Stiri despre irina petrescu

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O carte-eveniment despre discreţia şi eleganţa actriţei Irina Petrescu, „Sora mea din Australia“, a fost scrisă de criticul Magda Mihăilescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte-eveniment despre discreţia şi eleganţa actriţei Irina Petrescu, „Sora mea din Australia“, a fost scrisă de criticul Magda Mihăilescu

  Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie , ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român. Evenimentul va fi prezentat de Mirel Taloş, preşedintele interimar al ICR, care îi va avea  alături pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu, actorul Dan Nuţu, criticul de film Angelo Mitchievici şi regizorul Laurenţiu Damian, preşedintele UCIN.

 • Irina Petrescu şi povestea sorei din Australia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Irina Petrescu şi povestea sorei din Australia

  Cu un titlu incitant - Sora mea din Australia - Magda Mihăilescu publică sub egida UCIN (Uniunea Cineaştilor din România) o carte-album despre Irina Petrescu, aşteptată demult.

 • Institutul Elie Wiesel vrea schimbarea
denumirii unui liceu din Argeş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Institutul Elie Wiesel vrea schimbarea denumirii unui liceu din Argeş

  Institutul Elie Wiesel făcut recent cereri Ministerului Afacerilor Interne de schimbare a denumirii unor străzi şi instituţii de învăţământ pe motivul colaborării personalităţilor în cauză cu mişcările antisemite. Unul dintre obiectivele vizate este Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” din comuna argeşeană Stâlpeni, ce poartă numele unui fost secretar de stat din Guvernul mareşalului Ion Antonescu.

 • Evocari teatrale la Majestic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evocari teatrale la Majestic

  La final de stagiune tradiţionalele audiţii de la Majestic, organizate de Teatrul Naţional Radiofonic în parteneriat cu Hotel Ramada-Majestic la iniţiativa regizorului Mihai Lungeanu, au fost consacrate evocării unor mari actori dispăruţi prematur precum: Gina Patrichi, George Constantin, Irina Petrescu ale căror voci înnobilează fonoteca de aur a radioului public.

 • Margareta Pogonat - mult prea nedreaptă şi prematură dispariţie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Margareta Pogonat - mult prea nedreaptă şi prematură dispariţie!

  După şi alături de Irina Petrescu - care ne-a părăsit şi ea nu demult -, Margareta Pogonat ne tulbură la doar un an distanţă cu gînduri care, sub emoţia ireparabilei pierderi, ţin şi de reînnoita obligaţie de a ne smulge din inerţia generalităţilor uniformizatoare, din ingratitudinea situărilor oficioase.

 • Înmormântarea Irinei Petrescu, cu onoruri militare, în ploaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înmormântarea Irinei Petrescu, cu onoruri militare, în ploaie

  Actriţa Irina Petrescu a fost înmormântată vineri cu discreţie, la Cimitirul Reînvierea din Capitală. Apropiaţii şi admiratorii au venit să-şi ia rămas bun de la actriţă, iar cortegiul funerar a fost condus de garda de onoare a Armatei. Irina Petrescu a murit, marţi, la Spitalul Elias, fiind bolnavă de cancer.

 • RECULEGERE Ultimul spectacol al Irinei Petrescu de la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RECULEGERE Ultimul spectacol al Irinei Petrescu de la Teatrul Bulandra

  Joi dimineaţă, în jur de 11.30, actriţa Irina Petrescu, care a murit marţi, a fost adusă în Teatrul Bulandra, pe care l-a slujit mai bine de 50 de ani. Actriţa va fi înmormântată vineri, de la ora 12.00, la Cimitirul Reînvierea. Regizorul Andrei Şerban spune că Irina Petrescu era „o actriţă perfectă de film“, în timp ce fostul ei profesor, David Esrig, regretă că i-a rămas numai amintirea ei.

 • Irina - frumuseţe, eleganţă, discreţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Irina - frumuseţe, eleganţă, discreţie

  Luni dimineaţă, un prieten care lucrează în TVR ne-a informat pe Facebook că seara, pe programul 2, se va transmite Concert din muzică de Bach, după romanul Hortensiei Papadat-Bengescu. Nu, nu e Teatru tv, aşa cum pretinde site-ul instituţiei din Calea Dorobanţi, iar în 1974 când a fost produs filmul regizat de Dinu Tănase, sintagma tele –play nu făcea parte nici din limbajul cotidian, nici din cel al teleaştilor.

 • Concert din muzică de Bach
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert din muzică de Bach

  Aseară am ales după cateva ezitări să mă uit la un film românesc de pe TVR2. Era un film vechi de televiziune din 1971 facut după romanul Hortensiei Papadat Bengescu.

 • FOTO VIDEO A murit actriţa Irina Petrescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO A murit actriţa Irina Petrescu

  Actriţa Irina Petrescu a murit, marţi, la Spitalul Elias din Capitală, după o scurtă, dar foarte grea suferinţă, a declarat pentru Mediafax directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta.

 • VIDEO Irina Petrescu: „Nu accept să fiu un obiect de consum!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Irina Petrescu: „Nu accept să fiu un obiect de consum!“

  De la Arhitectură şi Filologie, a ajuns, fără să-şi fi dorit, la actorie. Pentru Irina Petrescu, şansa şi întâmplarea au avut un rol major în devenirea ei. Duminică, 19 iunie, actriţa împlineşte 70 de ani. Dintre sutele de roluri pe care le-a interpretat nu preferă unul anume, ci pe cel al propriei vieţi.

 • Actriţa Irina Petrescu: „Audiobookul este o invenţie minunată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actriţa Irina Petrescu: „Audiobookul este o invenţie minunată“

  Să construieşti numai din voce o lume, să însufleţeşti astfel o carte şi să pui în lumină un spirit şi un stil este „o atracţie fantastică“ şi „un dar imens“, spune cunoscuta actriţă Irina Petrescu. La recent încheiata ediţie a Salonului Internaţional de carte Bookfest, actriţa a participat la lansarea audiobookului „Jurnalul din jurnal: 1941-1947“, de Monica Lovinescu, alături de alte „cărţi vorbite“.

 • VIDEO Irina Petrescu, pe marele ecran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Irina Petrescu, pe marele ecran

  O coproducţie româno-israeliană în care joacă celebra actriţă intră, de astăzi, în cinematografe. „Misiunea Directorului de Resurse Umane“, cea mai recentă producţie a multipremiatului regizor israelian Eran Riklis, a fost filmată în Israel şi în România.

Modifică Setările