
În centrul Chişinăului a fost instalat pomul de Crăciun
Atmosfera de sărbătoare începe a se simţi şi la Chişinău. În centrul Capitalei, lângă Arca de Triumf, a fost instalat pomul de Crăciun, care deocamdată încă nu a fost decorat.
Atmosfera de sărbătoare începe a se simţi şi la Chişinău. În centrul Capitalei, lângă Arca de Triumf, a fost instalat pomul de Crăciun, care deocamdată încă nu a fost decorat.
Un tânăr de 21 de ani a scos zeci de brazi la stradă, în ideea de a-i vinde rapid, însă poliţiştii i-au stricat planurile. Acesta nu a putut oferi niciun act din care să rezulte provenienţa pomilor de Crăciun.
Bradul care va fi instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale la sărbătorile de iarnă ar putea fi unul artificial. 87% din respondenţii sondajului lansat de municipalitate în acest sens, pe pagina oficială de Facebook, au optat pentru un brad artificial, transmite IPN.
Obiecte pentru îmbopodibit masa de Crăciun, bradul, uşa sau chiar obiecte de oferit în dar, când sunteţi în pană de idei, pot fi făcute simplu şi cu materiale la îndemână.
O tonă de cetină de brad a fost confiscată ieri, în urma unui control în trafic efectuat de poliţiştii Secţiei 10 de Poliţie Rurală, Caraş-Severin.
Compania din Ucraina care trebuia să asigure transportarea la Chişinău a bradului din Munţii Carpaţi va restitui banii cheltuiţi de municipalitate, atât pentru brad, cât şi pentru transport, a anunţat primarul interimar Silvia Radu la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.
Piloţii unui Airbus A380 au oferit o mostră de umor şi ingeniozitate „desenând” conturul unui uriaş pom de Crăciun deasupra Germaniei în timpul unui zbor test.
Primăria Municipiului Călăraşi în colaborare cu Muzeul Municipal Călăraşi organizează, pentru al doilea an, concursul ”O, brad ... frumos! ”. Pentru a participa la acest concurs, doritorii trebuie să realizeze ornamente şi/sau un pom de Crăciun din materiale reciclabile.
Pomul de Crăciun al Guvernului a fost instalat în spatele Palatului Naţional, în zona havuzului. Muncitorii spun că acesta a fost adus şi instalat aseară, dar nu se cunoaşte când va fi împodobit.
Cu o întârziere de câteva zile, Pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost inaugurat în seara de luni, 4 decembrie. Odată cu luminiţele de pe brad, au fost aprinse şi luminiţele de sărbătoare de pe străzile din oraş. Cei care au venit la inaugurare s-au bucurat de un spectacol cu participarea vedetelor autohtone, transmite IPN.
Autorităţile municipale invită locuitorii şi oaspeţii Capitalei la inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea luminilor de sărbătoare, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, astăzi, 4 decembrie, la ora 18.00, transmite IPN.
După câteva zile în care cel mai discutat subiect de la Chişinău a fost problema privind instalarea Pomului de Crăciun din centrul Capitalei, bradul a ajuns în sfârşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar în seara de duminică, 3 decembrie, s-au aprins şi luminiţele de pe acesta.
Primăria Chişinău a anunţat luni, 27 noiembrie, că a identificat bradul ce va fi cumpărat în acest an pentru a fi instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Dacă în anii precedenţi Pomul de Crăciun era achiziţionat de la cetăţenii din ţară, în acest an s-a decis că bradul va fi adus din Ucraina.
Sărbătorile de iarnă în municipiul Chişinău vor fi inaugurate pe 1 decembrie cu un program cultural-artistic care va începe în Piaţa Marii Adunări Naţionale la ora 17.30. Tot atunci vor fi aprinse şi luminile de sărbătoare pe străzi şi pe principalul brad al ţării, transmite IPN.
Istoria Crăciunului, aşa cum este sărbătorit astăzi, este o producţie comună a tradiţiilor religioase, a scriitorilor, a industriaşilor şi, mai ales, a agenţilor de publicitate. Moş Crăciun a adus, în ultimele zeci de ani, cadouri la modă, iar spiritul sărbătorii s-a adaptat, astăzi, erei consumerismului. Important rămâne, însă că în toţi anii, negreşit, Moş Crăciun pribeag soseşte.
