Stiri despre jihadisti

  494 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Kenya: 48 de morţi după un atac al jihadiştilor de la Al-Shabab
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kenya: 48 de morţi după un atac al jihadiştilor de la Al-Shabab

  Cel puţin 48 de persoane au fost ucise într-un atac lansat asupra oraşului Mpeketoni, din estul Kenyiei, de aproape 50 de atacatori care, cel mai probabil, aparţin islamiştilor somalezi din gruparea teroristă Al Shabab, a anunţat, luni, Crucea Roşie, relatează AFP.

 • Pe urmele petrolului: jihadiştii ocupă rafinăriile pentru a obţine fonduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe urmele petrolului: jihadiştii ocupă rafinăriile pentru a obţine fonduri

  Gruparea teroristă SIIL (Statul Islamic al Irakului şi Levantului), cea mai bogată organizaţie teroristă din lume, controlează în acest moment regiuni extinse din Siria şi Irak, ocupând în special zone bogate în resurse de petrol. Potrivit site-ului Policymic, SIIL îşi extinde puterea prin vânzarea petrolului din regiunile ocupate, depăşind influenţa grupării Al Qaeda.

 • Leul Deşertului,
călăul – şef al grupării teroriste SIIL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leul Deşertului, călăul – şef al grupării teroriste SIIL

  Membrii grupării teroriste „Statul Islamic al Irakului şi Levantului“, cunoscută drept SIIL, obişnuiesc să îşi ascundă identitatea sub cagule sau şalurile tradiţionale arabe. Nu acesta este cazul lui Shakir Wahiyib, unul dintre cei comandanţii teroriştilor de sorginte fundamentalist-islamică, care operează în nord-estul Siriei şi Irak, pentru instaurarea unui califat.

 • Irak: bătălia pentru Bagdad. SUA şi Iran, pregătite să se implice militar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Irak: bătălia pentru Bagdad. SUA şi Iran, pregătite să se implice militar

  Aviaţia militară irakiană a atacat un convoi al trupelor kurde, la nord de Bagdad, bombardamentul soldându-se cu moartea a cel puţin şase persoane, potrivit celor mai recente informaţii de la faţa locului. Raidurile aeriene au avut loc în zona localităţii Hanaqin, la 150 de kilometri nord-est de Bagdad. Nu se ştie dacă raidurile aeriene vizau trupe kurde sau dacă este vorba de o eroare.

 • Experţi în securitate globală dezbat pe Twitter situaţia din Irak: SUA se afla într-o situaţie ingrată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţi în securitate globală dezbat pe Twitter situaţia din Irak: SUA se afla într-o situaţie ingrată

  În cursul după-amiezii zilei de vineri, Institutul American pentru Pace a găzduit un eveniment online, cu ajutorul platformei Twitter, pe tema situaţiei din ce în ce mai îngrijorătoare din Irak, unde jihadiştii din gruparea "Statul Islamic în Irak şi Levant" se îndreaptă în aceste momente spre capitala Bagdad, venind din trei regiuni iar în oraşele pe care le-au cucerit, islamiştii au introdus legea islamică, Sharia.

 • VIDEO Haos în Irak: Jihadiştii, la porţile Bagdadului, guvernul irakian, total depăşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Haos în Irak: Jihadiştii, la porţile Bagdadului, guvernul irakian, total depăşit

  După ce au preluat controlul oraşelor Tikrit şi Mosul, jihadiştii din gruparea "Statul Islamic în Irak şi Levant" au ajuns în localitatea Jalawla, unde trupele de securitate şi-au abandonat posturile. Militanţii se îndreaptă acum spre capitala Bagdad, venind din trei regiuni. Companiile americane şi-au evacuat angajaţii. În oraşele pe care le-au cucerit, islamiştii au introdus legea islamică, Sharia.

 • Terorism
în Europa: scenariul cel mai grav se confirmă – FILIERA SIRIANĂ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terorism în Europa: scenariul cel mai grav se confirmă – FILIERA SIRIANĂ

  Arestarea, la Marsilia, a unui om prezentat drept principalul suspect al atentatului terorist de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, arată cât de serioase, grave şi justificate erau previziunile unităţii europene de luptă împotriva terorismului (prezentat în paginile ziarului nostru cu ceva timp în urmă).

 • VIDEO Operaţinune anti-jihadistă, la Strasbourg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Operaţinune anti-jihadistă, la Strasbourg

  Mai mulţi presupuşi jihadişti care ar fi participat la conflictul din Siria au fost arestaţi marţi dimineaţă la Strasbourg, în estul Franţei, de unităţi de elită ale poliţiei şi jandarmeriei, au anunţat surse din cadrul poliţiei, relatează AFP.

 • Jihadiştii din Siria au trecut la crucificări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jihadiştii din Siria au trecut la crucificări

  Jihadiştii din gruparea Statul Islamic al Irakului şi Levantului (ISIL) au anunţat crucificarea a doi prizonieri, în nord-estul Siriei, unde controlează puncte strategice.

 • Fenomen îngrijorător: Jihadiştii îşi
aduc familiile în Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fenomen îngrijorător: Jihadiştii îşi aduc familiile în Siria

  Un marocan a plecat să lupte în Siria, însoţit de cei cinci fii ai săi, traversând Europa şi Turcia până s-a alăturat jihadiştilor care luptă împotriva regimului Assad. Ştirea a adus în lumina publică un fenomen în creştere, cel al familiilor de islamişti radicalizaţi care se relochează în zonele controlate de „rebelii sirieni“, informează The Telegraph.

 • Armata Turciei a bombardat poziţii ale jihadiştilor din Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armata Turciei a bombardat poziţii ale jihadiştilor din Siria

  Forţele armate turce au lansat, marţi, asupra poziţiilor grupării radicale Statul Islamic în Irak şi Levant de lângă oraşul Azaz patru proiectile de artilerie, ca răspuns la un tir cu obuze de mortier împotriva teritoriului turc. Este prima operaţiune de acest tip efectuată împotriva acestor facţiuni teroriste, a anunţat joi armata turcă.