Stiri despre terorism in paris

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dacă sunteţi democraţi, plecaţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă sunteţi democraţi, plecaţi!

  Doar stelele strălucitoare ne împiedică să vedem vesta de sinucigaş plasată de onor somităţile lor etice Juncker şi Merkel în mijlocul drapelului european. Cu aceşti oameni şi cu gîndirea lor de centru-vid la putere, Europa e strivită între nătării dinăuntru şi demenţii din afară.

 • 5 motive pentru care eu nu sunt Charlie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive pentru care eu nu sunt Charlie

  Campania „Je suis Charlie” este primul mem important al anului 2015. Dorinţa de a se solidariza cu jurnaliştii de la Charlie Hebdo, victime ale atacului terorist, a umplut lumea pe orizontală şi pe verticală, de la ong-işti la artişti şi de la adolescenţi la şefi de stat. „Je suis Charlie“ vezi astăzi oriunde, la televizor, în ziare, pe Facebook şi Twitter, la manifestaţii de zeci de mii.

 • I am „Charlot“, băi scuteristule!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  I am „Charlot“, băi scuteristule!

  Dac-aş fi francez get-beget, aş avea o mare problemă. Aş sta doar în casă, numai să nu dau ochii cu vreo faţă mai puţin albă decât a mea. Acum 70 de ani, bunicii francezilor „Charlie” de astăzi aplaudau frenetic altă satiră anti-extremism, dar après la guerre. „Charlot” a supravieţuit însă şi asta fiindcă de potenţialii săi asasini a avut cine să se ocupe, un stat cu sânge adevărat în instalaţii, nu apă de Vichy...

 • Monştrii sacri nu sunt îngeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monştrii sacri nu sunt îngeri

  Dezbaterea despre cât de ofensatoare sunt desenele de la Charlie Hebdo ar fi ridicolă, dacă nu ar fi ea la rândul ei ofensatoare. Să te apuci să spui că desenatorii şi-au asumat ceea ce urma să li se întâmple e o jignire la adresa celor care au murit, cu sau fără vreo legătură cu caricaturile, în Franţa. Dar cu ocazia discuţiei avem dovada că uneori nici cele mai luminate minţi nu reuşesc să se extragă din întunericul propriilor frici.

 • Trei idei despre situaţia din Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei idei despre situaţia din Franţa

  Atât timp cât sunt la mine acasă invitaţii trebuie să îmi respecte obiceiurile. Dacă iei o puşcă în mână şi vrei la mine în casă să fac ce vrei Tu, atunci nu mai veni. Dacă noi acceptăm astfel de lucruri, o să ajungem străini la noi acasă. Dacă mie îmi place o glumă o fac, chiar dacă ea nu îţi convine ţie. Când vin la tine, respect regulile tale.

 • L’Europe foutue. Liberté fără égalité şi fraternité
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  L’Europe foutue. Liberté fără égalité şi fraternité

  Atentatul de la Paris asupra unor jurnalişti este abominabil după orice standarde. A ne limita însă înţelegerea asupra contextului mai larg (care şi-a găsit aici o manifestare extremă) şi a refuza să acceptăm că ne exprimăm azi într-un mediu tensionat de globalizare, la care indivizii echilibraţi şi puternici răspund echilibrat, iar cei dezechilibraţi ori mai slabi răspund cum îi ajută capul sau cum îi împing alţii este ignorant şi iresponsabil.

 • La rece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La rece

  Nu cred în niciunul din scenariile care ne sunt oferite nouă, lumii întregi, şi nu doar fracezilor, în acest moment. Nu cred în niciuna din variantele pe care autorităţile franceze le ofere atât de facil, şi pe care jurnaliştii, mai ales jurnaliştii de la televiziune, le îmbrăţişează cu entuziasm.

 • Cine şi unde este vinovatul?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine şi unde este vinovatul?!

  Se spune că dacă nu ai un gând nou, aminteşte-ţi de un gând vechi. Aici şi acum, ne putem aminti de discuţia dintre Pericle, şeful statului atenian, şi bătrânul filosof Anaxagoras. Discuţia, pe care am relatat-o într-un număr anterior, a durat o noapte întreagă. Cei doi atenieni şi-au propus să răspundă la întrebarea: „Dacă, în războiul dintre atenieni şi perşi, un soldat atenian ucide un soldat persan, atunci cine este de vină!?”

 • Charlie şi Charlie, Merci!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Charlie şi Charlie, Merci!

  Tragedia de la Charlie Hebdo ne aminteşte că istoria este un etern reînceput. În urmă cu exact trei sferturi de secol, în 1938, cineastul de origine maghiară Alexander Korda îi aducea lui Charlie Chaplin un scenariu în care denunţa umbra fascismului care plana asupra Europei şi ameninţa libertatea lumii.

 • Piureul picant. Despre Radu Banciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piureul picant. Despre Radu Banciu

  Ieri am avut nenorocul să butonez peste Radu Banciu. De mult n-am încercat un sentiment de lehamite atît de acut.

 • Să nu reglementezi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu reglementezi!

  După atentatul de la Paris, o idee începe tot mai mult să-şi îngroaşe glasul: anume că am avea nevoie de reglementări care să limiteze anumite liberăţi de exprimare. Asta, chipurile, ar face ca sentimentele religioase ale unora sau altora să nu mai fie atinse şi astfel am fi scutiţi de atentate.

 • Atentatul de la Charlie Hebdo – „11 septembrie“ al democraţiei franceze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentatul de la Charlie Hebdo – „11 septembrie“ al democraţiei franceze

  Săptămânalul „Charlie Hebdo“ a fost editat din 1970, înlocuind (doar ca titlu, dar păstrând acelaşi spirit) o altă publicaţie satirică, „L`Hebdo Hara Kiri“, care fusese interzisă de către autorităţi câteva zile mai înainte,  din cauza unui editorial considerat ireverenţios, la adresa generalului De Gaulle, decedat în noiembrie 1970.

 • Je suis Charlie... Où
êtes-vous, l'Europe? (Unde eşti, Europa?)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Je suis Charlie... Où êtes-vous, l'Europe? (Unde eşti, Europa?)

  Fanatismul religios loveşte sângeros în inima Uniunii Europene. Asupra ”Oraşului Luminilor” s-a prăvălit bezna barbarismului. Adepţii bolnavi cu mintea şi cu sufletul ai unui "jihad" sângeros, stupid şi inutil, dând dovadă de o laşitate mizerabilă, au ucis cu sânge rece 12 persoane, jurnalişti şi poliţişti, rănind grav alte 11 persoane, la sediul publicaţiei ”Charlie Hebdo”, crezând că aşa pot să asasineze idealul libertăţii de exprimare.

Modifică Setările