Stiri despre oboseala cronica

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Oboseala cronică,
apatia, stările recurente de melancolie nu sunt normale“. Campanie de depistare
a bolilor tiroidiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Oboseala cronică, apatia, stările recurente de melancolie nu sunt normale“. Campanie de depistare a bolilor tiroidiene

  Medicii endocrinologi atrag atenţia că afecţiunile tiroidiene sunt subdiagnosticate în România. Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune – APAA -, în parteneriat cu Societatea Română de Endocrinologie, Administraţia Prezidenţială şi Societatea Română de Psihoneuroendocrinologie au lansat a treia campanie de informare referitoare la bolile tiroidei.

 • 5 probleme de sănătate pe care le ascunde oboseala cronică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 probleme de sănătate pe care le ascunde oboseala cronică

  Auzim că tot mai mulţi oameni suferă de oboseală cronică. Stresul, munca excesivă, problemele personale, lipsa somnului, toate duc în final la apariţia oboselii cronice. Ea poate fi moderată sau intensă, însă atunci când persistă mai mult timp poate ascunde probleme de sănătate.

 • Oboseala cronică, boala femeii moderne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oboseala cronică, boala femeii moderne

  După o zi de lucru, ai migrene, vezi dublu, îţi simţi ochii uscaţi şi te simţi epuizată fizic. Iar a doua zi stările se repetă. E foarte posibil să suferi de sindromul oboselii cronice. Iată cum se manifestă, care sunt cauzele, dar şi soluţiile pentru această afecţiune de care femeile suferă din ce în ce mai mult.

 • Semnele oboselii cronice: când o tulburare de tranzit intestinal sau senzaţia de amorţeală trebuie să ne trimită la medic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semnele oboselii cronice: când o tulburare de tranzit intestinal sau senzaţia de amorţeală trebuie să ne trimită la medic

  Trăim o viaţă foarte agitată, foarte mulţi dintre noi nu putem spune cu precizie unde vom fi peste cinci ani, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că nu mai deţinem controlul, aşa cum o făceau părinţii noştri. Încercăm să ne mulţumim pe noi şi pe cei din jur, ne propunem nenumărate obiective şi ajungem, la un moment dat, să nu mai facem faţă.

 • Teoria unui cercetător de la Oxford: de ce nu e bine ca angajaţii să înceapă munca mai devreme de ora 10.00 şi copiii să meargă la şcoală înainte de 11.00
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teoria unui cercetător de la Oxford: de ce nu e bine ca angajaţii să înceapă munca mai devreme de ora 10.00 şi copiii să meargă la şcoală înainte de 11.00

  „Să pui oamenii să înceapă munca înainte de ora 09:00 este o tortură“, susţine un cercetător specializat în neuroştiinţe, profesor în cadrul Universităţii Oxford. Acesta consideră că societatea încurajează un program de lucru care macină în timp sănătatea psihică şi fizică.

 • Remedii care te scapă de oboseala cronică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii care te scapă de oboseala cronică

  Starea de moleşeală te cuprinde indiferent de momentul zilei? Durerile articulare, migrenele, insomniile, tulburările de concentrare şi scăderea libidoului sunt câteva dintre simptomele oboselii cronice.

 • Cum se umple borşul acasă - cea mai bună reţetă şi ingredientele speciale care îl fac gustos şi foarte sănătos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se umple borşul acasă - cea mai bună reţetă şi ingredientele speciale care îl fac gustos şi foarte sănătos

  Deliciosul borş care dă gust ciorbelor româneşti este un ingredient cu numeroase virtuţi terapeutice.  Un tonic excelent, recomandat în numeroase afecţiuni, borşul din tărâţe de grâu este cu atât mai apreciat dacă este făcut în casă. Eliminăm astfel aditivii sau E-urile ce ar putea fi adăugate în borşul comercializat, iar reţeta nu este nici pe departe una complicată.

 • Tot ce trebuie să ştii despre oboseala cronică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre oboseala cronică

  Întâlnită la tot mai multe persoane, starea de extenuare continuă nu ajunge să afecteze doar sănătatea fizică, ci şi pe cea psihică. Epuizarea este unul dintre primele simptome ale oboselii cronice, problemă ce poate persista chiar şi ani de zile dacă nu este tratată corespunzător.

 • Cum ajungem la oboseala cronică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ajungem la oboseala cronică?

  Ne simţim tot mai copleşiţi de volumul din ce în ce mai mare al sarcinilor zilnice.”Secolul vitezei” îşi pune tot mai pregnant amprenta asupra vieţii noastre trăind percepţia comprimării timpului. De ce se întâmplă toate acestea?

 • Cauzele ciudate ale oboselii şi cum putem lupta împotriva lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauzele ciudate ale oboselii şi cum putem lupta împotriva lor

  De cele mai multe ori ştii de ce eşti obosit. Poate că n-ai dormit azi-noapte, poate că de zile întregi munceşti încontinuu, fără pauză, şi acum ochii te înţeapă şi nu mai poţi să te concentrezi. Cauzele sunt cunoscute şi la fel şi remediile.  Cel mai simplu sună aşa: „Ţi-e somn? Du-te şi te culcă!“ Dar ce se întâmplă atunci când faci totul bine şi tot eşti obosit?

 • Cele mai neobişnuite tehnici antistres
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai neobişnuite tehnici antistres

  Fundaţia Internaţională „Ana Aslan“ a lansat, luni, Ziua Naţională Antistres şi campania de informare pentru aceasta. Iată câteva dintre strategiile eficiente prin care poţi elimina tensiunea şi evita un blocaj psihic.

 • Medicover: Cum abordăm oboseala cronică? (P)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicover: Cum abordăm oboseala cronică? (P)

  Oboseala cronica poate avea cauzele psihologice (depresia, anxietatea) sau fizice (boli endocrine si metabolice, infectii, boli cardiopulmonare, anemii severe, tulburari de somn); pooate aparea si ca urmare a unor tratamente medicamentoase (cu somnifere, antihipertensive, antialergice sau antidepresive, de exemplu) sau a abuzului de substante. Daca nu este prezenta nici una dintre aceste cauze care sa explice oboseala, s-ar putea sa aveti un sind

 • Angelica, leac pentru oboseala cronică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angelica, leac pentru oboseala cronică

  Datorită compoziţiei chimice bogată în substanţe active, benefice pentru sănătate, angelica (denumită semnificativ iarba celor şapte îngeri) este apreciată în lumea întreagă.

 • Centru de Ozonoterapie, la Târgovişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centru de Ozonoterapie, la Târgovişte

  De la sfârşitul anului 2010, în Târgovişte funcţionează o clinică privată în care persoanele suferinde de anumite afecţiuni îşi găsesc alinarea. Terapia cu ozon nu are efecte secundare şi poate vindeca osteomielita,  bolile cardio vasculare, bolile gastrice, afecţiuni ale pielii, parkinsonul, celulita sau oboseala cronică.

 • Cum combatem anxietatea în mod natural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum combatem anxietatea în mod natural

  Tratamentul naturist, exerciţiul fizic şi alimentaţia echilibrată ne fac mai puţin anxioşi. Aproximativ unu la sută din populaţia României suferă de forme uşoare de anxietate, susţin specialiştii. Cel mai frecvent, aceasta este cauzată de trecerea prin schimbări radicale.

Modifică Setările