Stiri despre proteste kiev

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Să nu ne amăgim: Euromaidanul nu a fost Euro. Criza continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu ne amăgim: Euromaidanul nu a fost Euro. Criza continuă

  Deşi în exteriorul Ucrainei toată lumea vorbeşte de Euro-Maidan, realitatea este aceea că la Kiev vorbim doar de maidan, fără de Euro. Oamenii de acolo nu au ieşit în stradă pentru Uniunea Europeană, nu au ieşit în stradă decât pentru o viaţă mai bună, dezamăgiţi de către clasa politică actuală.

 • Perfuzia şi pumnul: Ucraina,
captiva lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perfuzia şi pumnul: Ucraina, captiva lui Putin

  Soarta Ucrainei depinde de Rusia. Nu de dârzenia demonstranţilor din Piaţa Independenţei, nici de ambiţiile Iuliei Timoşenko, grăbită să confişte capitalul emoţional al Maidanului, nici de iluziile Occidentului că tancurile ruse nu vor îndrăzni spre Kiev. Dincolo de emoţii, ecuaţia ucraineană este extrem de complicată, atât din cauza principalei necunoscute – reacţia Rusiei, cât şi a specificului acestui stat artificial şi falimentar.

 • 3.500 de refugiaţi ucraineni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3.500 de refugiaţi ucraineni

  După cum oricine vede, de câteva zile s-a întrecut orice măsură de decenţă, legalitate şi morală în Kiev şi restul oraşelor Ucrainei. Un număr de proteste paşnice, derivate dintr-o opţiune politică, au fost deturnate în noiembrie de o intervenţie în forţă a trupelor Ministerului de Interne din Kiev, ceea ce a dus la explozia unor sentimente de ură ce a existat deja de multă vreme, provocată de incompetenţa economică a conducerii statului.

 • Foamea (catodică) de revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foamea (catodică) de revoluţie

  Nu trebuie să fii ucrainean ca să înţelegi că bătrîna care dă din mînă în mînă piatra scoasă din pavaj în Maidan e acolo nu ca duşman personal al lui Ianukovici sau Putin, ci ca duşman al propriei neputinţe şi sărăcii. Nu trebuie să fii mare politolog ca să vezi că astăzi banii nu abundă în curtea democraţiilor, ci în seraiul dictaturilor, al oligarhiilor discreţionare. Cui îi dă mîna să închidă gazul, acela închide şi gura democraţiilor.

 • FOTO Protestatarii au redeschis focul la Kiev, deşi preşedinţia ucraineană a ajuns la un acord cu Opoziţia pentru soluţionarea crizei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Protestatarii au redeschis focul la Kiev, deşi preşedinţia ucraineană a ajuns la un acord cu Opoziţia pentru soluţionarea crizei

  Ucraina a intrat vineri în a patra zi a celei mai sângeroase săptămâni din istoria sa post-sovietică, după ce acţiunile protestatarilor de pe 18 februarie au dus la o reacţie marcată de o brutalitate fără precedent a forţelor de ordine. Şi al treilea armistiţiu încheiat în mai puţin de o săptămână a coincis cu o nouă escaladare a violenţelor: deşi preşedinţia a anunţat un acord, protestatarii au redeschis focul.

 • Maidan – ecoul morţii la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maidan – ecoul morţii la Bruxelles

  Crimele de la Kiev puteau fi prevenite, dar asta n-a preocupat pe nimeni. Când vărsarea de sânge a obligat la ieşirea din expectativă, stupoarea ipocrită şi corul indignării probează neputinţa identificării unei soluţii. UE nu ştie ce să facă în Ucraina şi tare ar mai fi vrut să nu fie silită, în an electoral european, să se implice. E o poveste cu prea mult sânge pentru o Europă stânjenită acum de atâta entuziasm pro-european.

 • Război civil la graniţa
României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Război civil la graniţa României

  I. Preludiul. La început, au fost mitinguri de protest cu câteva sute de oameni care protestau împotriva deciziei preşedintelui Viktor Ianukovici de a nu semna tratatul de asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană. Primele manifestaţii au început în seara zilei de 21 noiembrie 2013. Majoritatea acestor persoane erau activişti ai unor organizaţii non-guvernamentale.

 • Zidul Kievului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zidul Kievului

  Criza de reprezentare din Ucraina nu poate fi rezolvată nici prin intervenţia forţelor armate împotriva protestatarilor şi nici prin ruperea în două a ţării (după propunerea venită de la Kremlin), ci prin demisia lui Ianukovici şi întoarcerea la opţiunea electoratului.

 • LIVE VIDEO Măcel la Kiev: poliţia a folosit arme interzise. Parlamentul revocă toate măsurile luate de guvern împotriva protestarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Măcel la Kiev: poliţia a folosit arme interzise. Parlamentul revocă toate măsurile luate de guvern împotriva protestarilor

  Protestele continuă la Kiev. Cel puţin 100 de manifestanţi au fost ucişi joi, iar alte sute de persoane au fost rănite. Parlamentul ucrainean a adoptat, cu o majoritate de 233 de membri, o serie de ordonanţe prin care interzice toate măsurile adoptate de guvern împotriva protestatarilor, precum folosirea armelor de foc asupra mulţimii şi restricţionarea traficului. Presa ucraineană are confirmări că poliţia a folosit arme ilegale.

 • Ianukovici a primit din stradă un ultimatum de 48 de ore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ianukovici a primit din stradă un ultimatum de 48 de ore

  Situaţia în Ucraina începe să fie extrem de tensionată şi nu există semne că lucrurile se vor linişti. Renunţarea la traseul european a determinat ieşirea în stradă a milioane de ucrainieni, peste 60% din ei considerând că Uniunea Europeană este soluţia. Gestul preşedintelui este considerat un act de trădare, iar astăzi el a primit un ultimatum de 48 de ore.

 • VIDEO Ucraina: sute de mii de oameni au cerut demisia preşedintelui. Protestatarii au dărâmat statuia lui Lenin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ucraina: sute de mii de oameni au cerut demisia preşedintelui. Protestatarii au dărâmat statuia lui Lenin

  Kiev, Ucraina. Aproape jumătate de milion de oameni a blocat capitala ucraineană cerând demisia preşedintelui Viktor Ianukovici, a cărui apropiere de Kremlin a stârnit manifestaţii antiguvernamentale care continuă de o săptămână fără întrerupere. Protestatarii au dărâmat monumentul lui Vladimir Lenin din centrul capitalei Kiev, un simbol al trecutului sovietic.

Modifică Setările