jumari - ultimele știri
Mâncarea ajunge să coste pe zi ce trece tot mai mult în România, dar în cazul anumitor alimente se depășește orice limită. Așa s-a ajuns ca banalele jumări, odinoară cunoscute și ca „mâncarea săracului”, să coste aproape cât caviarul
Jumările, făcute din slănină prăjită după tăierea porcului, sunt un deliciu. Reţeta gustosului aperitiv o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Slănina de porc este la fel importantă precum carnea animalului. Fie că e folosită pentru a prepara şuncă, jumări, kaizer sau untură, fie că intră în componenţa cârnaţilor sau a sarmalelor, este unul dintre cele mai consumate alimente în această peri...
UicaPentru cei care nu pot mânca jumări de porc, bucătarul reşiţean Uica Mihai oferă o alternativă: jumări din peşte, mai exact din macrou.
În această perioadă, jumările sunt un preparat nelipsit de pe mesele românilor. Cele mai apreciate sunt cele crocante, bine rumenite. Cum facem să avem jumări de acest fel şi ce greşeli trebuie evitate, ne va spune bucătarul arădean Adrian Pop.
Cu ceapă, pâine de casă şi ţuică, aceste jumări sunt un deliciu. Dacă nu ne crezi, te invităm să le prepari chiar tu acasă.
Cârnaţii, maioşii, jumările, toba, plăcintele şi ţuica sunt printre produsele cele mai cumpărate de către arădeni în această perioadă, în special la Târgul de Iarnă din piaţa Avram Iancu.
Crăciunul se apropie cu paşi repezi şi toţi românii vor să aibă pe masă preparate de tradiţionale. Pentru o masă reuşită există câteva secrete dezvăluite de gospodine....
În România începe şi tăiatul porcului, o tradiţie la care românii nu vor să renunţe. Printre cele mai aşteptate bunătăţi după tăiatul porcului sunt jumările. O gospodină din Timiş se laudă an de an cu jumări crocante care fac deliciul „goşcilor”, adi...
Carnea de porc în viu costă la Cluj de la 8 la 10 lei kilogramul, iar în carmangeriile din pieţe, de la 17 la 30 de lei, kilogramul de carne. Slănina se poate cumpăra cu 8,6 lei kilogramul, iar jumările, cu 46 de lei kilogramul....
Vrâncenii merg la Festivalul „Pomana Porcului" pentru a se lăuda cu produsele făcute de ei, dar şi pentru a-şi împărtăşi secretele preparării porcului....