Stiri despre industrializare

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Este prea târziu pentru a salva clima?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este prea târziu pentru a salva clima?

  Nu ne mai rămâne timp. Gazele cu efect de seră sunt în creştere. Temperatura pământului creşte şi ea. Mediile susţin că nu mai rămân decât 18 luni pentru a salva clima. Sunt prognoze serioase sau slogane panicarde?

 • Victor Stepaniuc: Industrializarea făcută de sovietici după 1960 este categoric un factor pozitiv, care însă s-a pierdut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Stepaniuc: Industrializarea făcută de sovietici după 1960 este categoric un factor pozitiv, care însă s-a pierdut

  După 1960, în Republica Moldova exista elită naţională la guvernare, economie naţională agricultură şi industrie, potenţial care ulterior s-a pierdut, iar generaţiile de atunci conştientizează abia acum acest fapt. Industrializarea pe care au făcut-o sovieticii în perioada respectivă este categoric un factor pozitiv şi care, de altfel, „nu s-a impus pe gât oamenilor”.

 • SPECIAL Saga familiei de industriaşi Casassovici 
în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPECIAL Saga familiei de industriaşi Casassovici în România

  5 GENERAŢII ÎN ROMÂNIA. Povestea familiei Casassovici în România începe în 1810, când, prin perseverenţă şi muncă onestă, câţiva fraţi pun umărul la o ţară prosperă, aşa cum devenise înainte de Al Doilea Război Mondial. În mai puţin de un secol, membrii familiei veniţi de la sud de Dunăre s-au înălţat de la o stare socială modestă la negustori de succes, devenind elite intelectuale, apoi au căzut în bezna comunismului, pierzându-şi toate averile.

 • Povestea miliardului de euro pierdut prin cenuşa industriei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea miliardului de euro pierdut prin cenuşa industriei româneşti

  România a pierdut mai bine de un miliard de euro, bani pe care îi putea avea la dispoziţie dacă îşi valorifica surplusul de 300 de milioane de certificate de emisii. Însă ţara noastră nu a reuşit vreme de ani buni să îşi vândă aceste certificate, iar acum este prea târziu.

 • România otrăvită. Cum şi-au curăţat germanii pământurile contaminate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România otrăvită. Cum şi-au curăţat germanii pământurile contaminate

  Comunismul a lăsat în Europa o moştenire grea: pământuri otrăvite de industrializarea grăbită şi haotică. După 1990, guvernele s-au descurcat cu ea cum au putut – românii au ignorat-o, nemţii au folosit operaţiunile de decontaminare pentru a crea locuri de muncă

 • Cele mai grave cazuri de poluare din toate timpurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai grave cazuri de poluare din toate timpurile

  Cele mai grave cazuri de poluare din toate timpurile. Compania nonguvernamentală Blackmith Institute, cu sediul în New York, a elaborat topul celor mai poluate locuri din lume. Printre acestea se numără locuri puternic industrializate, dar şi zone care încă sunt afectate de radiaţii.

 • Cum a
ajuns staţiunea Baia Mare în topul celor mai poluate oraşe din Europa. În trecut, existau izvoare bogate în sulf şi fier ce îi ajutau pe bolnavi să se vindece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns staţiunea Baia Mare în topul celor mai poluate oraşe din Europa. În trecut, existau izvoare bogate în sulf şi fier ce îi ajutau pe bolnavi să se vindece

  Baia Mare a fost al doilea oraş din Europa ca nivel de poluare, până după Revoluţie, când sectorul economic a suferit modificări majore. Industria metalurgică, venită ca o urmare firească a activităţii intense de minerit din zonă, alături de lipsa acută de interes pentru protecţia mediului din partea autorităţilor din perioada comunistă, au făcut ca poluarea din Baia Mare să atingă cote de neimaginat.

 • De la fabrici şi uzine, la afaceri şi ruine. Despre drumul banilor în ultimii 70 de ani, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la fabrici şi uzine, la afaceri şi ruine. Despre drumul banilor în ultimii 70 de ani, la Adevărul Live

  A distrus sau a „făurit“ comunismul economia României? Cât de măreţe sunt, de fapt, realizările vechiului regim? Istoricul Gheorghe Onişoru şi directorul Institutului de Prognoză Economică, Lucian Liviu Albu, au vorbit, la Adevărul Live, despre planificările cu mare avânt şi investiţiile foarte mari în industrie înainte de '89 şi ce-a mai rămas din ele după prăbuşirea sistemului.

 • FOTO Dezvoltarea oraşului Bârlad în ultimul secol. Ce s-a ales de Terra Berladensis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Dezvoltarea oraşului Bârlad în ultimul secol. Ce s-a ales de Terra Berladensis

  Bârladul, al doilea oraş ca mărime din judeţul Vaslui, are o istorie pe cât de bogată, pe atât de dureroasă pentru cetăţenii săi. Târgul prosper de la începutul sec. XX a suferit transformări radicale, parte cauzate de cutremure ori trecerea timpului, parte distruse prin sistemul de urbanizare impus după a două jumătate a secolului trecut.

 • Cum vrea Orban să transforme Ungaria într-o putere industrială mai mare decât Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vrea Orban să transforme Ungaria într-o putere industrială mai mare decât Germania

  Premierul maghiar Viktor Orban a anunţat luni că Budapesta va urmări în viitorul imediat o politică de reindustrializare care să aducă Ungaria pe primul loc în Uniunea Europeană în funcţie de aportul industriei în PIB. Pentru a face asta, statul ar trebui să depăşească puteri economice precum Germania şi Cehia.

 • Visul american, România şi fericirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Visul american, România şi fericirea

  Podul de piatră s-a dărâmat. Şi nici visul american nu mai e ce a fost. Nici măcar în România. Întrebarea este: ce construim în loc?

 • Ceauşescu,
în goană nebună după credite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceauşescu, în goană nebună după credite

  În anii '70, Ceauşescu a fost un mare partizan al împrumutării României de pe pieţele internaţionale. N-a fost vizită în 1973 unde să nu fi cerut bani cu împrumut. În condiţiile dictate de el - desigur.

 • Ministrul Economiei: „Industrializarea este fundamentală pentru România“. Strategia de industrializare, gata până în septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Economiei: „Industrializarea este fundamentală pentru România“. Strategia de industrializare, gata până în septembrie

  În cadrul unei vizite la Bistriţa, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a vorbit despre industrializare, ca fiind una dintre cele patru priorităţi ale sale. Acesta a precizat că România încă are industrie, însă aceasta trebuie susţinută prin întâmpinarea investiţiilor străine cu oportunităţi concrete şi o politică activă de promovare.

 • Oamenii trăiesc mai mult datorită industrializării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii trăiesc mai mult datorită industrializării

  Oamenii trăiesc mai mult decât oricând, arată un nou studiu care a comparat durata de viaţă a oamenilor moderni cu cea a grupurilor de vânători-culegători şi care a sugerat că industrializarea şi dezvoltarea începută în 1900 sunt responsabile pentru prelungirea vieţii.

Modifică Setările