Stiri despre piata financiara

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bruxelles-ul va priva cinci ţări de unele din drepturile de acces pe piaţa financiară, amplificând temerile legate de un Brexit fără acord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bruxelles-ul va priva cinci ţări de unele din drepturile de acces pe piaţa financiară, amplificând temerile legate de un Brexit fără acord

  Comisia Europeană va priva cinci ţări de unele drepturi de acces pe piaţa financiară a UE, măsură care va amplifica temerile britanicilor că sistemul pe care se va baza City of London pentru a-şi servi clienţii după Brexit nu va reuşi să ofere un regim stabil şi permament, deoarece va fi retras, relatează Financial Times.

 • Ce pieţe financiare ne dorim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce pieţe financiare ne dorim

  În 27 iunie a avut loc, la Bucureşti, reuniunea IFRFI (Institutul Francofon pentru Reglementare Financiară), unde am fost invitat să fac o prezentare; mai jos sunt idei din această prezentare.

 • Politica monetară: o ipoteză implauzibilă şi o dilemă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica monetară: o ipoteză implauzibilă şi o dilemă

  Inflaţia scăzută persistă în ţările industrializate deşi există revenire economică şi şomajul în nu puţine ţări a scăzut mult; şi în numeroase economii emergente inflaţia scade. Cauzele inflaţiei persistent scăzute sunt lanţurile de producţie globale, schimbările tehnologice, scăderea puterii de negociere a forţei de muncă în distribuţia venitului total (PIB), demografia etc.

 • Zece ani de la debutul Crizei: ce s-a învăţat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece ani de la debutul Crizei: ce s-a învăţat?

  Stanley Fischer, al doilea om la Banca Centrală a SUA (Fed) (fost guvernator al Băncii Centrale a Israelului, fost director general adjunct al FMI), o persoană mult respectată în lumea economiştilor, a criticat demersurile unor politicieni şi ale unor grupuri de interese de a dilua noul sistem de reglementare şi supraveghere (R&S) a pieţelor financiare.

 • Brexit. No panic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brexit. No panic

  Votul britanicilor este în favoarea ieşirii din UE. Brexit e pe bani. Pe mulţi bani. Pentru unii. Este clar că războiul hibrid funcţionează şi punctele forţe sunt grupările extremiste. Este o greşeală majoră a lui Cameron.

 • După ce băncile închid umbrela…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După ce băncile închid umbrela…

  UN PACHET DE LEGI CE ÎNTÂRZIE. Ne apropiem, deja, de jumătatea lunii martie. Normal ar fi fost – pentru a respecta termenul de 21 martie 2016 dat de Uniunea Europeană, prevăzut în Directiva 17/2014 – să fi fost deja gata, adică aprobat în Parlament, promulgat, publicat în Monitorul Oficial şi pus în aplicare, un pachet de legi care să asigure îmblânzirea pieţei serviciilor financiare.

 • Provocarea bancherilor: „bazinul“ cu persoane fizice şi firme creditabile este mic, bătălia pentru clienţi e în toi. Cine mai e bancabil în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Provocarea bancherilor: „bazinul“ cu persoane fizice şi firme creditabile este mic, bătălia pentru clienţi e în toi. Cine mai e bancabil în România

  Pentru relansarea creditării este nevoie de mărirea numărului de persoane şi firme solvabile, creditabile, băncile având la dispoziţie destui bani pentru finanţări, reiese din studiile prezentate de Rozalia Pal – economistul-şef al Garanti Bank – şi Andrei Rădulescu – senior economist al Băncii Transilvania – în cadrul unui seminar bancar organizat, la Sinaia, de Finmedia şi revista „Piaţa Financiară“.

 • Depunători şi investitori în vâltoarea pieţei financiare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Depunători şi investitori în vâltoarea pieţei financiare

  Acum vreo douăzeci de ani, la un post TV, un cunoscut comentator economic a comis imprudenţa de a-i numi depunători  pe cei ce-şi strângeau economiile în fondurile  mutuale. Au sărit ca arşi mai mulţi reprezentanţi ai pieţei de capital, certându-l pe imprudent.

 • BNM dă vina pe migranţii moldoveni pentru destabilizarea situaţiei pe piaţa valutară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM dă vina pe migranţii moldoveni pentru destabilizarea situaţiei pe piaţa valutară

  Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a declarat că situaţia actuală de pe piaţa valutară este determinată de reducerea volumului transferurilor de bani din străinătate în ultimul trimestru al anului trecut –  cu 20%, dar şi de diminuarea exporturilor moldoveneşti pe fonul unei micşorări mai mici a importurilor decât a fost estimat, ceea ce duce la înrăutăţirea balanţei de plăţi şi la un deficit de valută în ţară.

 • ANALIZĂ Care sunt legile şi deciziile controversate adoptate în sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Care sunt legile şi deciziile controversate adoptate în sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului Republicii Moldova

  Mai multe proiecte legislative adoptate în ultimele luni trezesc suspiciuni privind calitatea, iar unele nu au trecut expertiza anticorupţie şi favorizează anumite companii sau grupuri de interese, susţin experţi, care nu exclud că aceste legi şi hotărâri ar putea fi contestate şi anulate ulterior, aşa cum s-a întâmplat şi cu altele adoptate în sesiunile precedente ale Parlamentului.

 • Cu ochii pe România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ochii pe România

  HG privind memorandumul cu Rompetrol a fost aprobată. Statul român va încasa 200 milioane dolari prin răscumpărarea de către compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan a unui pachet de 26,69% din acţiunile Rompetrol Rafinare. Avem nevoie de investiţii în domenii competitive ca de aer.

 • Cât de morale pot fi pieţele?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de morale pot fi pieţele?

  Anul aproape de final a fost plin de informaţii privind conduita rea a unor jucători pe pieţele financiare. Scandalul indicilor (Libor, Eurobor), pe bază cărora se bizuie grosul tranzacţiilor pe pieţe, a deţinut cap de afiş.

 • Pieţele financiare se reaşază. Ce rol are piaţa de capital?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pieţele financiare se reaşază. Ce rol are piaţa de capital?

  Titlul de mai sus invită la cel puţin două întrebări: ce înseamnă „se reaşază” şi dacă „reaşezările” sunt de durată. Câteva aspecte merită atenţie pentru a încerca un răspuns la prima întrebare.

 • Robusteţea sistemelor scade. Ce este de făcut? (2)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robusteţea sistemelor scade. Ce este de făcut? (2)

  Conectivitatea (creşterea gradului de inter-conectare) a lovit robustatea (rezilenţa) în măsura în care efectele de contagiune (contaminare) cresc în intensitate fără a exista instrumente de stăvilire. Epidemiile se răspândesc mult mai repede în condiţiile circulaţiei intense a oamenilor şi mărfurilor şi când mijloace de control sunt ineficace.

 • Criza din Europa ajută Statele Unite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza din Europa ajută Statele Unite

  Turbulenţele de pe pieţele financiare europene din ultima perioadă, cauzate de criza datoriilor, au trimis investitorii peste Ocean. Preţurile din Statele Unite au scăzut, iar economia americană este ferită de o nouă recesiune, chiar dacă problemele Europei se adâncesc.

 • Elimină BCE creditul în valută în Europa Centrală şi de Est?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elimină BCE creditul în valută în Europa Centrală şi de Est?

  Reglementatorii pieţelor financiare europene au pus gând rău creditului de consum în valută şi iau în discuţie eliminarea lui. Restrângerea creditului într-o altă monedă decât cea în care obţii veniturile, măsură pentru care guvernatorul BNR a militat în mod repetat, ar putea fi aplicată.

Modifică Setările