
Vezi aici promovabilitatea pe judeţe la examenul de bac!
Îţi prezentăm harta promovabilităţii pe judeţe a examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii.
Îţi prezentăm harta promovabilităţii pe judeţe a examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii.
Statistică îngrijorătoare privind rezultatele obţinute la examenul de Bacalaureat în Iaşi: patru şcoli nu au niciun elev promovat. Este vorba despre Grupurile Şcolare din Vlădeni, Holboca, Târgu Frumos şi Liceul „Dimitrie Murgu".
Elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la Bacalaureat 2011 au la dispoziţie doar câteva ore pentru a depune contestaţiile. Vezi aici unde poţi contesta notele şi când vei primi rezultatul.
Elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la Bacalaureat 2011 au la dispoziţie doar câteva ore pentru a depune contestaţiile. Vezi aici unde poţi contesta notele şi când vei primi rezultatul.
De la an la an rata de promovabilitate la bacalaureat a scăzut, ajungând în acest an la un nivel alarmant de sub 50%. Astfel, mai bine de jumătate dintre toţi elevii din ţară care au susţinut examenele de final de liceu nu au luat notă de trecere.
Cele mai slabe rezultatele la examenul de bacalaureat din ultimii ani au înregistrat în Sălaj şi extreme. Una este dată de Grupul Şcolar Sîg, unde niciunul dintre candidaţi nu a promovat examenul.
Potrivit centralizărilor realizate de „Adevărul“, doar 44% din candidaţi au trecut examenul în acest an. Diferenţa faţă de anul trecut, când de asemenea rezultatele au fost catalogate drept „cele mai proaste din istorie“, este uriaşă: peste 20 de procente.
La Brăila procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost de 56,01%, ceea ce înseamnă că doar puţin peste jumătate dintre candidaţii înscrişi la examen au reuşit să promoveze.
Între extaz şi agonie. Aşa poate fi descrisă ziua de astăzi de către elevii care au susţinut examenul de bacalaureat. După îndelungi aşteptări ei au aflat notele cu care au absolvit, sau, după caz, nu au absolvit liceul.
Jale la examenul de Bacalaureat din judeţul Bacău! Peste 3.000 de absolvenţi al liceelor şi colegiilor au fost respinşi la examenul de Maturitate, dintr-un total de 6.270 de elevi înscrişi.
Liliana Romaniuc consideră că motivele pentru care mai mult de jumătate din elevii ieşeni au picat Bacalaureatul ţin de nivelul scăzut de pregătire pe care copiii îl au în timpul liceului precum şi de lipsa unei diferenţieri a dificultăţii subiectelor în funcţie de tipul unităţii de învăţământ.
Singurul liceu cu 100% promovabilitate din judeţul Braşov este Colegiul Naţional „Doamna Stanca", din Făgăraş. Pe locul doi se situează Colegiul Naţional „Andrei Şaguna", urmat de Colegiul Naţional „Dr. I. Meşotă".
127 candidaţi au reuşit să scrie de maxim un punct la examenul de bacalaureat.
Notele la Bac nu au fost tocmai pe măsura aşteptărilor elevilor. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, rata de promovabilitate este de 38,73%.
Numărul elevilor care au promovat examenul de bacalaureat este cel mai mic din ultimii ani.
Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi a cules datele de la centrele de corectare, rezultatul fiind mai mult decât dezastruos: doar 40, 88% din elevi au promovat examenul de Bacalaureat.
Liceenii olteni sunt pregătiţi să promoveze examenul de bacalaureat. Cel puţin aşa reiese în urma simulărilor susţinute acum două săptămâni la limba română, matematică şi istorie, al căror rezultat arată o medie de promovabilitate de 82,59%.
Cu o lună înainte de evaluările naţionale, aproape jumătate dintre elevii ieşeni nu au nicio şansă să ajungă în clasa a noua. Nivelul slab de pregătire al acestora este confirmat din nou de rezultatele testelor pregătitoare.
În primul trimestru din 2011 au fost examinaţi 2.563 de sălăjeni, care îşi doreau să obţină permisul auto, dintre care au fost declaraţi admişi 799, fiind respinşi 1.701.
Procentul de promovabilitate a fost de 40,39%, iar materia care le-a pus cele mai mari probleme a fost matematica. În 7 şcoli, niciunul dintre elevii din an terminal nu a reuşit să ia examenul.
Astăzi, la prânz, conducerea Direcţiei de Permise a înmânat şcolilor de şoferi cu cel mai mare procentaj diplomele de merit
Campusul universitar P+3 din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş a găzduit simularea electronică on line a examenului de rezidenţiat desăşurată la nivel naţional.
800 de absolvenţi de liceu au depus contestaţii după sesiunea din toamnă a bacalaureatului. 49 dintre ei au avut şi norocul de a trece bacul în urma reevaluării lucrărilor
Numărul celor care au promovat examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune a crescut la Brăila cu numai 2,55% după soluționarea contestațiilor, față de 16,63 % inițial.
Din cei 1.072 de elevi care s-au înscris la examenul de Bacalaureat din toamnă, doar 397 au reuşit să promoveze examenul.
Peste 1.500 de elevi au fost înscrişi în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Dintre aceştia, doar 368 au reuşit să promoveze
La Brăila, numai 247 din cei 1.485 de candidați prezenți la sesiunea a doua a bacalaureatului au reușit să treacă probele restante. Cea mai mare medie a fost obținută de o absolventă din acest an de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”.
Aproape 3000 de elevi au fost înscrişi la bacul din toamnă. Nici această sesiune nu a fost lipsită de surprize. Spre exemplu, la Liceul Teologic "Elim", procentul de promovare a fost de... 0%.
Aproximativ 600 de buzoieni au fost declaraţi admişi în cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. Candidaţii au susţinut examenul în două centre din Buzău, Liceul Agricol şi Liceul Costin Neniţescu, şi într-un centru la Râmnicu Sărat.
Rezultatele examenului de Titularizare din acest an au fost mult sub așteptările comisiei de corectare. Doar 10% dintre candidați au luat peste nota 7.00.