indice glicemic - ultimele știri
Folosită cândva ca ingredient cheie în producția de băuturi spirtoase precum tequila și mezcal, agava a devenit un înlocuitor al zahărului din ce în ce mai popular, relatează USA Today.
Sigurul fruct în fața căruia lăcomia se recunoaște învinsă este gutuia, spune nutriționistul Mihaela Bilic, care a explicat online care sunt beneficiile consumului acestui aliment recomandat și diabeticilor și cât de prietenos este cu silueta.
Alimentația sănătoasă este extrem de importantă în condițiile în care incidența unor boli precum diabetul sau diferite forme de cancer ori boli cardiovasculare este în creștere. Medicii recomandă nu doar o alimentație, ci și un stil de viață sănătos, care să includă și mișcare fizică.
Femeile sunt mult mai dispuse să urmeze diete de slăbit. Totodată, este şi mai probabil ca ele să sufere de afecţiuni de tiroidă, comparativ cu bărbaţii, de sindromul ovarelor polichistice, care pot duce la probleme legate de greutate....
Originară din Egipt, unde a fost prima oară preparată în urmă cu aproximativ 3.500 de ani, pâinea cu maia are multe beneficii pentru sănătate. Care sunt beneficiile acestui tip de pâine aflaţi din materialul următor....
Zahărul se găseşte în alimentaţia fiecăruia dintre noi, adăugat în ceai, cafea, sucuri sau în alimentele pe care le consumăm zilnic. Specialiştii în nutriţie spune că, în afara aportului energetic, zahărul nu conţine substanţe nutritive. Care sunt pr...
Pâinea este o sursă importantă de calorii şi carbohidraţi. Excluderea ei din dietă este o alegere greşită, dau asigurări medicii nutriţionişti....
Indicele glicemic este un termen des întâlnit în caracterizarea alimentelor, alături de „alimentele funcţionale“ şi cele „modificate genetic“. Ce înseamnă toate aceste lucruri?...
Cunoaşterea indicelui glicemic al alimentelor este esenţială pentru persoanele cu diabet. De asemenea, este un reper în alcătuirea meniului zilnic al celor care-şi doresc să slăbească....
Ambele furnizează organismului un număr mare de calorii deoarece şi mierea şi zahărul reprezintă o combinaţie de glucoză şi fructoză. O diferenţă între cele două o reprezintă modul de digerare de organism şi indicele glicemic.
Regimul alimentar este o variantă a dietelor care ţin cont de indicele glicemic al alimentelor, fiind considerate cu indice glicemic mic alimentele sub 35. Tot ce este peste 50 este de evitat....
Un consum excesiv de pâine albă duce la îngrăşare şi poate provoca depresie, avertizează medicii specialişti în nutriţie. Deşi are aproape acelaşi număr de calorii ca şi pâinea albă, pâinea neagră nici nu îngraşă şi nici nu afectează starea psihică.
Tentaţia alimentelor nesănătoase din comerţ poate fi extrem de mare, mai ales că, probabil, nu întotdeuna avem la dispoziţie cele mai sănătoase alegeri. Cu toate acestea, este necasar să ne educăm din punct de vedere alimentar, pentru o viaţă mai săn...
Pui mai puţine linguriţe de zahăr în cafeaua sau în ceaiul de dimineaţă, încercând astfel să reduci aportul zilnic. Totuşi, o mare cantitate de zaharurile o obţii din dulciuri concentrate industriale.
Albi, negri sau roze, mai dulci, mai zemoşi sau mai parfumaţi, orice soi de struguri ai alege, vei fi „culege” numai beneficii.
La fiecare 150 de grame de orez alb pe care le consumi, riscul tău de a face diabet creşte cu aproximativ 10%, semnalează un studiu realizat de cercetătorii de la „Harvard"....
În prezent, oferta de specialităţi din carne este foarte variată. Însă, deşi sunt bune la gust, nutriţioniştii ne recomandă să le consumăm foarte rar sau deloc. Ele sunt pe cât de gustoase, pe atât de nocive.