Stiri despre toleranta

  100 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Clujeni cu Porsche la scară se revoltă din cauza muncitorilor din Sri Lanka: „Domnii au reclamat, mi-au spus că le-am stricat strada, că e zonă de lux”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clujeni cu Porsche la scară se revoltă din cauza muncitorilor din Sri Lanka: „Domnii au reclamat, mi-au spus că le-am stricat strada, că e zonă de lux”

  Revoltă pe o stradă din selectul cartier Gruia din Cluj-Napoca, cu vile somptuoase şi maşini scumpe la scară, din cauza mutării aici a câtorva muncitori veniţi legal din Sri Lanka. „Brusc au chemat Poliţia, pe urmă au făcut plângeri peste tot pe unde puteau să facă”, spune reprezentantul firmei care i-a recrutat.

 • Sondaj la un an după Referendumul pentru Familie: românii, mai toleranţi faţă de LGBT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj la un an după Referendumul pentru Familie: românii, mai toleranţi faţă de LGBT

  Românii sunt mai deschişi şi mai toleranţi faţă de grupul LGBT (lesbiene, gay, bisexuali/e, transgender), 38% fiind de părere că persoanele minoritare sexual trebuie să aibă drepturi egale cu cele heterosexuale, în creştere cu două puncte procentual, faţă de anul 2015. Cel puţin, asta arată un sondaj realizat de către Comisia Europeană privind discriminarea persoanelor minoritare sexual în Uniunea Europeană, realizat în mai 2019.

 • Klaus Iohannis dă cu
flit democraţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis dă cu flit democraţiei?

  Aştept de la Domnul Preşedinte scuze, clarificări sau confirmări. Recenta declaraţie a domniei sale referitoare la susţinătorii Referendumului pentru Căsătorie jigneşte milioane de oameni din această ţară, fie ei ortodocşi, catolici, protestanţi, musulmani sau necredincioşi.

 • În lipsă de scopuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În lipsă de scopuri

  Lipsa scopurilor prefigurează anarhia. De prea mult bine oamenii au atitudini bizare. De pildă huliganilor englezi nu le lipseşte nimic. Însă ei se duc pe stadioane pentru partidele de bătaie. Nu pentru spectacolul fotbalului, ci pentru propriul lor meci de forţă.

 • Despre toleranţă, lemn, spaţii mici şi alte prostii la modă VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre toleranţă, lemn, spaţii mici şi alte prostii la modă VIDEO

  Zilele trecute, o librărie din Galaţi (da, din Galaţi!) a pus pe propria pagină de Facebook un filmuleţ de promovare în care – ghici ce? – doamnele librărese povestesc publicului, cu glas ferm şi cu o atitudine un pic ţâfnoasă, că ele susţin nişte valori. Foarte bine! – mi-am zis. Să promoveze valori, căci aşa progresează omenirea, nu trăind din ajutoare sociale şi nici lipind afişe electorale sau postând poze cu căţei pe internet.

 • Marseilleza cu un creion în mână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marseilleza cu un creion în mână

  Ceremonie solemnă la primăria din Châtillon, un oraş din regiunea pariziană. Primarul oraşului, cu eşarfa tricoloră la piept şi cu un creion în mână, cântă Marseilleza. În jurul lui, în cerc, ţinându-se de mână, elevii clasei a doua a  uneia din şcolile oraşului. În fundul sălii de şedinţe, Nataniel, proprietarul creionului, stă pitulat sub două scaune, face grimase şi işi acoperă cum poate urechile.

 • Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017

  Hait! Bigotism! Intoleranţă!, ar sări ca arşi cei infestaţi cu morbul corectitudinii politice. Cum adică al „Domnului“?! Şi mai ales cum al „nostru“?! Carevasăzică alţi „Domni“ nu există, sau, mai grav, există unul Dumnezeu?! Curat murdar, numaidecât un spirit intolerant poate sta în spatele unei astfel de exprimări! Un creştin habotnic, un conservator, un om de dreapta! Poate chiar un „white supremacist“, cine ştie...!

 • Ce să nu tolerezi niciodată într-o relaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să nu tolerezi niciodată într-o relaţie

  Într-o relaţie de cuplu trebuie să existe atracţie, afecţiune şi încredere, ceea ce ne face să devenim mai buni şi, în timp, ne simţim că ne completăm unul pe celălalt. Cu toate acestea, ştim că într-un anumit moment vom fi nevoiţi să ne confruntăm cu situaţii dificile care, deşi uneori întăresc legăturile, pot avea efecte asupra modului în care evoluează relaţia.

 • Campanie în şcoli: Fără ură, cu toleranţă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campanie în şcoli: Fără ură, cu toleranţă!

  Premierea câştigătorilor concursului şcolar „Fără Ură, cu Toleranţă“ a avut loc pe 24 mai, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Spaţiul Public European din Bucureşti. Competiţia a reunit 300 de proiecte din 239 de şcoli şi a implicat peste 24.000 de persoane în activităţile desfăşurate la nivel naţional de către elevi şi cadre didactice.

