Stiri despre regizori

  72 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO VIDEO Producţii româneşti premiate la Cannes, turnate în inima Bărăganului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Producţii româneşti premiate la Cannes, turnate în inima Bărăganului

  Arşiţa cotropitoare a Bărăganului i-a inspirat pe regizorii români de film. În inima celui mai arid ţinut al ţării au luat naştere producţii celebre precum „California dreamin“ sau „După dealuri“. Tot în Bărăgan au rostit replici actori de talie mondială precum Armand Assante sau Nicolas Chage.

 • De ce violenţa a înlocuit scenele de sex din filme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce violenţa a înlocuit scenele de sex din filme

  Dacă până nu demult ne confruntam în mod frecvent cu scenele de sex, acestea au fost înlocuite mai nou imagini de o violenţă ieşită din comun, ce deranjează un număr din ce în ce mai mare de privitori. Schimbarea reprezintă o strategie de marketing menită să mărească audienţa atrăgând tinerii, după cum au declarat producătorii de film prezenţi la Festivalul de la Cannes.

 • Gala UNITER 2013: Trăiască teatrul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala UNITER 2013: Trăiască teatrul!

  Am avut onoarea şi bucuria de a mă afla luni, 13 mai, în superba, recent renovata clădire a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi. Acolo unde s-a desfăşurat a XXIII a ediţie a Galei Premiilor UNITER.

 • Festivalul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul "Cronograf" şi-a ales peliculele

  Festivalul Internaţional de Film Documentar „Cronograf” şi-a încheiat preselecţia pentru cea de-a XI-a ediţie care va avea loc între 30 mai şi 3 iunie la cinematograful „Odeon”.

 • Cum să faci carieră ca regizor de filme de lung metraj (un alt mod)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci carieră ca regizor de filme de lung metraj (un alt mod)

  Unul din secrete e să începi cu filme de scurt metraj - un concept bun (nu neapărat original), realizare foarte bună din punct de vedere tehnic dar şi artistic şi un marketing viral bine pus la punct. Aflaţi mai departe despre cei care au reuşit aşa.

 • Sinteza anului teatral 2012. Ceea ce rămâne (1)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sinteza anului teatral 2012. Ceea ce rămâne (1)

  Înainte ca Noul An să se învechească prea tare, încerc o privire asupra a ceea ce ne-a oferit mai bun şi mai important, în domeniul teatrului, cel de care tocmai ne-am despărţit.

 • Publicul alege comedia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Publicul alege comedia

  Teatrul de Comedie din Bucureşti organizează, între 9 şi 17 iunie, Festivalul Comediei Româneşti (festCO 2012), ediţia a X-a

 • Ziua 6 la TIFF: Ziua Maghiară, spectaculosul Iron Sky, concert Laibach
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua 6 la TIFF: Ziua Maghiară, spectaculosul Iron Sky, concert Laibach

  În ziua a șasea la TIFF, spectatorii din Cluj sunt invitați să-l cunoască pe celebrul cineast Claude Lelouch, să-i întâlnească pe Michel Ciment și Pen-Ek Ratanaruang la masterclass-uri, să vadă spectaculosul Iron Sky, să asculte muzica trupei-cult Laibach și să celebreze Ziua Maghiară.

 • Primul weekend la TIFF 2012: vezi ce poţi viziona
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul weekend la TIFF 2012: vezi ce poţi viziona

  Primul weekend la TIFF începe în forţă, cu proiecţii şi evenimente speciale. Noua locaţie Casa TIFF, TIFF Lounge din Piaţa Unirii şi spaţiul TIFF Art de la Muzeul de Artă Cluj vor prinde viaţă în primul weekend de festival, cu expoziţii, concerte şi dezbateri, iar publicul şi invitaţii vor avea parte de o experienţă de neuitat la Castelul Banffy de la Bonţida.

 • Gala TIFF se deschide cu două premiere naţionale:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala TIFF se deschide cu două premiere naţionale: "Despre oameni şi melci"şi „Le voyage dans la lune/ Călătorie pe lună”

  Gala de deschidere a celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc pe 1 iunie în Piața Unirii din Cluj-Napoca, începând cu ora 20:45, cu două filme în premieră naţională, "Despre oameni şi melci", în regia lui Tudor Giurgiu şi capodopera lui Georges Méliès, „Le voyage dans la lune/ Călătorie pe lună".

 • Revoltă în port
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoltă în port

  „Le Havre“, noul film al celui mai iubit regizor finlandez, Aki Kaurismäki, abordează într-un mod neconvenţional viaţa în marele port de pe coasta normandă.

 • Despre poliţie, altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre poliţie, altfel

  Filmul francez „Polisse – Îngerii păzitori“ prezintă activitatea brigadei de Protecţie a Minorilor a poliţiei pariziene cu o minuţiozitate şi o îndemânare artistică demne de munca acestor eroi anonimi.

 • Toamna regizorilor pierduţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toamna regizorilor pierduţi

  Regizorul Andrei Blaier a murit ieri-dimineaţă, la 78 de ani, după ce marţi se stinsese Alexandru Tocilescu. La sfârşitul lunii octombrie ne părăsise şi Liviu Ciulei.

 • Mâine începe Festivalul Filmului European, la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâine începe Festivalul Filmului European, la Braşov

  Ajuns la a XV-a ediţie, Festivalul Filmului Europeanvine, mâine, la Braşov cu producţii cinematografice de excepţie. Gala de deschidere a festivalului îi aşteaptă pe cinefili cu două filme româneşti. „Metrobranding" (2010)- o poveste de dragoste între oameni şi obiecte - şi „15 iulie", peliculă realizată, în anul 2009, de Cristian Iftimie.

 • Filmul celor mai anarhişti regizori vine în Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul celor mai anarhişti regizori vine în Capitală

  Festivalul Internaţional de Film Bucureşti 2011 – Bucharest IFF va prezenta mâine un lungmetraj mult-aşteptat, „Mammuth“, realizat de belgienii Benoît Delépine şi Gustave Kervern. Evenimentul îl va avea ca oaspete în weekend şi pe celebrul cineast Andrei Mihalkov-Koncealovski, alături de soţia sa, actriţa Iulia Vîsoţkaia.

 • Laureaţi la Oscarurile tehnice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laureaţi la Oscarurile tehnice

  Academia Americană de Film a deschis oficial sezonul „de gală“, cu cea de-a doua ediţie a Premiilor Anuale ale Guvernatorilor, cunoscute sub denumirea de „Oscarurile tehnice“. 

 • „Strigăte şi şoapte“, la Festivalul de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Strigăte şi şoapte“, la Festivalul de Teatru

  Astăzi și mâine, 2 și 3 noiembrie, spectacolul lui Andrei Şerban montat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca se va juca cu casa închisă la Teatrul Odeon din Bucureşti. În a patra zi a Festivalului Naţional de Teatru vor mai fi reprezentate spectacolele regizorilor Rodrigo Garcia, Krzysztof Warlikowski, Radu Penciulescu.

Modifică Setările