Stiri despre rupere

  34 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Statul paralel şi ALDE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul paralel şi ALDE

  Zilele trecute a reieşit la rampă dl. Crin Antonescu. Considerat de unii, pe vremea în care acesta se afla în prim-planul scenei politice, un orator de marcă, un spontan, aureolat de faptul că are în CV statutul de fost preşedinte al PNL şi de fost copreşedinte al USL.

 • Dodon şi bau-baul „patriei primejduite”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon şi bau-baul „patriei primejduite”

  Recursul la mitul „patriei primejduite” este, se ştie, ultimul refugiu al conducătorilor terminaţi. Când nu mai ai nimic de spus, când nu mai poţi face nimic, te refugiezi în iluzia că Universul complotează ca să-ţi pună beţe în roate şi o vinzi şi cetăţenilor, doar-doar uită cine eşti şi ce (nu) ai făcut.

 • Votul şi ardelenii. Sabin Gherman: „Ar fi bine dacă Sudul şi Estul ar refuza pomenile, ar
împlini o Românie sănătoasă şi
onestă cu sine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votul şi ardelenii. Sabin Gherman: „Ar fi bine dacă Sudul şi Estul ar refuza pomenile, ar împlini o Românie sănătoasă şi onestă cu sine“

  În campania pentru alegerile prezidenţiale 2014 a fosta adusă în atenţia publicului o temă veche, sensibilă, folosită ca „material electoral“: desprinderea Ardealului de Romania. S-au auzit declaraţii în care unii politicieni susţineau că alţii vor să rupă Romania, asta în timp ce alţii vor să unească. Discuţia nu e una nouă, iar păreri vor fi multe şi variate, depinde din ce unghi se văd lucrurile.

 • De Dragobete a fost Ru-Pe-Re!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Dragobete a fost Ru-Pe-Re!

  În luna februarie trebuia să se vorbească şi trebuia să se simtă, din toate incheieturile, IUBIRE! Am scris din simţămintele mele despre iubire şi am transmis iubire. Am adunat laolaltă prieteni şi „prieteni”, părinţi şi copii, opinii şi atitudini.

 • O lovitură de stat originală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lovitură de stat originală

  Suntem altfel. Admit că avem o sumedenie de defecte (cine n-are?), dar trebuie să recunoaştem toţi că avem cel puţin o calitate: originalitatea. Lucruri care în alte părţi ale lumii ar părea stranii, improbabile, sau direct imposibile, la noi sunt, spre stupoarea generală, verosimile: se întîmplă. Avem geniul suprarealismului, al năzbîtiei cordiale, al năucelii practicate cu naturaleţe. Suntem ”fireşti” chiar şi cînd suntem atipici.

 • Ziua inventarului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua inventarului

  Mai nimeni nu mai crede în împăcare. Posturi tv „bine informate”, a căror politică editorială e în totalitate subordonată PSD ne livrează „pe surse” lista noului guvern. Sursa fiindu-le, probabil, chiar propriul patron, defel întâmplător parlamentar, prieten şi partener de afaceri al actualului şi viitorului premier. Pe listă niciun nume de liberal. USL-ul e de domeniul amintirii.

 • România după USL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România după USL

  Dispariţia USL ca alianţă politică la guvernare a avut loc de ceva timp. Amânarea asumării formale a acestei dispariţii nu reprezintă decât o formulă tipică pentru cei aflaţi la putere prin complicitate, prin utilizarea faţarnică, abuzivă şi deosebit de productivă în aranjamente de culise.

 • Politica dă în clocot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica dă în clocot

  E sigur. Chiar mai devreme decât de fapt ne aşteptam, nodul USL se destramă. Se spune, pentru că ar fi fost o construcţie nefirească. Pe fond, nu aceasta este cauza. Nu principiile, nu interesele majore ale ţării i-au înfrăţit la guvernare tot astfel cum interese meschine îi şi despart.

 • Ruperea USL, în ochii românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruperea USL, în ochii românilor

  USL este în criză. Victor Ponta şi Crin Antonescu spun că nu vor ruperea alianţei. Colegii lor de partid cred altceva. Politologii spun că ruperea USL este inevitabilă. Dar oamenii, ce cred oamenii? Reporterii „Adevărul“ au ieşit în stradă şi au căutat răspuns la o simplă întrebare: „Se rupe sau nu se rupe USL?“

 • De ce nu se supără românii că se rupe USL-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu se supără românii că se rupe USL-ul

  Premierul Ponta spunea acum câteva zile că oricine vorbeşte de ruperea USL-ul îi face jocurile lui Băsescu. Nu cred că este chiar adevărat. În primul rând, băsiştii sunt o specie din ce în ce mai rară şi cea mai „populară” raportare la preşedintele României este pe undeva pe sub pragul de 10%.