Stiri despre normandia

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Florin Codre, sculptorul care l-a readus pe Carol I în Piaţa Palatului: „Am vrut să comunic cu românii, dar ei nu au vrut să stea de vorbă cu mine”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florin Codre, sculptorul care l-a readus pe Carol I în Piaţa Palatului: „Am vrut să comunic cu românii, dar ei nu au vrut să stea de vorbă cu mine”

  A început să sculpteze peste hotare înainte de 1980, dar crede că s-ar putea să fie singurul artist român care n-a cerut azil politic: „N-am cerut azil pentru că n-am cerut niciodată, nimănui, nimic. Eu nu cer. N-am cerut nici altă cetăţenie pentru că a o face este, din punctul meu de vedere, echivalent cu a cere să ţi se schimbe mama”.

 • Edge of tomorrow
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Edge of tomorrow

  Vă recomand un film. Tom Cruise în cel mai bun film de la Jack Reacher--alt film pe care vi-l recomand. Blockbusterele sunt pe cale de dispariţie. Spectacolele de vară s-au transformat într-o stagiune lungă, din primăvară până în august şi benzile desenate au înlocuit filmele de acţiune. Starurile dispar şi ele. Dar acest film ne aminteşte de înţelepciunea poveştilor despre eroism.

 • Când preţul
libertăţii e moartea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când preţul libertăţii e moartea

  „Ziua cea mai lungă” a fost anunţată Rezistenţei franceze de Radio Londra, o seară înainte, prin difuzarea primelor note din Simfonia a V-a beethoveniană, măsuri care, în Morse, echivalează cu ”V”-ul Victoriei. A urmat prima strofă a „Cântecului de toamnă” de Verlaine: „Al toamnei cânt/ Viori de vânt/ Îl plâng topite,/ Lovindu-mi lin/ Sufletul plin/ De corzi rănite”.

 • Putin încearcă să se împace cu Vestul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin încearcă să se împace cu Vestul

  Un Vladimir Putin conciliant s-a arătat vineri la ceremoniile pentru marcarea a 70 de ani de la „Ziua Z”. Preşedintele rus a discutat cu Barack Obama, omologul său american, şi s-a întâlnit pentru prima dată cu Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, căruia îi admiră „determinarea”.

 • Un veteran britanic de 89 de ani a fugit din azil, pentru a se alătura camarazilor săi în Normandia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un veteran britanic de 89 de ani a fugit din azil, pentru a se alătura camarazilor săi în Normandia

  Celebrarea a 70 de ani de la Debarcarea Aliaţilor în Normandia a trezit emoţii puternice în rândul veteranilor de război, majoritatea aflaţi la vârste foarte înaintate. Britanicul Bernard Jordan, în vârstă de 89 de ani, nu a rezistat tentaţiei de a se alătura camarazilor săi de arme şi a fugit din sanatoriul în care se afla, pentru a participa la ceremoniile de vineri, de pe coasta franceză.

 • INFOGRAFIE INTERACTIVĂ Cele
mai puternice armate din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE INTERACTIVĂ Cele mai puternice armate din lume

  Dincolo de numărul de trupe şi de echipamentul militar, puterea unei armate depinde în mare măsură de potenţialul economic al şi de infrastructura ţării care o controlează, dar şi de resursele naturale pe care se poate baza în eventualitatea izbucnirii unui conflict.

 • Criza din Ucraina, subiect de discuţie al liderilor lumii prezenţi la ceremoniile din Normandia. Putin a vorbit cu Poroşenko şi cu Obama
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza din Ucraina, subiect de discuţie al liderilor lumii prezenţi la ceremoniile din Normandia. Putin a vorbit cu Poroşenko şi cu Obama

  Ceremoniile consacrate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia, şi mai ales prezenţa în Franţa a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin şi a preşedintelui ucrainean ales, Petro Poroşenko, a fost un bun prilej de abordare a crizei din estul fostei republici sovietice. Putin s-a văzut atât cu Poroşenko, dar şi cu şeful casei Albe, Barack Obama, deşi nu erau prea multe speranţe pentru aceste întrevederi.

 • INFOGRAFIE După 70 de ani: Aliaţii, din nou în
Normandia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE După 70 de ani: Aliaţii, din nou în Normandia

  Plajele pe care a avut loc debarcarea de la 6 iunie 1944 vor fi astăzi ocupate din nou de Aliaţi.  Mii de veterani, turişti şi militari celebrează 70 de ani de la momentul decisiv al victoriei asupra Germaniei Naziste.

 • Vladimir Putin, greu de izolat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin, greu de izolat

  Chiar dacă nu va participa, joi, la summitul G7, preşedintele rus Vladimir Putin va fi, vineri, în centrul evenimentelor dedicate comemorării a 70 de ani de la marea debarcare din Normandia. Şi asta în pofida faptului că occidentalii au declarat în repetate rânduri că vor să „izoleze“ Rusia diplomatic şi economic din cauza „anexării“ Crimeei şi „destabilizării“ estului Ucrainei, relatează AFP.

 • Mărturii despre „cea mai lungă zi” din istorie - Debarcarea din Normandia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărturii despre „cea mai lungă zi” din istorie - Debarcarea din Normandia

  Debarcarea trupelor Aliate pe plajele din Normandia, la 6 iunie 1944, este cunoscută drept „cea mai lungă zi” din istorie. Acel moment a reprezentat mai exact începutul sfârşitului pentru dominaţia nazistă pe Bătrânul Continent. Peste 1,3 milioane de soldaţi ai puterilor Aliate au luat parte atunci la cea mai amplă operaţiune militară pe care lumea a văzut-o vreodată.

 • Omul cu camera foto înfiptă în umăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul cu camera foto înfiptă în umăr

  Numele lui este Mr. Mann. Mi-a devenit pacient din cauza faptului că avea o problemă de sânge/măduvă. Când am citit dosarul, mi-a sărit în ochi un raport de radiologie: „Pacientul are o cameră fotografică fragmentată încorporată în umărul stâng”. Bineînţeles că nu m-am abţinut şi l-am întrebat ce s-a întâmplat. Şi aşa am aflat povestea fascinantă a domnului Mann.