Stiri despre proteste chisinau

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Zeci de protestatari, în faţa clădirii Guvernului de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de protestatari, în faţa clădirii Guvernului de la Chişinău

  Zeci de protestatari au mai rămas, luni dimineaţă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), în centrul Chişinăului, după manifestaţia antiguvernamentală de duminică umbrită de scurte ciocniri între manifestanţi şi membri ai forţelor de ordine.

 • Platforma „Demnitate şi
Adevăr“: Trecerea la „acţiuni active“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma „Demnitate şi Adevăr“: Trecerea la „acţiuni active“

  După sfârşitul zilei de duminică, 24 aprilie, se poate spune că temerile referitoare la degenerarea manifestaţiilor antiguvernamentale de la Chişinău în violenţe s-au adeverit cu prisosinţă. Ciocnirile protestatarilor cu forţele de ordine au avut loc în două puncte – pe strada Bulgară şi pe strada Dimitrie Cantemir.

 • Himera naţiunii civice
moldoveneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Himera naţiunii civice moldoveneşti

  Unificarea forţelor opoziţiei, proclamată în aceste zile la Chişinău pe fondul mişcărilor de protest, a fost deja prezentată de către cei trei lideri ai părţilor reunite (Partidul Nostru, Partidul Socialiştilor şi Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”) ca un eveniment epocal, unic în istoria Republicii Moldova de după proclamarea independenţei. Discutabil.

 • Un simbol: Uniunea Scriitorilor din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un simbol: Uniunea Scriitorilor din Moldova

  Puţin înainte de declanşarea procesului care a dus la instalarea guvernului Filip şi la protestele din faţa Parlamentului de la Chişinău, s-a întâmplat ceva care a scăpat atenţiei opiniei publice, deşi a foat semnalat de mass-media de pe ambele maluri ale Prutului.

 • De ce ştim noi, românii, atât de puţine despre ceea ce se întâmplă la Chişinău?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ştim noi, românii, atât de puţine despre ceea ce se întâmplă la Chişinău?

  Precum cea a României, populaţia Republicii Moldova e în continuă scădere. Conform datelor la care am avut acces, dacă în 1991, peste Prut se înregistrau 4364072 locuitori, numărul acestora a ajuns să fie în 2015 doar de 3555159. Cauzele scăderii sunt multiple. De la sporul negativ la emigrare. În România, socotită într-o anumită perioadă un fel de El Dorado, la ţările din Vest.

 • Teodor Tiţă: Cum să (nu) pierzi Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teodor Tiţă: Cum să (nu) pierzi Moldova

  La ora la care scriu acest text, Republica Moldova nu are încă guvern. Şirul de renunţări şi refuzuri creşte aproape zilnic, iar, pe fundal, cetăţenii Chişinăului cer în stradă alegeri, demisii, reforme, contrareforme.

 • Chişinău în nuanţe de gri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău în nuanţe de gri

  Din cauza fobiei ruseşti nu vedem de la Bucureşti destul de clar ce se întâmplă la Chişinău. Dacă vrem o soluţie corectă pentru cetăţenii din Republica Moldova, trebuie să abandonăm clişeele cu care operăm la Bucureşti, devenite între timp depăşite, şi să privim adevărul în faţă. Avem prea multă propagandă şi prea puţină informaţie relevantă despre ce se întâmplă la Chişinău.

 • Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor

  Proteste violente au avut loc miercuri seară la Chişinău. Se pun însă mai multe întrebări: cine sunt participanţii, ce doresc aceştia, cine se află în spatele protestelor, care este scopul real? Dincolo de aceste întrebări, cauza este una singură: eşecul celui de-al doilea stat românesc şi acapararea lui de forţe oligarhice ce folosesc statul pentru exploatarea cetăţenilor.

 • Cine a furat miliardul de la Chişinău? Şi ce urmează în Republica Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a furat miliardul de la Chişinău? Şi ce urmează în Republica Moldova?

  Fostul premier de la Chişinău Vlad Filat a fost reţinut 72 de ore de procurori după ce Parlamentul Republicii Moldova i-a ridicat imunitatea. Filat este acuzat de procurori că a facilitat şi beneficiat de ascensiunea omului de afaceri Ilan Shor, cel care a condus Banca de Economii de la Chişinău în perioada în care aceasta a fost devalizată – mult mediatizatul caz al miliardului furat.

