Stiri despre marquez

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Macondo-ul
Basarabiei, la centenar. Valentina Rusu Ciobanu şi cei 100 de ani de
singurătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macondo-ul Basarabiei, la centenar. Valentina Rusu Ciobanu şi cei 100 de ani de singurătate

  Mâine, joi 5 noiembrie, la Muzeul Municipiului Bucureşti, între orele 10.00 şi 18.00, se deschide expoziţia „Valentina Rusu Ciobanu – o sută de ani de la naştere“, cuprinzând 60 de lucrări (pictură şi desen) ale marii artiste din Basarabia, care-a devenit de curând centenară. Totodată, la Arbor.art.room (Transilvaniei 11) este în continuare deschisă expoziţia-anexă „Un veac de singurătate“, structurată pe conceptul Macondo-ului márquezian.

 • Zece motive pentru care trebuie votată Maia Sandu. Victoria
Nagy Vajda, fost secretar de stat, despre „victoria“ spiritului la est de Prut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece motive pentru care trebuie votată Maia Sandu. Victoria Nagy Vajda, fost secretar de stat, despre „victoria“ spiritului la est de Prut

  Duminică, 1 noiembrie, au loc alegeri prezidenţiale în Republica Moldova, şi de data aceasta ele sunt chiar decisive, consfinţind ori reapropierea de România şi Europa, ori înfeudarea definitivă faţă de Rusia pentru o lungă perioadă de vreme. Victoria Nagy Vajda, fost secretar de stat al Republicii Moldova în guvernul Maia Sandu, explică pentru „Adevărul“ de ce o votează duminică din toată inima pe Maia Sandu.

 • Valentina Rusu Ciobanu împlineşte 100 de
ani şi „merge“ în realitatea virtuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valentina Rusu Ciobanu împlineşte 100 de ani şi „merge“ în realitatea virtuală

  Miercuri, 28 octombrie, de ziua de naştere a pictoriţei basarabene Valentina Rusu Ciobanu, care împlineşte 100 de ani, Asociaţia pentru cultură şi arte ARBOR lansează în premieră producţiile multimedia „#100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viaţa şi opera“ şi „VRC Atelier ’85“, atelierul artistei din anul 1985 reconstituit în realitate virtuală.

 • „Un veac de singurătate“ se deschide, de ziua Valentinei Rusu Ciobanu, la
Arbor.art.room
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Un veac de singurătate“ se deschide, de ziua Valentinei Rusu Ciobanu, la Arbor.art.room

  Miercuri, 28 octombrie, între orele 12.00 şi 21.00, chiar în ziua în care împlineşte 100 de ani, pictoriţa centenară Valentina Rusu Ciobanu va fi sărbătorită la Bucureşti, prin deschiderea expoziţiei „Valentina Rusu Ciobanu – Un veac de singurătate“, care se va desfăşura în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), aparţinând Asociaţiei pentru cultură şi arte ARBOR, conduse de managerul cultural Victoria Nagy Vajda.

 • VRC 100. „Geniul necunoscut“ al României
împlineşte 100 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VRC 100. „Geniul necunoscut“ al României împlineşte 100 de ani

  Valentina Rusu Ciobanu este un geniu al picturii din Basarabia, o pictoriţă care se bucură de un profund respect şi o mare iubire în Republica Moldova. Cu toate acestea, Valentina Rusu Ciobanu este un nume cvasi-necunoscut în România. Aceasta s-ar putea schimba în luna octombrie a anului 2020, când, în ziua de 28, artista, care trăieşte la Chişinău, va împlini vârsta de 100 de ani.

 • „O sută de
ani de singurătate“, cu Valentina Rusu Ciobanu. „Geniul Basarabiei“, la centenar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „O sută de ani de singurătate“, cu Valentina Rusu Ciobanu. „Geniul Basarabiei“, la centenar

  Se pregătesc, în aceste zile, două manifestări care cred că vor schimba perspectiva asupra picturii româneşti postbelice, constituind o revelaţie pentru iubitorii de artă. Cea mai importantă reprezentantă a Şcolii de la Chişinău, pictoriţa Valentina Rusu Ciobanu, născută pe 28 octombrie 1920, împlineşte 100 de ani, ocazie cu care vor fi organizate două expoziţii la Bucureşti, sub genericul „Valentina Rusu Ciobanu – o sută de ani de la naştere“.

 • Fratele lui Marquez, la coadă pentru un autograf de la Mircea Cărtărescu, la festivalul de literatură de la Hay din Columbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fratele lui Marquez, la coadă pentru un autograf de la Mircea Cărtărescu, la festivalul de literatură de la Hay din Columbia

  Invitat la festivalul de literatură de la Hay din Columbia, scriitorul Mircea Cărtărescu a dat autografe timp de o oră jumătate înainte de o conferinţă. Între cei care-au stat cuminţi la coadă, „cu nespusă şi emoţionantă modestie, a fost şi Jaime Garcia Marquez, fratele marelui scriitor“, povesteşte Mircea Cărtărescu, pe pagina sa de Facebook.

