Stiri despre uitare

  39 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Am uitat...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am uitat...

  Textul pe care-l scrii acum ţine locul altui text. Pentru că ai uitat subiectul textului pe care-l înlocuieşti. Ai avut în minte subiectul vreo săptămână, nu l-ai notat pe o bucată de hârtie, foarte rău, foarte trist. Uite că l-ai uitat!

 • Alimentaţia bogată în zahăr şi grăsimi afectează puternic funcţiile creierului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimentaţia bogată în zahăr şi grăsimi afectează puternic funcţiile creierului

  Cercetătorii de la Universitatea Perdue din SUA au analizat riscurile la care se supun peroanele care adoptă  o alimentaţie bogată în grăsimi saturate şi zahăr.  Dincolo de obezitate şi boli de inimă, pe lista riscurilor au mai fost adăugate probleme de atenţie, memorie sau chiar apariţia bolii Alzheimer.

 • Tot ce-am uitat,
tot ce mai ţinem minte încă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce-am uitat, tot ce mai ţinem minte încă

  Uneori, când mă concentrez prea tare la ceea ce fac, nu mai ştiu ce limbă vorbesc ceilalţi oameni din jurul meu. Îi aud undeva pe fundal, spunând lucruri în ceva ce ar putea fi română, dar care nu e. Recunosc câte o prepoziţie, câte o inflexiune a vocii îmi e familiară, dar în rest nici că pot să pricep despre ce e vorba.

 • Demenţa: semne de alarmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demenţa: semne de alarmă

  Se estimează că, în România, sunt peste 270 de mii de persoane care suferă de demenţă, dintre care doar 35 de mii sunt diagnosticate. Nerecunoaşterea la timp a primelor simptome duce la agravarea diagnosticului, când posibilitatea încetinirii bolii este redusă.

 • Scrisoare
către îngeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare către îngeri

  A trecut un an de când vă plângem. Moartea voastră nu a fost în zadar, România s-a schimbat datorita vouă. Suntem mai responsabili şi mult mai atenţi la ceea ce ne înconjoară şi „vreau o ţară ca afara” nu mai reprezintă un slogan, ci parte din realitatea pe care o construim. Sau, cel puţin, aşa ne place să spunem.

 • Despre misterele bolii Alzheimer, cu prof. dr.
Cătălina Tudose, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre misterele bolii Alzheimer, cu prof. dr. Cătălina Tudose, la Adevărul Live

  Prea puţini români observă sau dau importanţă primelor semne ale bolii Alzheimer, cea mai frecventă formă de demenţă la vârstnici. Prea puţină lume ştie că maladia Alzheimer nu e doar o afecţiune a bătrânilor. Despre acestea şi despre alte lucruri mai puţin cunoscute privind boala uitării vorbim la Adevărul Live cu prof. dr. Cătălina Tudose, preşedintele Societăţii Române Alzheimer.

 • Singur printre oameni singuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singur printre oameni singuri

  Pot spune că am ajuns la vârsta la care încep să înţeleg câte ceva despre oameni. Despre lumea în care trăiesc, mai puţin. Şi asta pe măsură ce o cunosc tot mai bine. Acum, când scriu aceste rânduri, mă aflu în Nepal, unde am ajuns după trei săptămâni de stat în Kuweit. Asta după ce mai înainte lăsasem în urmă, în sens geografic, fiindcă altfel o port peste tot cu mine, lumea de acasă.

 • FOTO Cimitirele
evreieşti din Maramureş, în uitare. Îngrijite de vecini sau de nimeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cimitirele evreieşti din Maramureş, în uitare. Îngrijite de vecini sau de nimeni

  Cimitirele evreieşti din Maramureş s-au dat uitării. În multe zone a crescut iarbă şi pământ peste pietrele funerare. Singurul cimitir evreiesc care este foarte bine întreţinut şi care este şi cel mai faimos al judeţului este cel din Sighetu Marmaţiei. Există însă cimitire evreieşti şi în localităţi precum Săpânţa, Moisei sau Borşa, dar care au fost date uitării.

 • 10 semne surprinzătoare că nu dormi cât trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 semne surprinzătoare că nu dormi cât trebuie

  Te-ai putea lăuda că eşti deja adormit înainte de a pune capul pe pernă, dar dacă obişnuieşti să capitulezi atât de repede, să ştii că ai un motiv serios de îngrijorare, pentru că acesta este un semn clar că suferi de privare de somn. Şi acesta este doar unul dintre semnalele de alarmă.

 • 5 lucruri pe care nu le ştiai despre creier şi
memorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 lucruri pe care nu le ştiai despre creier şi memorie

  Uitarea este normală, ba chiar vitală pentru buna funcţionare a creierului, au descoperit de-a lungul timpului oamenii de ştiinţă. Totuşi, mintea noastră gestionează diferit amintirile, astfel că nu de puţine ori ni se întâmplă să ţinem minte detalii precise ale copilăriei, dar să nu mai ştim ce-am făcut cu cheile. Anumite evenimente şi chiar activităţi de zi cu zi influenţează uitarea.

 • S-a dovedit ştiinţific: bărbaţii sunt mai uituci decât femeile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a dovedit ştiinţific: bărbaţii sunt mai uituci decât femeile

  Bărbaţii sunt frecvent acuzaţi că uită zilele de naştere, aniversarea nunţii şi chiar lucruri simple ca dusul gunoiului. Se pare că au ajuns să fie acuzaţi pe bună dreptate: un nou studiu a demonstrat că bărbaţii sunt mai uituci decât femeile.

 • Semne care anunţă maladia Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne care anunţă maladia Alzheimer

  Persoanele cu început de Alzheimer suferă de pierderi de memorie, tulburări de judecată, schimbări bruşte de dispoziţie şi de comportament. De aceea, este esenţial rolul celor din anturaj în depistarea primelor semne care anunţă boala.

 • Google ne face să uităm mai repede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Google ne face să uităm mai repede

  Folosirea zilnică a serviciului Google, prin care verificăm sau căutăm informaţii, are un efect nociv asupra capacităţii noastre de a ne aminti zilele de naştere ale prietenilor sau chiar elemente de cultură generală, arată un nou studiu realizat de oamenii de ştinţă americani, potrivit „Daily Mail”.

 • Simţi cât de comic e rolul tău? Prostie fără urmări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simţi cât de comic e rolul tău? Prostie fără urmări

  E unul dintre textele pe care le-am scris cu cel mai mare zvâc în ultima vreme.Uite o lume nebună, cu simfonii vulgare, kitsch-uri lingvistice.Totuşi, unii se întreabă ce au avut mai bun din toate astea?"Un secol de lucruri extraordinare: libertatea moravurilor".Teza majoră a celor care fac parte din breasla ctitorilor de sindrom social e că lumea noastră e una a vitezei. Dar eu cred că societatea noastră e obsedată de uitare."Nu va urma nimic".

 • Cum prelungesc reţelele sociale durerea după o despărţire sau chiar doliul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum prelungesc reţelele sociale durerea după o despărţire sau chiar doliul

  Despărţirea sau pierderea unei persoane iubite devin şi mai greu de suportat astăzi, când intră în ecuaţie şi contul de Facebook. Reţelele sociale sunt mărturiile celor care dispar din diverse motive, iar cei aflaţi în situaţia de a trece mai departe întâmpină şi mai multe obstacole.

Modifică Setările