 • Chişinău: strada pune presiune pe mass-media
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău: strada pune presiune pe mass-media

  Protestele din Chişinău au intrat într-o fază îngrijorătoare: manifestanţii insistă să stabilească agenda editorială a mijloacelor mass-media şi nu ezită să intimideze jurnaliştii. Susţinătorii Platformei Demnitate şi Adevăr au mers la sediul televiziunii Publika TV unde au cerut pluralism în reflectarea protestelor din Chişinău.

 • Maidan şi contra-maidan la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maidan şi contra-maidan la Chişinău

  Ca de obicei, lucrurile sunt foarte amestecate la Chişinău: două grupări diametral opuse cer acelaşi lucru şi acţionează identic, în acelaşi timp.

 • Siria de lângă noi: Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Siria de lângă noi: Republica Moldova

  Protestele în formă continuată de la Chişinău lasă clasa politică din România cu gura larg căscată şi incoerentă să formuleze un mesaj comun. Siria de lângă noi, cum au numit-o experţii, proiectul statal Republica Moldova este pe ultima sută de metri a existenţei iar prea micii politicieni de pe Dâmboviţa nu văd oportunitatea.

 • Protest cu crizanteme şi puţine îmbrânceli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protest cu crizanteme şi puţine îmbrânceli

  Anunţat drept o adevărată revoluţie, protestul Platformei DA de duminică din Chişinău a strâns mai puţin de 10.000 de oameni şi a conţinut o mică îmbulzeală în faţa Parlamentului: câţiva manifestanţi au încercat să pătrundă cu forţa în instituţie, în timp ce alţi manifestanţi i-au împiedicat.

 • FOTO Anti-europenii blochează centrul Chişinăului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Anti-europenii blochează centrul Chişinăului

  Capitala Republicii Moldova riscă să fie paralizată după ce protestatarii conduşi de Renato Usatîi şi Igor Dodon şi-au instalat corturile pe o porţiune de aproximativ 500 de metri din centrul bulevardului Ştefan cel Mare care străbate oraşul de la vest la est.

 • Corturi din România pentru protestul lui Usatîi şi Dodon de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corturi din România pentru protestul lui Usatîi şi Dodon de la Chişinău

  Majoritatea corturilor folosite la protestul lui Renato Usatîi şi Igor Dodon din faţa Parlamentului de la Chişinău cel mai probabil provin din România. Foarte multe corturi sunt produse de firma americană Coleman, ale cărei produse nu sunt distribuite în Republica Moldova, în schimb sunt prezente în magazinele de camping din România.

 • Rusia se ascunde în corturi şi diavolul în detalii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia se ascunde în corturi şi diavolul în detalii

  Protestele de la Chişinău nu sunt niciodată simple de interpretat, iar nuanţele au un rol important în dinamica scenei politice din dreapta Prutului. Republica Moldova este cocoşată de crizele sale profunde, iar majoritatea pro-europeană care a preluat puterea din 2009 ar putea deveni istorie dacă forţele ruşesti vor acapara protestele din piaţă. Moldovenii de orientare occidentală vor adera la un astfel de scenariu?

 • Maidanul de la Chişinău în imagini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maidanul de la Chişinău în imagini

  Platforma Demnitate şi Adevăr a montat mai multe corturi în centrul Chişinăului, denumite ”Orăşelul Democraţiei”, în încercarea de a permanentiza protestul împotriva actualei guvernări.

 • Situaţie tensionată la Chişinău. Se vorbeşte de euromaidan- azi proteste anti-comuniste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Situaţie tensionată la Chişinău. Se vorbeşte de euromaidan- azi proteste anti-comuniste

  Pentru astăzi la ora 13.00, în PMAN din Chişinău, au fost anunţate proteste anticomuniste, proteste împotriva alegerii politicienilor fals pretinşi a fi europeni de a face un guvern minoritar, dar prin susţinerea acestuia de către comunişti. Vorbim în realitate de o înţelegere pentru infestarea administraţiei statului cu oamenii Moscovei, un mijloc uşor pentru a bloca sau tergiversa traseul european.

Modifică Setările