stiri despre pdl

La un tur de orizont, înţelegem temerile Ucrainei de a pierde definitiv Crimeea, litoralul nordic al Mării Azov şi Donbasul, privim circul de la Chişinău, unde terţi cred că ipotetica intervenţie militară rusă în Republica Moldova poate fi stopată de arestarea comicului Dodon, observăm determinarea Bulgariei de a fi parte a NATO, nu ne miră opţiunile pro-Kremlin ale unora din Serbia şi reţinem că la Budapesta s-a înfiinţat un fond de apărare.

acum 19 ore · comentarii (41)

Conflictul se lungeşte şi dacă în Vest impactul acestuia începe să fie acoperit de problematicile interne (alegerile legislative la mijloc de mandat din SUA şi războiul indirect, prin candidaţii pe care îi sprijină, dintre Trump şi fostul vicepreşedinte Pence, din nou Boris Johnson şi veşnicele sale petreceri din  pandemie, Macron şi ”noua Europă”, vrea Scholz cu adevărat victoria Ucrainei?) noi, aici în Est, încă nu ne putem permite acest lux.

acum 19 ore · comentarii (13)

Există o diferenţă între ”marile realizări” ale primarilor faţă de realităţile din zonele lor de activitate. Există şi opinii extrem de diferite între ce declară edilii şi părerile cetăţenilor, care de cele mai multe ori, cu unele excepţii în care unii primari au reuşit să-şi fabrice o imagine pozitivă, dar falsă, îi acuză pe aleşii administraţiilor locale că nu fac nimic pentru comunitate, că fac afaceri necurate şi că fură!

acum 18 ore · comentarii (5)

Suntem parte a efortului de război al lumii civilizate cu Rusia barbară, război ce ne priveşte direct securitatea, suveranitatea şi valorile. Trebuie, deopotrivă, să fim şi parte a procesului de reconfigurare a arhitecturii europene. Un proces pe care Putin l-a impulsionat fără voie. Şi o reconfigurare din care vor rezulta învingători şi perdanţi.

acum 19 ore · comentarii (2)

Episodul XVII al podcast-ului Avangarda, cu Ionuţ Vulpescu, aduce în prim plan un interviu exclusiv şi inedit cu poetul, eseistul, traducătorul Ştefan Augustin Doinaş, într-un an în care sărbătorim 100 de ani de la naşterea sa (26.04.1922) şi 20 de ani de la moartea marelui scriitor (25.05.2002).

acum 21 ore · comentarii (1)

Ieri searăă, pe covorul roşu, aveai impresia că răsfoieşti un dicţionar de cinema, căci au defilat sute de staruri de cinema, ca să sărbătorească a 75-a ediţie, cu entuziasmul libertăţii recucerite, după doi ani grei de pandemie, şi ca să dea ghes publicului, nu doar să-şi facă selfie cu vedetele, ci să revină , în număr cât mai mare în sălile de cinema.

acum 2 zile · comentarii (1)

Naţie de proprietari prin excelenţă când vine vorba de locuit, românii sunt campioni europeni la acest capitol – 96,1%, potrivit datelor Eurostat din 2021 – fiind atât de ataşaţi de ideea de a stăpâni spaţiul unde-şi duc traiul, încât şi-ar putea îmbogăţi bestiarul heraldic (figuri din lumea animală precum bourul, corbul, vulturul, leul, prezente pe sigilii, blazoane etc.) şi cu… melcul, vieţuitoare cu domiciliul la purtător.

acum 3 zile · comentarii (1)

Surprinzător sau nu, abia în a doua parte a lunii aprilie, dirijorul Tiberiu Soare a apărut pentru prima oară în calitate de şef de orchestră, aici, pe scena Atheneului, în compania colectivului simfonic al Filarmonicii. Dispune de ani buni de o extinsă experienţă privind direcţionarea baghetei sub imperiul faptelor importante ale muzicii; atât pe scenele de concert cât şi în teatrele de operă.

acum 2 zile · comentarii (1)
Modifică Setările