 • Ulli şi Helga sau All Things Must Pass
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ulli şi Helga sau All Things Must Pass

  ISTORIE Tragedia deportării germanilor din Banat în Uniunea Sovietică este simpatetic evocată de regizorul Radu Gabrea în cel mai recent film al său, „O poveste de dragoste, Lindenfeld“.

 • INTERVIU Gabriel Garcia Marquez: „Nu-l consider pe Hemingway un mare romancier, dar un excelent povestitor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Gabriel Garcia Marquez: „Nu-l consider pe Hemingway un mare romancier, dar un excelent povestitor“

  În volumul „Parfumul de guayaba. Convorbiri cu Gabriel Garcia Marquez“, publicat de Editura Curtea Veche, ziaristul columbian Plinio Apuleyo Mendoza a realizat interviuri ample cu Gabriel Garcia Marquez, care relevă cugetările scriitorului despre literatură, faimă, politică, putere, despre prietenia cu Fidel Castro sau Mitterrand. „Adevărul“ vă prezintă fragmente în exclusivitate din aceste convorbiri.

 • Columbia şi Mexic îşi iau adio de la Gabriel Garcia Marquez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Columbia şi Mexic îşi iau adio de la Gabriel Garcia Marquez

  Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, care a murit joi, la 87 de ani, în Mexic, unde locuia de peste 30 de ani, va fi omagiat marţi, în ţara sa natală, printr-o ceremonie care va avea loc la catedrala naţională din Bogota.

 • Gabriel Garcia Marquez, un scriitor care „a trăit pentru a-şi povesti viaţa“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Garcia Marquez, un scriitor care „a trăit pentru a-şi povesti viaţa“

  În ultimii 20 de ani, în România s-au vândut peste 600.000 de exemplare ale volumelor lui Gabriel Garcia Marquez. Editura Rao, care deţine exclusivitatea la nivel naţional pentru operele scriitorului columbian, a publicat şi cartea „A trăi pentru a-ţi povesti viaţa“, a cărei prefaţă scrisă de Tudora Şandru Mehedinţi o redăm mai jos.

 • Elisabeta Lăsconi: „Datoria secretă faţă de Gabo“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elisabeta Lăsconi: „Datoria secretă faţă de Gabo“

  Criticul literar Elisabeta Lăsconi îşi aminteşte, exclusiv pentru adevarul.ro, fascinaţia pe care a exercitat-o literatura lui Gabriel Garcia Marquez asupra sa, încă de la vârsta adolescenţei.

 • FOTO VIDEO  Gabriel Garcia Marquez: „Cea mai persistentă amintire este legată de casa în care am locuit cu bunicii mei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO  Gabriel Garcia Marquez: „Cea mai persistentă amintire este legată de casa în care am locuit cu bunicii mei“

  „În fiecare zi a vieţii mele mă trezesc cu sentimentul, real sau imaginar, că am visat că mă aflu în acea uriaşă casă bătrână. Nu că m-am întors acolo, ci că sunt acolo, la o vârstă nedefinită, fără vreun motiv special – ca şi cum n-aş fi părăsit-o niciodată“, rememorează scriitorul Gabriel Garcia Marquez despre casa bunicilor săi materni, în biografia realizată de criticul literar Gerald Martin şi publicată în 2008 de Editura Litera.

 • Copilăria unui hipster cultural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copilăria unui hipster cultural

  O personalitate scrie în această rubrică despre lecturile pe care le consideră fundamentale. Astăzi este rândul scriitoarei Lavinia Bălulescu.

 • Drum de poveste în Columbia lui Márquez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drum de poveste în Columbia lui Márquez

  În ţara de origine a faimosului scriitor Gabriel García Márquez a fost inaugurată „Ruta Macondo“. Columbia îşi revigorează turismul cu ajutorul satului fictiv din celebrul roman „Un veac de singurătate“ al scriitorului care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 1982.

 • Rafa Marquez va fi coleg cu Henry la New York Red Bulls
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rafa Marquez va fi coleg cu Henry la New York Red Bulls

  Fundaşul mexican de la FC Barcelona va semna săptămâna viitoare un contract cu echipa americană New York Red Bulls, acolo unde activează deja fostul său coechipier din echipa catalanilor, Thierry Henry.

 • Moartea unui om lucid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea unui om lucid

  Călătoria elefantului a ajuns la capăt. După câteva intermitenţe, moartea şi-a reluat funcţionarea.

Modifică Setările