Stiri despre toleranta

  92 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre toleranţă, lemn, spaţii mici şi alte prostii la modă VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre toleranţă, lemn, spaţii mici şi alte prostii la modă VIDEO

  Zilele trecute, o librărie din Galaţi (da, din Galaţi!) a pus pe propria pagină de Facebook un filmuleţ de promovare în care – ghici ce? – doamnele librărese povestesc publicului, cu glas ferm şi cu o atitudine un pic ţâfnoasă, că ele susţin nişte valori. Foarte bine! – mi-am zis. Să promoveze valori, căci aşa progresează omenirea, nu trăind din ajutoare sociale şi nici lipind afişe electorale sau postând poze cu căţei pe internet.

 • Marseilleza cu un creion în mână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marseilleza cu un creion în mână

  Ceremonie solemnă la primăria din Châtillon, un oraş din regiunea pariziană. Primarul oraşului, cu eşarfa tricoloră la piept şi cu un creion în mână, cântă Marseilleza. În jurul lui, în cerc, ţinându-se de mână, elevii clasei a doua a  uneia din şcolile oraşului. În fundul sălii de şedinţe, Nataniel, proprietarul creionului, stă pitulat sub două scaune, face grimase şi işi acoperă cum poate urechile.

 • Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017

  Hait! Bigotism! Intoleranţă!, ar sări ca arşi cei infestaţi cu morbul corectitudinii politice. Cum adică al „Domnului“?! Şi mai ales cum al „nostru“?! Carevasăzică alţi „Domni“ nu există, sau, mai grav, există unul Dumnezeu?! Curat murdar, numaidecât un spirit intolerant poate sta în spatele unei astfel de exprimări! Un creştin habotnic, un conservator, un om de dreapta! Poate chiar un „white supremacist“, cine ştie...!

 • Ce să nu tolerezi niciodată într-o relaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să nu tolerezi niciodată într-o relaţie

  Într-o relaţie de cuplu trebuie să existe atracţie, afecţiune şi încredere, ceea ce ne face să devenim mai buni şi, în timp, ne simţim că ne completăm unul pe celălalt. Cu toate acestea, ştim că într-un anumit moment vom fi nevoiţi să ne confruntăm cu situaţii dificile care, deşi uneori întăresc legăturile, pot avea efecte asupra modului în care evoluează relaţia.

 • Campanie în şcoli: Fără ură, cu toleranţă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campanie în şcoli: Fără ură, cu toleranţă!

  Premierea câştigătorilor concursului şcolar „Fără Ură, cu Toleranţă“ a avut loc pe 24 mai, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Spaţiul Public European din Bucureşti. Competiţia a reunit 300 de proiecte din 239 de şcoli şi a implicat peste 24.000 de persoane în activităţile desfăşurate la nivel naţional de către elevi şi cadre didactice.

 • Iohannis: Toleranţa nu înseamnă să fii tăntălău. Politicieni şmecheri s-au căţărat pe mine să arate că am o poziţie stranie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: Toleranţa nu înseamnă să fii tăntălău. Politicieni şmecheri s-au căţărat pe mine să arate că am o poziţie stranie

  Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, pe tema discuţiei privind definirea familiei tradiţionale, că toleranţa "nu înseamnă să fii tăntălău", ci să accepţi şi alte viziuni decât ale tale, criticând faptul că unii politicieni "s-au căţărat pe el" şi l-au criticat pentru poziţia sa faţă de toleranţă.

 • Wolfgang Schaeuble vrea ca musulmanii din
ţara sa să dezvolte un „islam german“, bazat pe liberalism şi toleranţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Wolfgang Schaeuble vrea ca musulmanii din ţara sa să dezvolte un „islam german“, bazat pe liberalism şi toleranţă

  Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, unul dintre vechii aliaţi ai cancelarului Angela Merkel, le-a cerut musulmanilor aflaţi în ţara sa să dezvolte un „islam german“, bazat pe liberalism şi toleranţă, subliniind totodată că afluxul de refugiaţi, mulţi dintre ei musulmani, este o provocare pentru societatea tradiţională.

 • Rolul benefic
al toleranţei în progresul omenirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rolul benefic al toleranţei în progresul omenirii

  Scrisul de bine. Nu de puţine ori, Tudor Arghezi îşi bate joc de pretenţia autorităţii (Guvern, Parlament, Primărie, Prefectură) de a dovedi, în scris, optimism, entuziasm, fidelitate, încredere în guvern, într-un cuvînt, de a cînta şi a nu critica Puterea:

 • O societate a intoleranţei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O societate a intoleranţei?

  Am participat recent la ampla manifestare „Podurile toleranţei”, care de anul acesta poartă numele celei care a iniţiat-o, regretata Erika van Gelder. În cadrul ei, am avut o intervenţie consacrată contribuţiei culturale a minorităţilor din ţara noastră. Am scris aceste rânduri, care sintetizează cele spuse în cadrul manifestării, cu gândul la o realitate care nu mai poate fi ignorată: în pofida calmului aparent, suntem o societate violentă.

 • Constituţie, semnături, jocuri de culise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constituţie, semnături, jocuri de culise

  Aflăm zilele acestea că aşa-numita Coaliţie pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături pentru a revizui Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Aflăm că 3 milioane de cetăţeni români vor să marginalizeze comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans) din România, să o demonizeze, să-i spună (a câta oară?) că avem cetăţeni de rangul doi în România.

 • Bucurie naţională: doi tineri romi sunt bătuţi în tramvai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucurie naţională: doi tineri romi sunt bătuţi în tramvai

  Un video filmat cu telefonul în tramvaiul 41 din Bucureşti, care ne arată scene de bătaie împotriva unui bărbat şi a unei femei – ce pretinde că este însărcinată, ambii romi (deşi nu există nicio dovadă concretă cu referire la identitea lor etnică), e distribuit masiv pe reţelele sociale cu comentarii care fac din agresori nişte eroi.