lipide - ultimele știri
Alimentele bogate în proteine au valoare nutritivă crescută şi asigură un aport obligatoriu de aminoacizi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului....
În alimentaţia noastră ar trebui să regăsim zilnic legume şi fructe şi să ne ferim de mâncărurile procesate. însă deseori, facem alegeri pe care le credem sănătoase, chiar dacă în spatele lor se ascunde un cumul de elemente extrem de nocive.
Dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a explicat din ce se compune o farfurie sănătoasă care să ne şi sature....
În cadrul unui seminar despre nutriţie, dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a explicat de ce oamenii mănâncă şi care sunt alimentele care ne satură....
Dieta Montignac este o variantă a regimurilor alimentare care ţin cont de indicele glicemic al alimentelor pe care le consumăm. Potrivit acestui regim, sunt considerate alimente cu indice redus acelea cu o valoare sub 35, medi între 35 şi 50 şi mare ...
Prevenţia este cea mai eficientă cale de tratament al obezităţii, atrag atenţia medicii nutriţionişti. Majoritatea factorilor de risc ţin de stilul de viaţă, respectiv alimentaţia şi activitatea fizică....
O ipoteză complet falsă este că ouăle provenite de la păsările mici, cum sunt, de exemplu, prepeliţele, nu ar conţine colesterol, fiind indicate în diverse diete. Profesorul dr. Nicolae Hâncu, medic diabetolog, specialist în boli metabolice şi de nut...
Nucile conţin acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6 cu rol în prevenirea bolilor cardiovasculare. Într-o dietă sănătoasă ele trebuie să fie consumate cu prundenţă, din cauza conţinutului caloric crescut....
Împreună cu trigliceridele, colesterolul este necesar pentru funcţionarea corespunzătoare a celulelor, pentru fabricarea hormonilor sexuali şi a sărurilor biliare. Acestea, la rândul lor, sunt indispensabile digestiei. Cu alte cuvinte, nu am putea tr...
Cercetătorii ştiinţifici moldoveni au prezentat rezultatul muncii lor la Noaptea Cercetătorilor Europeni din scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, desfăşurată, aseară, la Chişinău.
Grăsimile în exces din sânge pot duce la apariţia problemelor cardiovasculare, cea mai frecventă fiind ateroscleroza. Această afecţiune duce la întărirea şi îngustarea arterelor, reducând fluxul sangvin către inimă....
Venirea pe lumea a unui copil schimbă total modul de viaţă al părinţilor, în special al mamei. Încă de la aflarea veştii că în pântec se dezvoltă un făt, femeia trebuie să aibă grijă ce alimente consumă.
Factorii care duc la declanşarea bolilor de inimă sunt multipli. Unii, precum moştenirea genetică sau vârsta, nu pot fi modificaţi, dar alţii pot fi preveniţi. Iată care sunt aceştia!...
În lume, 70% din cei care suferă de diabet şi obezitate suferă şi de boala ficatului gras. Un nou studiu sugerează că această afecţiune poate fi vindecată prin aportul de cafeină.