Stiri despre presa scrisa

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un fost şef ANAF cere statului să ajute financiar presa scrisă: V-a plăcut când scria zilnic de Veorica şi Dragnea? Vă relaxaţi dacă nu aveţi în ceafă ochii presei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un fost şef ANAF cere statului să ajute financiar presa scrisă: V-a plăcut când scria zilnic de Veorica şi Dragnea? Vă relaxaţi dacă nu aveţi în ceafă ochii presei

  Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, cere statului să ajute financiar presa scrisă, de unde s-au trimis deja în şomaj circa o treime dintre angajaţi, sugerând că în caz contrar spaţiul public va fi invadat de informaţii de proastă calitate şi de fake news-uri la comandă politică.

 • Autocenzură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autocenzură

  Aş vrea să-mi exprim public admiraţia faţă de o revistă. Să scriu ceva pozitiv şi luminos. Să-i laud pe autorii articolelor, pentru munca, inspiraţia şi talentul lor. Dar nu pot, pentru că mi-e ruşine.

 • Poşta Română se
implică în revitalizarea presei scrise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poşta Română se implică în revitalizarea presei scrise

  Reprezentanţii publicaţiilor Evenimentul zilei, Libertatea, Click, Adevărul, Bursa, Cotidianul şi Capital au avut o primă întâlnire cu conducerea Poştei Române. Agenda discuţiilor s-a centrat pe metodele de îmbunătăţire a distribuţiei de presă scrisă în România, prin intermediul reţelei controlate de Compania Naţională Poşta Română.

 • BRAT: Internetul şi panotajul, singurele medii de promovare care au crescut în ultimii zece ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BRAT: Internetul şi panotajul, singurele medii de promovare care au crescut în ultimii zece ani

  Internetul şi panotajul sunt singurule canale care au crescut în ultimii zece ani în ceea ce privestul consumul de media, în timp ce televiziunea, presa scrisă şi radioul au înregistrat scăderi, conform unui raport al Biroului Român de Audit Transmedia, organizaţie care măsoară audienţa presei scrise şi a mediului online şi monitorizeaza investiţiile în publicitate (presă scrisă, online, radio şi outdoor).

 • Dar jurnalismul cultural?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dar jurnalismul cultural?

  Era să spun în loc de „epoca actuală“ epoca internetului, dar mi-am dat seama că nu numai despre abandonarea treptată de către presă a tiparului e vorba (la noi, fiindcă în alte ţări are deja loc procesul invers), ci despre multe alte lucruri, care n-au neapărat o legătură cu Gutenberg.

 • „Managementul relaţionării
cu presa“, curs în
premieră al CCD Bacău, predat de jurnalistul Constantin Dănuţ Căldăraru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Managementul relaţionării cu presa“, curs în premieră al CCD Bacău, predat de jurnalistul Constantin Dănuţ Căldăraru

  „Managementul relaţionării cu presa“ este cursul de formare  continuă, organizat în premieră, la sfârşitul săptămânii trecute, de Casa Corpului Didactic din Bacău, la Colegiul "Mihai Eminescu".  Orele au fost ţinute de  Constantin Dănuţ Căldăraru, militar şi jurnalist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

 • BRAT: Ajutorul de stat pentru TV şi radio este o măsură bună, dar care trebuie să vizeze şi presa scrisă şi online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BRAT: Ajutorul de stat pentru TV şi radio este o măsură bună, dar care trebuie să vizeze şi presa scrisă şi online

  Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT) apreciază intenţia Guvernului de a oferi ajutor de stat operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc şi difuzează emisiuni informative, culturale şi educative, însă precizează că o astfel de măsură este benefică şi utilă şi în domeniul presei scrise şi al mediului online, notează Mediafax.

 • Un vot pentru jurnaliştii în devenire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un vot pentru jurnaliştii în devenire

  Am avut şi în acest an bucuria de a fi parte din juriul concursului Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti. Competiţia este deschisă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din facultăţile de jurnalism, comunicare şi relaţii publice din România.

 • Vinovaţi
sunt politicienii că presa se prostituează!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinovaţi sunt politicienii că presa se prostituează!

  În zilele de 3, 4 şi 5 ianuarie 1931, Bucureştii cunosc un eveniment deopotrivă de istoria presei şi de Istoria Prostirii la nivel înalt. Scrie Grigore Gafencu în Jurnalul său politic pe 5 ianuarie 1931:

 • Penitenţa unui ziarist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Penitenţa unui ziarist

  Într-o vreme în care D, N şi A au devenit cele mai nesuferite majuscule pentru mulţi dintre stăpânii de ieri şi de azi ai României, iar cei aflaţi deja în spatele fileului şi-au descoperit veleităţi de meşteşugari sau de scriitori, un jurnalist înspăimântător de erudit a decis să-şi publice prima carte, la vârsta de 46 de ani.

