reteta sarmale - ultimele știri
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun. Anul acesta, puteți încerca și rețeta lui chef Sorin Bontea.
Păstorel Teodoreanu a fost un mare scriitor, poet, epigramist, traducător şi avocat, dar în acelaşi timp se pricepea la fel de bine la gastronomie şi la vinuri.
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun, iar un preparat perfect va impresiona musafirii. Maestrul gastronomiei româneşti, regratatul Radu Anton Roman a dezvăluit secretele sarmalelor care se topesc în gură.
Pentru că în perioada postului principala problemă este lipsa ideilor în ceea ce priveşte preparatele din alimente permise, o opţiune interesantă ar putea fi sarmale de post cu prune uscate, după o reţetă a celebrului bucătar Radu Anton Roman....
Cunoscuta antrenoare de fitness Cori Grămescu ne-a împărtăşit o reţetă de sarmale dietetice foarte gustoase pe care le puteţi pune pe masa de Crăciun fără să vă stresaţi la gândul că vă veţi îngrăşa. Secretul constă în carnea slabă.
Cu toţii ştim că în perioada sărbătorilor, pe lângă bagajul de cadouri, apare şi cel al kilogramelor în plus. Sentimentul plăcerii nevinovate a cozonacilor, sarmalelor şi a gustoaselor preparate specifice Crăciunului ne încearcă pe toţi în această pe...
Tradiţionalele sarmale vor fi prezente pe majoritatea meselor de sărbători. Fie că le faceţi din carne de porc, vită sau amestec, vinul este ingredient esenţial în fierberea acestora....
Deşi au origini turceşi, sărmăluţele au devenit un preparat tradiţional pe masa românilor, iar pentru pregătirea acestora sunt cunoscute o sumedenie de reţete, care diferă de la o regiune la alta.
Considerate o adevărată piesă de rezistenţă a bucătăriei româneşti, tradiţionalele sărmăluţele sunt o adevărată probă de foc pentu fiecare gospodină.
Femeile în vârstă din comunele din nordul judeţului Botoşani păstrează încă vechi reţete de sarmale autentice. Acestea au fost învăţate de la tătari şi apoi perfecţionate şi îmbunătăţite. O localnică din nord dezvăluie o parte din secretul acestor bu...
Sarmalele sunt un preparat tradiţional apreciat în toată zona Balcanilor. Bucătarii explică de ce sunt mai gustoase atunci când sunt gătite în cantităţi mari.
Chef Florin Scripcă (Foa) recomandă două reţete de preparate delicioase pentru masa de Crăciun: cotlet de porc umplut cu cârnaţi de casă şi sarmale.
Fie că sunt de post sau „de dulce”, ori că sunt pentru gurmanzi sau pentru stomacuri mai delicate, nemaipomenitele sarmale sparte sunt un deliciu. Vă prezentăm câteva secrete legate de prepararea lor, cu ajutorul unui maestru gastronom.
Considerate o piesă de rezistenţă a bucătăriei româneşti, sărmăluţele sunt o adevărată probă de foc pentu fiecare gospodină.
Sărmăluţe ardeleneşti sunt un adevărat deliciu nu doar pe masa de sărbătoare, iar reţeta este una extrem de simplă.