Stiri despre referendum catalonia

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Propaganda rusă şi referendumul din Catalonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Propaganda rusă şi referendumul din Catalonia

  Anul 2017, cu toată certitudinea, poate fi numit anul alegerilor în UE. Franţa a trecut prin scrutin prezidenţial, Germania a trecut prin alegeri parlamentare.

 • Spania: Şeful poliţiei din Catalonia, urmărit în justiţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spania: Şeful poliţiei din Catalonia, urmărit în justiţie

  Justiţia spaniolă i-a „convocat în vederea inculpării“ pe şeful poliţiei catalane, pe una dintre subalternele sale şi pe doi lideri ai unor asociaţii separatiste, în cadrul unei „anchete pentru rebeliune“, a declarat miercuri pentru AFP un purtător de cuvânt al unui tribunal.

 • Divorţ în stil spaniol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Divorţ în stil spaniol

  Separatiştii catalani s-au plasat în ilegalitate, iar guvernul spaniol a pierdut bătălia mediatică. Acum, şi unii şi alţii au de ales între continuarea riscantului joc în forţă, într-o ţară încă bântuită de coşmarul războiului civil, şi regăsirea spiritului de compromis al tranziţiei democratice post-franchiste.

 • Scenarii după referendumul din Catalonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scenarii după referendumul din Catalonia

  Declararea unilaterală a independenţei, suspendarea autonomiei Cataloniei, negocieri sau chiar o ipotetică prăbuşire a Guvernului lui Mariano Rajoy se află între scenariile deschise după referendumul de autodeterminare organizat duminică în Catalonia, scrie AFP, care prezintă aceste scenarii.

 • Parlamentul European va dezbate miercuri situaţia din Catalonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul European va dezbate miercuri situaţia din Catalonia

  Membrii Parlamentului European, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, au decis să includă pe agenda sesiunii de miercuri o dezbatere privind situaţia din Catalonia, marcată de violenţe ale poliţiei în timpul referendumului privind autodeterminarea organizat duminică şi considerat ilegal de către Madrid, relevă France-Presse.

 • Spania şi Catalonia, un mare pas spre necunoscut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spania şi Catalonia, un mare pas spre necunoscut

  Şeful Guvernului catalan, separatistul Carles Puigdemont, este convins că a câştigat duminică în referendumul de autodeterminare organizat unilateral, cu încălcarea Constituţiei spaniole, şi intenţionează acum să declare independenţa Cataloniei faţă de Spania. La rândul său, şeful Guvernului spaniol, conservatorul Mariano Rajoy, nu poate sta cu mâinile în sân.

 • Liderul catalan Carles Puigdemont cere o mediere internaţională în criza cu Madridul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul catalan Carles Puigdemont cere o mediere internaţională în criza cu Madridul

  Preşedintele catalan Carles Puigdemont a cerut luni o mediere internaţională în conflictul dintre regiunea sa şi Madrid şi a solicitat retragerea forţelor de ordine desfăşurate de către Guvernul central cu scopul de a împiedica referendumul interzis de duminică, pătat de violenţe din partea poliţiei, relatează AFP.

 • Ce se ştie despre referendumul din Catalonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se ştie despre referendumul din Catalonia

  Separatiştii din Catalonia au organizat duminică referendumul pentru independenţa regiunii lor, sfidând astfel justiţia spaniolă şi Guvernul central de la Madrid. Executivul spaniol, condus de conservatorul Mariano Rajoy, a răspuns în forţă, sute de persoane prezentându-se la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Separatiştii au câştigat, iar Spania plonjează în necunoscut.