Stiri despre original

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Proiect USR: Pe perioada stării de urgenţă, toate cererile adresate statului să fie depuse pe email, copiile scanate să aibă valoare de original
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiect USR: Pe perioada stării de urgenţă, toate cererile adresate statului să fie depuse pe email, copiile scanate să aibă valoare de original

  Deputatul USR Braşov Tudor Benga a depus un proiect de lege care prevede ca, pe perioada stării de urgenţă, toate cererile adresate statului să fie depuse pe email, iar copiile scanate să aibă valoare de original. "Degeaba introduce statul pedepse pentru cei care încalcă regulile cuprinse în ordonanţele militare, dacă oamenii sunt în continuare obligaţi să se deplaseze pentru a satisface o birocraţie", susţine Benga.

 • Concurs naţional de proză la Biblioteca Judeţeană. Ce premii sunt puse în joc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concurs naţional de proză la Biblioteca Judeţeană. Ce premii sunt puse în joc

  Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi desfăşoară Concursul Naţional de Proză „Alexandru Odobescu”, ediţia a XXXIX-a, care se va finaliza în perioada 9 – 20 decembrie 2019. Concursul se adresează tuturor creatorilor care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi are drept scop stimularea creaţiei originale şi afirmarea unor nume noi în sfera preocupărilor literare.

 • Director ANPC, despre produsele contrafăcute: Calitatea, ambalajul, preţul şi condiţiile de vânzare sunt principalele diferenţe faţă de cele originale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Director ANPC, despre produsele contrafăcute: Calitatea, ambalajul, preţul şi condiţiile de vânzare sunt principalele diferenţe faţă de cele originale

  Calitatea ambalajului, preţul şi condiţiile de vânzare sunt principalele diferenţe dintre produsele contrafăcute şi cele originale, precizează, într-o postare pe Facebook, directorul general al ANPC Paul Anghel, adăugând că, potrivit legii, sunt interzise producerea, importul şi comercializarea produselor falsificate sau contrafăcute şi că în astfel de cazuri, ANPC poate dispune oprirea definitivă şi retragerea de la a comercializare.

 • FOTO De unde a făcut rost falsul medic de la Spitalul Ilfov de model pentru diploma de studii şi ce a omis să modifice în actul contrafăcut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO De unde a făcut rost falsul medic de la Spitalul Ilfov de model pentru diploma de studii şi ce a omis să modifice în actul contrafăcut

  S-a descoperit o posibilă sursă a actului contrafăcut pe baza căruia falsul medic Raluca Bîrsan a activat 10 ani la Secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov. Este vorba despre o diplomă de licenţă, aparţinând unei alte universităţi, postată pe internet. Proprietarul diplomei originale a declarat, pentru postul de televiziune Vâlcea 1, că va depune plângere împotriva pseudomedicului şi a spitalului.

 • În numele tradiţiilor româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În numele tradiţiilor româneşti

  Adevărate, autentice, originale. Totul pe seama unor tradiţii româneşti străvechi, unele de când nu exista România, creştine, necreştine, păgâne, dar şi tradiţii mai noi. Cu toate invocate, motivate, urmate de mândria tradiţională românească! Chiar şi mândria şi prostia românească au început să devină tradiţii naţionale. Sunt prezente peste tot, în toate straturile societăţii, părând să impună o nouă cultură a tradiţiilor!

 • Autoironia în modă: când falsul devine original FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autoironia în modă: când falsul devine original FOTO

  Confruntate cu falsificarea masivă a propriilor produse, unele dintre marile case de modă au găsit o cale de a ironiza această obsesie a cumpărătorilor de a se mândri un produs al unei mărci de lux sau în trend, chiar dacă înseamnă să se mulţumească şi cu o copie ieftină. Aşa s-a născut trendul „real fake fashion”, produsele originale fiind realizate intenţionat astfel încât să pară imitaţii. Cel mai recent exemplu este al casei de modă Gucci.

 • Top 13 preluari care au fost mai bune decât melodiile originale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 13 preluari care au fost mai bune decât melodiile originale

  Se spune că o preluare nu va fi niciodată aşa de bună precum originalul. Prin definiţie o preluare este o... copie. O reinterpretare a unui original. Totuşi iată câţiva artişti care au reuşit să depăşească succesul cu cover-urile lor!

 • Cum recunoşti un
ceas de lux contrafăcut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti un ceas de lux contrafăcut

  Ceasurile de lux contrafăcute au invadat piaţa în ultimii ani, iar falsificatorii devin tot mai pricepuţi. Unele replici sunt atât de reuşite, încât reuşesc să păcălească mulţi cumpărători, dar întotdeauna vor exista câteva indicii care trădează un fals.

 • FOTO Cele mai ciudate case din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cele mai ciudate case din lume

  Nu toate casele sunt convenţionale. Unele sunt construite pentru a satisface cererile bizare ale clienţilor şi ies în evidenţă printr-o arhitectură spectaculoasă, desprinsă parcă din poveşti.

 • Supraevaluarea retoricii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supraevaluarea retoricii

  Din notiţa biografică inserată în caietul de sală al montării cu Idiotul, după romanul lui F.M. Dostoievski, de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, aflăm că regizoarea lui şi co-autoarea dramatizării (împreună cu Ştefana Pop-Curşeu), daneza Anna Stigsgaard, a studiat preţ de vreo trei ani la Odin Teatret, sub îndrumarea celebrului Eugenio Barba.

 • Mărţişoare unicat, din cereale, lucrate manual FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărţişoare unicat, din cereale, lucrate manual FOTO

  Tradiţia confecţionării mărţişoarelor, specifică zonei de munte a judeţului, este transmisă din generaţie în generaţie. Astfel, creatorii populari, cum este cazul surorilor Gina Dumitraşcu şi Florentina Trifan din Reghiu, îi ajută pe focşăneni să ofere celor dragi un mărţişor unicat.

 • Muzica improvizată se întoarce la Timișoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzica improvizată se întoarce la Timișoara

  „Paperjam” se întoarce cu un nou concert pentru care nu este nevoie de nicio repetiție. Mâine are loc a doua manifestare de acest fel, după ce prima ediție a avut succes la public. 

 • Ce alegeti: cover-ul sau originalul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce alegeti: cover-ul sau originalul?

  Superstarurile muzicii de astăzi par cuprinse de nostalgie. Poate din lipsă de inspiraţie, poate din dorinţa de a recupera idolii trecutului, multe figuri importante ale muzicii actuale şi-au propus să urce în topuri prin puterea coverurilor. Spunesitu.ro va invită să ne amintim, împreună, cover-uri celebre ale muzicii şi să alegeţi: cover-ul sau originalul?

Modifică Setările