Stiri despre solomon marcus

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Matematicianul Solomon Marcus a murit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matematicianul Solomon Marcus a murit

  Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Române, a murit, joi, la vârsta de 91 de ani, au declarat reprezentanţi ai Academiei Române.

 • Premiile FP România 2016 – pentru oameni şi idei care mişcă ţara în bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile FP România 2016 – pentru oameni şi idei care mişcă ţara în bine

  În ediţia curentă (nr 50, februarie/ martie 2016), revista Foreign Policy România evidenţiază, pentru al cincilea an consecutiv, peste 100 de nume cu idei şi proiecte despre care putem spune că mişcă ţara în direcţia bună. În context, în cadrul Galei FP România 2016, desfaşurată joi, 3 martie, am premiat 15 dintre cele mai interesante figuri, idei şi proiecte remarcate anul trecut.

 • Ce fel de oameni vrem să pregătim?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fel de oameni vrem să pregătim?

  Dl profesor Solomon Marcus a publicat, pe platforma Contributors.ro, un articol intitulat “Copiii, sub agresiunea unei şcoli care le ignoră nevoile şi drepturile. Cazul dramatic al clasei a V-a”. Titlul sună grav, iar dl profesor Marcus nu se joacă cu vorbele. Aşa încât, în deplin acord cu perspectiva domniei-sale, adaug câteva comentarii.

 • Adevărul Live: Există o „Românie a noului val”?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Există o „Românie a noului val”?

  „România noului val” reprezintă unul dintre cele mai provocatoare proiecte editoriale colaborative şi urmează să fie lansat în curând, sub egida revistei „Foreign Policy”.

 • VIDEO „Umor, treci la loc în bancă!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Umor, treci la loc în bancă!”

  Iată că a trecut şi scurta vacanţă şcolară. De luni, reîncepe şcoala şi, probabil, pentru cei mai mulţi elevi, profesori şi părinţi, aceasta nu este o sursă de bucurie, ci una de tensiune şi de stres.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: ,,O istorie subiectivă a intelectualilor,, I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: ,,O istorie subiectivă a intelectualilor,, I

  Mă voi referi iar la o lucrare apărută la Paris, „AVENTURILE LIBERTĂŢII”, aparţinând unuia dintre cei mai importanţi filosofi europeni de azi, Bernard Henri Levy, cu subtitlul reprodus în fruntea actualalului Blog, la relectura căreia m-a trimis o recentă intervenţie a nonagenarului academician Solomon Marcus alarmat de ,,neînţelegerea, confuzia şi deruta  în politica cercetării”,

 • Iată Omul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iată Omul!

  Iată Omul!, ar fi spus Diogene şi ar fi suflat în lumânare. Căci aşa am făcut şi eu, în sinea mea, deunăzi, când am vorbit întâia oară cu Solomon  Marcus. Fire plăpândă, dar în stare să încălzească şi să lumineze ca o vatră încinsă o încăpere întreagă, de care te apropii pe nesimţite, precum un fluture atras irevocabil de primul felinar aprins în amurg.

 • La început a fost Metafora, pe urmă a ajuns-o Conceptul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La început a fost Metafora, pe urmă a ajuns-o Conceptul!

  Ca să parafrazez titlul conferinţei pe care Solomon Marcus a ţinut-o la Iaşi săptămâna aceasta, a vorbi în aceste vremuri ameţitoare, din pricina grijilor, a vitezei în care ne ducem zilele, a isteriei generale, de metafore, este un lux, dar pentru puţini, să-i numim „neadaptaţii”, cei orientaţi altfel, cu privirea pierdută în zare, fără loc şi fără timp, şi o necesitate.

 • România merge la Târgul de Carte de la Ierusalim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România merge la Târgul de Carte de la Ierusalim

  Filip Florian, Andrei Oişteanu, Solomon Marcus şi alţi scriitori reprezintă ţara noastră la cea de-a 25-a ediţie a prestigiosului eveniment, care începe la 20 februarie. Târgul de Carte de la Ierusalim se va desfăşura până la 25 februarie.

 • Mega-starul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mega-starul României

  Cartea are 1.536 de pagini. Cu corp mic de literă şi foi subţiri. Aproape 500 de personalităţi care au ţinut să spună ceva despre un seamăn fără seamăn, cu care avem norocul să fim contemporani.

 • Lumea lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea lor

  În general, în presa de la noi, cultura are statut de tolerată, e o adevărată Cenuşăreasă. Când e vorba de televiziunile comerciale, lucrurile sunt şi mai clare: cultura e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Dacă propui un subiect cultural în redacţiile televiziunilor respective, te alegi în cel mai bun caz cu zâmbete ironice. Ce ne interesează pe noi prostiile astea?

Modifică Setările