Crăciunul a fost ignorat de creştinii din primele secole, doar Matei şi Luca menţionând episodul de la Betleem. Tradiţia Pomului de Crăciun este foarte recentă, fiind un import nemţesc. Etimologia cuvântului „Crăciun“ e controversată, unele variante fiind de-a dreptul fanteziste. După S. Fl. Marian, (Moş) Crăciun era un bătrân urâcios, coleric şi zgârcit, care locuia la Betleem. Colindele adevărate se cântă doar în seara de Ajun.
Pomul de Crăciun din centrul Chişinăului va fi inaugurat joi, 1 decembrie. Tot atunci vor fi aprinse şi luminile de sărbătoare din întreg oraşul.
Simbol al Sărbătorilor de Iarnă, bradul de Crăciun a avut un predecesor în unele comunităţi din mediul rural. Unul confecţional manual, în care se împleteau simbolistica, imaginaţia şi priceperea meşteşugarului.
În comuna Avrămeni din judeţul Botoşani se află, în curtea primăriei, un Turn Eiffel înalt de trei metri, luminat de sărbători cu beculeţe colorate. „Adevărul“ vă spune povestea lui.
Atmosfera de basm la Aeroportul Internaţional Chişinău în perioada sărbătorilor de iarnă va fi întreţinută de Fanfara Poliţiei de Frontieră, decorurile şi concursul companiei „Avia Invest”.
Pomul de Crăciun nu trebuie să fie neapărat un brad natural sau artificial. Musafirii vor fi plăcut surprinşi dacă vom găsi idei originale şi vom construi un pom improvizat, din cărţi sau din alte obiecte care se găsesc în casă.
Târgurile de brazi din Bucureşti şi-au deschis porţile de câteva zile şi ofertele, spun comercianţii, sunt pentru toate buzunarele. În acest an, preţurile brazilor pornesc de la 50 de lei, iar vedeta sărbătorilor de iarnă este pomul care miroase a portocale.
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva scoate pe piaţă 33.383 de brazi, pentru Sărbătorile de iarnă, din speciile brad şi molid, o cantitate de aproape două ori mai mică decât anul trecut (66.715 brazi), dar la preţuri similare.
Pomul de Crăciun şi luminile de sărbătoare din oraşul Chişinău vor fi inaugurate marţi, 1 decembrie 2015, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”.
Împodobirea bradului de Crăciun din centrul Chişinăului a început. Muncitorii vor folosi aceleaşi ghirlande şi lumini ca în anii precedenţi. Pomul va fi inaugurat pe 1 decembrie.
În zilele noastre, împodobirea pomului de Crăciun a devenit una dintre cele mai iubite datini din cadrul Sărbătorilor de Iarnă. Mirosul de brad destinde atmosfera, iar jucăriile care îl împodobesc ne fac sărbătorile mai pline şi mai colorate. Totuşi, anul acesta în pieţele din capitală se observă un interes mai mic al oamenilor faţă de pomii naturali de Crăciun.
În prag de sărbători, am putea renunţa cu uşurinţă la tăierea brazilor sau cumpărarea celor artificiali şi asta datorită tinerilor cu idei ieşite din tipare care au reuşit să creeze cei mai trăsniţi brăduţi.
Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi a anunţat că s-a găsit deja pomul de Crăciun care va fi plasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, transmite IPN. Acesta are aproximativ 20 de metri.
Moş Crăciun cu pletele sale dalbe stârneşte controverse furibunde în unele ţări din Europa occidentală şi în SUA, fiind contestat de către organizaţii militante pentru libertatea religioasă şi drepturile omului ca fiind un simbol incorect politic asimilat cu una dintre imaginile de forţă ale „supremaţiei albe”. Împreună cu el, la pachet, şi Sfântul Nicolae...
La Constanţa, oferta de brazi naturali s-a restrâns foarte mult comparativ cu anii trecuţi. Aceştia nu se mai găsesc în toate pieţele, pierzând teren în faţa brazilor artificiali.