
AUDIO „Vocea” lui Marte: care sunt primele sunete înregistrate de roverul Perseverance
Odată cu primele înregistrări video de pe Planeta Roşie, NASA a publicat şi o înregistrare audio în care surprinde sunetele de pe Marte.
Odată cu primele înregistrări video de pe Planeta Roşie, NASA a publicat şi o înregistrare audio în care surprinde sunetele de pe Marte.
Imaginile vor fi urmate de câteva clipuri video şi audio care prezintă momentele amartizării rover-ului celor de la NASA.
Sonda robotică care transportă cel mai mare şi mai scump vehicul de explorare extraterestră construit vreodată a amartizat la ora României 22:55 în craterul din emisfera nordică. Obiectivul principal al misiunii este căutarea de urme de viaţă.
În scurt timp, NASA va testa micul rover în apele din Antarctica, locul perfect pentru a verifica dacă acesta poate rezista temperaturilor extrem de scăzute din lumile glaciare.
Agenţia de Explorare Aerospaţială Japoneză (JAXA) va lucra alături de agenţiile din Franţa şi Germania pentru a trimite o nava spaţială cu un vehicul de tip ”rover” pe lunile marţiene Phobos şi Deimos.
China pregăteşte o misiune pe Lună, pentru a vedea dacă unele forme de viaţă pământene au vreo şansă de supravieţuire pe satelitul natural al Terrei. Chinezii vor să trimită pe Lună cartofi, seminţe de arabidopsis şi ouă de vierme de mătase.
Grupul auto german BMW şi-a avertizat, într-o scrisoare, angajaţii de la producătorul de lux Rolls-Royce cu privire la riscurile cu care s-ar confrunta dacă Marea Britanie ar decide să părăsească Uniunea Europeană la referendumul din luna iunie, potrivit BBC, citat de Agerpres.ro.
Cel mai cunoscut rover de pe planeta Marte este Curiosity, dar adevăratul erou al expediţiilor NASA este maşinăria Opportunity, care stă de 11 ani pe Planeta Roşie şi oferă informaţii extraordinare pentru oamenii de ştiinţă de pe Terra.
Echipa Ro-Sat One, a Colegiului Naţional de Informatică va participa la începutul lui iunie la concursul CANSAT organizat în Norvegia de Agenţia Spaţială European (ESA) şi NAROM (Centrul norvegian pentru educaţie şi ştiinţă).
Echipa Ro-Sat One a Colegiului Naţional de Informatică a creat un rover planetar cu care va participa în iunie, la concursul CANSAT din Norvegia. Povestea care stă în spatele minisatelitului ce va fi lansat la 1000 de metri este inspirată din misiunea Curiosity, de pe Marte.
Roverul lunar chinez, Iepurele de Jad, trăieşte, deşi oficialii agenţiei spaţiale de la Beijing nu mai aveau speranţe pentru acesta.
Roverul marţian Curiosity a trimis poze către Pământ chiar cu planeta noastră. Asta ar putea vedea primii oameni care vor ajunge în următorii ani pe Planeta Roşie.
În urmă cu ceva timp, în faţa roverului Mars Opportunity, de pe planeta Marte, a apărut, în mod misterios, un bolovan. Acum, NASA este dată în judecată pe motivul că ar refuza să investigheze „viaţa extraterestră“.
Zi de zi, „Tech Adevărul“ îţi prezintă cele mai interesante informaţii din tehnologie, dar care nu au ajuns dezvoltate în articole mai mari. Astăzi, 27 ianuarie, avem veşti despre roverul chinezilor care şi-ar putea încheia misiunea pe Lună mai devreme.
China a trimis un rover spre Lună, după aproape patru decenii de la ultima aterizare pe satelitul Pământului, iar acum publică şi imagini cu „Iepurele de jad“ în spaţiu.
China a ajuns pe Lună la aproximativ jumătate de secol de când satelitul a fost vizitat de un obiect construit de om. Deşi URSS şi SUA au deschis drumul, în ultimele decenii au abandonat cursa. Pe acest fond, China îşi construieşte cu atenţie viitorul în explorările spaţiale.
China şi-a trimis pe Lună primul rover de explorare a satelitului. Evenimentul vine la aproape 40 de ani de la ultima misiune a omenirii pe Lună, iar roverul chinezilor lasă primele urme pe satelit.
Sonda spaţială chineză Chang'e-3, care transporta roverul Roverul „Iepurele de Jad”, lansată pe 1 decembrie, a aterizat, sâmbătă, pe Lună, în regiunea denumită „Golful Curcubeelor”. Aceasta este prima aselenizare lentă din ultimii 37 de ani, China devenind a treia ţară din lume care a reuşit performanţa, după SUA şi fosta URSS.
Agenţia Spaţială Europeană vrea să creeze roboţi cu formă de şarpe care ar urma să acompanieze roverele în misiunile viitoare de pe Marte, potrivit wired.co.uk.
Robotul Curiosity a trimis multe fotografii de pe Marte, iar acestea au fost strânse în, poate, cea mai spectaculoasă panoramă cu Planeta Roşie.
Robotul pămîntean rezident al plantei Marte aşteaptă unda verde din partea inginerilor NASA pentru a începe, în premieră, săpăturile în rocile care erau cândva saturate cu apă.
NASA a dorit să transmită urări extraterestre de Anul Nou pământenilor. Robotul Curiosity a fost desemnat purtătorul de cuvânt pentru această ocazie, asigurând astfel cel mai „plimbat” mesaj din lume: de la centrul de control al misiunii pe Marte şi, de acolo, înapoi spre Pământ.
Rover-ul NASA a trimis multe informaţii despre Planeta Roşie de la aterizarea sa, pe 6 august. Ultima descoperire este încă studiată şi va fi făcută publică în luna decembrie. Până atunci, NASA anunţă că noile date sunt demne de cărţile de istorie.
Robotul superstar a analizat un nou eşantion de sol marţian care seamănă izbitor cu nisipul erodat, de natură vulcanică, din Hawaii, au anunţat ieri specialiştii de la NASA.
Într-un interviu recent, paraşutistul supersonic de la Red Bull a declarat că banii cheltuiţi de NASA pentru a trimite roverul pe Marte ar fi fost mai bine investiţi în mai multă curiozitate faţă de propria noastră planetă.
Fotografia unei urme lăsate pe Marte de roverul Curiosity face subiectul unui articol apărut pe site-ul tabloidului Daily Mail, în care jurnaliştii publicaţiei britanice compară acea imagine cu celebra urmă lăsată pe Lună de astronautul american Neil Armstrong.
Curiosity, roverul trimis de NASA pe Marte, a surprins o eclipsă marţiană într-o serie de fotografii spectaculoase.
Rover-ul „Curiosity” a folosit o cameră foto de pe un braţ pentru a se fotografia pe Marte. Pentru că are şi cont pe patforma de socializare Twitter, el a postat fotografia, cu comentariul „Hello, gorgeous!” („Bună, splendoare!”).
NASA a publicat noi imagini cu robotul Curiosity pe Marte, care arată drumul parcurs de vehicul. Pe suprafaţa Planetei Roşii sunt evident urmele de anvelope lăsate pe distanţa de 109 metri pe care a străbătut-o Curiosity.
Piesa rapperului american Will.i.am, intitulată „Reach for the Stars", este prima melodie difuzată de pe o altă planetă. Premiera a fost posibilă cu ajutorul roverului Curiosity, care a retransmis pe Pământ piesa.