare baladă americană”.

 • Mircea Mihăieş, desemnat scriitorul anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Mihăieş, desemnat scriitorul anului

  Un juriu desemnat de Consiliul Uniunii Scriitorilor din România, compus din nouă prestigioşi critici literari, a decis, cu puţin timp în urmă, că Mircea Mihăieş este scriitorul anului 2016.

 • Studiu asupra romanului care
nu va muri niciodată: „Ulysses, 732.
Romanul romanului“ de Mircea Mihăieş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu asupra romanului care nu va muri niciodată: „Ulysses, 732. Romanul romanului“ de Mircea Mihăieş

  Conceput sub forma unui triptic, impresionantul volum „Ulysses, 732. Romanul romanului“ de Mircea Mihăieş, apărut la Editura Polirom în ediţie cartonată, disponibil în curînd şi în ediţie digitală, e prima încercare în România de a face atît o istorie exhaustivă a celei mai celebre cărţi de proză scrisă în limba engleză în secolul XX, cît şi de a expune pentru publicul larg temele, tehnicile şi mizele existenţiale ale acesteia.

 • Ulise omul, văzut de Rădvan FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ulise omul, văzut de Rădvan FOTO

  Mai poate fi încă văzută, până pe 19 septembrie, la Galeria Anaid, noua expoziţie a lui Alexandru Rădvan, intitulată „Epic“. Ca orice manifestare a acestui artist, şi aceasta este un eveniment.

 • De ce îl mai citim pe „Ulise“ în 2013?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce îl mai citim pe „Ulise“ în 2013?

  Ziua de 16 iunie, cunoscută ca Festivalul „Bloomsday“, îi este dedicată scriitorului irlandez James Joyce şi este sărbătorită anual prin lecturi publice internaţionale din celebrul său roman „Ulise". Publicat în 1922, volumul încă prezintă interes pentru ctititori, deoarece tratează inepuizabilul subiect al dragostei şi surprinde viaţa în lucrurile simple şi cotidiene cu care suntem obişnuiţi.

 • Povestea celor mai noi trei statui din Giurgiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea celor mai noi trei statui din Giurgiu

  Lucrările au fost realizate în aproximativ două luni de către angajaţii Şantierului Naval Giurgiu după proiectele şi indicaţiile a trei arhitecţi din Bucureşti. Acestea au fost puse pe soclu şi vernisate pe 15 august 2009.

Modifică Setările