 • Decăderea presei scrise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decăderea presei scrise

  De ce scad tirajele şi audienţele ziarelor şi revistelor din România? Dintre toate răspunsurile posibile la această întrebare, am şi eu unul: probabil, presa scrisă este un produs care nu mai satisface nevoile consumatorilor.

 • Zbor lin spre îngeri, Alex Savitescu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zbor lin spre îngeri, Alex Savitescu!

  Alex a plecat azi, luându-şi pixul şi telecomanda care, ajung să cred, era, cumva, încorporată în acesta, ca şi „microfonul de serviciu” de-altădată.

 • Cătălin Ştefănescu: Sindromul „Buricul pămîntului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cătălin Ştefănescu: Sindromul „Buricul pămîntului“

  De ani buni, la televiziunile noastre de ştiri, a început un proces de deşertificare a spaţiilor destinate ştirilor externe. Procesul a continuat în forţă, iar în urma lui a lăsat departamente „pîrjolite“ şi jurnalişti „sinistraţi“, care n-au avut de ales şi, forţaţi de împrejurări, fie au trecut la alte secţii, fie s-au apucat de alte meserii.

 • Ieşirea din print
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieşirea din print

  La relansarea site-ului meu, rezum ce nu poate fi rezumat dintr-un un sfert de veac de presă tipărită, pe care am slujit-o cu trudă, pasiune, flamă, poate şi cu vocaţie, chiar şi când îmi vindeam cărţile pentru că întârzia două luni salariul.

 • Dinu Patriciu a murit. „E inutil să te uiţi înapoi cu mânie. Nu înveţi nimic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinu Patriciu a murit. „E inutil să te uiţi înapoi cu mânie. Nu înveţi nimic“

  Dinu Patriciu a murit, astăzi, într-un spital din Londra, răpus de cancer la glandele endocrine. „E inutil să te uiţi înapoi cu mânie. Nu înveţi nimic. Experienţa nu foloseşte decât dacă te uiţi în viitor“, aşa începea omul de afaceri un editorial publicat în ziarul „Adevărul”, în 2010. Mărturiile lui Dinu Patriciu au rămas în arhiva adevarul.ro, unde puteţi regăsi cum vedea mogulul viitorul presei scrise, capitalismul sau „ţara de vis“.

 • Cum arăta un ,,breaking news” de altădată. Portretul ,,mogulului” de presă în tinereţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum arăta un ,,breaking news” de altădată. Portretul ,,mogulului” de presă în tinereţe

  Pentru consumatorul contemporan de mass-media, fenomenul ştirii de ultimă oră sau ,,breaking-news-ului” a devenit ceva banal, pe măsură ce principalele televiziuni româneşti de ştiri au zilnic, oră de oră, ecranele înroşite sau îngălbenite de burtiere cu astfel de anunţuri. Ştirile de ultimă oră fac parte astăzi din cultura noastră contemporană şi sunt martore ale rapidităţii vremurilor pe care le trăim.

 • „Adevărul“ nostru cel de toate zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Adevărul“ nostru cel de toate zilele

  CUVÂNT CĂTRE CITITORI Încheiem serialul dedicat istoriei de 125 de ani a cotidianului cu o colecţie de mesaje din partea ziariştilor care fac „Adevărul” de astăzi.

 • Poşta, presa şi
gumuţeasca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poşta, presa şi gumuţeasca

  Evoluţia lasă pe câmpul de luptă şiruri de cadavre, victime colaterale ale „mersului înainte“. Învingătorii pradă totul.

 • INTERVIU Corectitudine! Asta vor tinerii din Republica Moldova - de la presă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Corectitudine! Asta vor tinerii din Republica Moldova - de la presă

  Marea speranţă a României de mâine, în graniţele sale istorice, o constituie junii de peste Prut. Şi un nou exemplu, în acest sens, este publicista Victoria Ungureanu, una dintre cele mai îndârjite jurnaliste, pe calea reflectării vieţii aşa cum este, nu cum o poleiesc politicienii, indiferent de orientarea lor, de stânga, de centru sau de dreapta. Cum vede ea lumea de mâine? Răspunsuri realiste - într-un dialog bine temperat.

 • Prostul şi internetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prostul şi internetul

  Nu-mi dau seama dacă viitorul liberei exprimări a fost confiscat în totalitate de site-uri şi reţele de socializare sau dacă măcar o bucăţică din el rămâne rezervat tipăriturilor.

 • „Newsweek“ moare. Cât mai trăieşte presa pe hârtie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Newsweek“ moare. Cât mai trăieşte presa pe hârtie?

  După aproape opt decenii de existenţă, prestigioasa revistă americană îşi va înceta apariţia la chioşcuri, iar jurnaliştii săi vor scrie doar pe internet. Aceasta pare să fie reţeta viitorului, dar încă nu ştim cât de aproape suntem de ziua ultimului ziar tipărit.

Modifică Setările