Stiri despre proteste chisinau

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Zeci de protestatari, în faţa clădirii Guvernului de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de protestatari, în faţa clădirii Guvernului de la Chişinău

  Zeci de protestatari au mai rămas, luni dimineaţă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), în centrul Chişinăului, după manifestaţia antiguvernamentală de duminică umbrită de scurte ciocniri între manifestanţi şi membri ai forţelor de ordine.

 • Platforma „Demnitate şi
Adevăr“: Trecerea la „acţiuni active“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma „Demnitate şi Adevăr“: Trecerea la „acţiuni active“

  După sfârşitul zilei de duminică, 24 aprilie, se poate spune că temerile referitoare la degenerarea manifestaţiilor antiguvernamentale de la Chişinău în violenţe s-au adeverit cu prisosinţă. Ciocnirile protestatarilor cu forţele de ordine au avut loc în două puncte – pe strada Bulgară şi pe strada Dimitrie Cantemir.

 • Himera naţiunii civice
moldoveneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Himera naţiunii civice moldoveneşti

  Unificarea forţelor opoziţiei, proclamată în aceste zile la Chişinău pe fondul mişcărilor de protest, a fost deja prezentată de către cei trei lideri ai părţilor reunite (Partidul Nostru, Partidul Socialiştilor şi Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”) ca un eveniment epocal, unic în istoria Republicii Moldova de după proclamarea independenţei. Discutabil.

 • Un simbol: Uniunea Scriitorilor din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un simbol: Uniunea Scriitorilor din Moldova

  Puţin înainte de declanşarea procesului care a dus la instalarea guvernului Filip şi la protestele din faţa Parlamentului de la Chişinău, s-a întâmplat ceva care a scăpat atenţiei opiniei publice, deşi a foat semnalat de mass-media de pe ambele maluri ale Prutului.

 • De ce ştim noi, românii, atât de puţine despre ceea ce se întâmplă la Chişinău?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ştim noi, românii, atât de puţine despre ceea ce se întâmplă la Chişinău?

  Precum cea a României, populaţia Republicii Moldova e în continuă scădere. Conform datelor la care am avut acces, dacă în 1991, peste Prut se înregistrau 4364072 locuitori, numărul acestora a ajuns să fie în 2015 doar de 3555159. Cauzele scăderii sunt multiple. De la sporul negativ la emigrare. În România, socotită într-o anumită perioadă un fel de El Dorado, la ţările din Vest.

 • Teodor Tiţă: Cum să (nu) pierzi Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teodor Tiţă: Cum să (nu) pierzi Moldova

  La ora la care scriu acest text, Republica Moldova nu are încă guvern. Şirul de renunţări şi refuzuri creşte aproape zilnic, iar, pe fundal, cetăţenii Chişinăului cer în stradă alegeri, demisii, reforme, contrareforme.

 • Chişinău în nuanţe de gri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău în nuanţe de gri

  Din cauza fobiei ruseşti nu vedem de la Bucureşti destul de clar ce se întâmplă la Chişinău. Dacă vrem o soluţie corectă pentru cetăţenii din Republica Moldova, trebuie să abandonăm clişeele cu care operăm la Bucureşti, devenite între timp depăşite, şi să privim adevărul în faţă. Avem prea multă propagandă şi prea puţină informaţie relevantă despre ce se întâmplă la Chişinău.

 • Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor

  Proteste violente au avut loc miercuri seară la Chişinău. Se pun însă mai multe întrebări: cine sunt participanţii, ce doresc aceştia, cine se află în spatele protestelor, care este scopul real? Dincolo de aceste întrebări, cauza este una singură: eşecul celui de-al doilea stat românesc şi acapararea lui de forţe oligarhice ce folosesc statul pentru exploatarea cetăţenilor.

 • Cine a furat miliardul de la Chişinău? Şi ce urmează în Republica Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a furat miliardul de la Chişinău? Şi ce urmează în Republica Moldova?

  Fostul premier de la Chişinău Vlad Filat a fost reţinut 72 de ore de procurori după ce Parlamentul Republicii Moldova i-a ridicat imunitatea. Filat este acuzat de procurori că a facilitat şi beneficiat de ascensiunea omului de afaceri Ilan Shor, cel care a condus Banca de Economii de la Chişinău în perioada în care aceasta a fost devalizată – mult mediatizatul caz al miliardului furat.