 • Iohannis: Toleranţa nu înseamnă să fii tăntălău. Politicieni şmecheri s-au căţărat pe mine să arate că am o poziţie stranie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: Toleranţa nu înseamnă să fii tăntălău. Politicieni şmecheri s-au căţărat pe mine să arate că am o poziţie stranie

  Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, pe tema discuţiei privind definirea familiei tradiţionale, că toleranţa "nu înseamnă să fii tăntălău", ci să accepţi şi alte viziuni decât ale tale, criticând faptul că unii politicieni "s-au căţărat pe el" şi l-au criticat pentru poziţia sa faţă de toleranţă.

 • Wolfgang Schaeuble vrea ca musulmanii din
ţara sa să dezvolte un „islam german“, bazat pe liberalism şi toleranţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Wolfgang Schaeuble vrea ca musulmanii din ţara sa să dezvolte un „islam german“, bazat pe liberalism şi toleranţă

  Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, unul dintre vechii aliaţi ai cancelarului Angela Merkel, le-a cerut musulmanilor aflaţi în ţara sa să dezvolte un „islam german“, bazat pe liberalism şi toleranţă, subliniind totodată că afluxul de refugiaţi, mulţi dintre ei musulmani, este o provocare pentru societatea tradiţională.

 • Rolul benefic
al toleranţei în progresul omenirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rolul benefic al toleranţei în progresul omenirii

  Scrisul de bine. Nu de puţine ori, Tudor Arghezi îşi bate joc de pretenţia autorităţii (Guvern, Parlament, Primărie, Prefectură) de a dovedi, în scris, optimism, entuziasm, fidelitate, încredere în guvern, într-un cuvînt, de a cînta şi a nu critica Puterea:

 • O societate a intoleranţei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O societate a intoleranţei?

  Am participat recent la ampla manifestare „Podurile toleranţei”, care de anul acesta poartă numele celei care a iniţiat-o, regretata Erika van Gelder. În cadrul ei, am avut o intervenţie consacrată contribuţiei culturale a minorităţilor din ţara noastră. Am scris aceste rânduri, care sintetizează cele spuse în cadrul manifestării, cu gândul la o realitate care nu mai poate fi ignorată: în pofida calmului aparent, suntem o societate violentă.

 • Constituţie, semnături, jocuri de culise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constituţie, semnături, jocuri de culise

  Aflăm zilele acestea că aşa-numita Coaliţie pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături pentru a revizui Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Aflăm că 3 milioane de cetăţeni români vor să marginalizeze comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans) din România, să o demonizeze, să-i spună (a câta oară?) că avem cetăţeni de rangul doi în România.

 • Bucurie naţională: doi tineri romi sunt bătuţi în tramvai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucurie naţională: doi tineri romi sunt bătuţi în tramvai

  Un video filmat cu telefonul în tramvaiul 41 din Bucureşti, care ne arată scene de bătaie împotriva unui bărbat şi a unei femei – ce pretinde că este însărcinată, ambii romi (deşi nu există nicio dovadă concretă cu referire la identitea lor etnică), e distribuit masiv pe reţelele sociale cu comentarii care fac din agresori nişte eroi.

 • Multiculturalismul pe înţelesul oricui VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Multiculturalismul pe înţelesul oricui VIDEO

  POLITIC Filmul de animaţie „Zootopia“ / „Zootropolis“, deja un mare succes la noi şi în toată lumea, este de fapt o „fabulă“ cu animale, o parabolă străvezie a lumii noastre globalizate şi multiculturale.

 • Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre problema migranţilor: „Asistăm la ascensiunea extremismului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre problema migranţilor: „Asistăm la ascensiunea extremismului”

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis, miercuri, la Palatul Parlamentului, în cadrul Conferinţei Internaţionale Lauder de Diplomaţie şi Afaceri, un mesaj împotriva discursurilor de ură care circulă pe internet faţă de migranţi, împotriva intoleranţei, dar a subliniat şi importanţa sporirii sistemelor de securitate.

 • Cât de europeană este Europa noastră?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de europeană este Europa noastră?

  Tot mai mulţi europeni de oră recentă ridică vocea împotriva Vestului „decadent”, împotriva unei „Europe slabe”. La noi, exced supăraţii pe multiculturalism, ridicoli într-o ţară în care minorităţile reprezintă sub 10% din populaţie. Aceşti vajnici apărători ai „valorilor europene” se grăbesc să acuze liderii din Germania sau din Franţa pentru „criza” lor morală şi politică. De fapt, care sunt valorile Europei?

 • Zgonea spune că nu vede niciun impediment în construcţia unei moschei la Bucureşti: Toleranţa naşte toleranţă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zgonea spune că nu vede niciun impediment în construcţia unei moschei la Bucureşti: Toleranţa naşte toleranţă!

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat, luni, că nu vede niciun impediment în construcţia unei moschei în Bucureşti, el amintind faptul că aceasta a fost o decizie a Guvernului României, iar ţara noastră ar trebui să păstreze aceeaşi relaţie, foarte bună, cu Turcia, adăugând că „toleranţa naşte toleranţă, iar intoleranţa naşte intoleranţă“.

 • Legea defăimării, modificată de Dragnea după reacţia Ambasadei SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea defăimării, modificată de Dragnea după reacţia Ambasadei SUA

  Preşedintele PSD Liviu Dragnea a amendat controversatul proiect de lege care pedepsea defăimarea socială, în sensul în care a eliminat toate articolele referitoare la defăimare, incitare la ură şi discriminare, dar şi amenzile prevăzute în forma iniţială. Totodată, Dragnea i-a dat un alt nume proiectului de lege.