Stiri despre guvern ciolos

  59 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bilanţ al Guvernului, la final de mandat. Tudorache: „MAI şi-a atins obiectivele fixate – un grad înalt de siguranţă a cetăţenilor şi organizarea alegerilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţ al Guvernului, la final de mandat. Tudorache: „MAI şi-a atins obiectivele fixate – un grad înalt de siguranţă a cetăţenilor şi organizarea alegerilor“

  Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a transmis, sambătă, un mesaj în care susţine că 2016 a fost un an încărcat de evenimente, un an al schimbărilor, al înnoirii, precizând că la final de an, poate afirma că ministerul pe care l-a condus în ultimele luni şi-a atins obiectivele fixate, cele mai importante fiind „asigurarea unuigrad înalt de siguranţă pentru cetăţeni şi organizarea în deplină legalitate a celor două procese electorale“.

 • VIDEO 66 de milioane de euro alocaţi pentru Aeroportul din Bacău, prin Master Planul de Transport. Când vor începe licitaţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 66 de milioane de euro alocaţi pentru Aeroportul din Bacău, prin Master Planul de Transport. Când vor începe licitaţiile

  Autorităţile băcăuane au anunţat ieri, în conferinţă de presă, singura veste bună pentru Bacău din Master Plan-ul de Transport. Guvernul a inclus miercuri, 14 septembrie, Aeroportul Internaţional „George Enescu“ în lista prioritară de investiţii şi a decis alocarea pentru acest obiectiv a 66 de milioane de euro, fără TVA. Pe termen mediu nu există însă nicio promisiune pentru vreo autostradă, care să treacă prin Bacău.

 • Două nedumeriri despre lumea românească de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două nedumeriri despre lumea românească de azi

  1. Plagiatul ca problemă metafizică. Pînă mai ieri, credeam că ştiu ce e acela un plagiat. Credeam, în consecinţă, că orice om cu educaţie minimală, capabil să citească şi să compare două texte puse în paralel, are instrumentarul necesar pentru a stabili dacă se află sau nu dinaintea unui caz de plagiat.

 • Tupeul lui Tăriceanu a depăşit coada de la
permise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tupeul lui Tăriceanu a depăşit coada de la permise

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, continuă să susţină cu tărie că demnitarii de rang înalt nu trebuie puşi în situaţia de a sta la cozi pentru eliberarea de documente, ca orice om de rând, cu toate că atitudinea sa a fost criticată aspru de reprezentanţi ai societăţii civile.

 • Ponta: „Guvernul tehnocrat este doar despre voturi şi poziţii pe listă“. Ce spune fostul premier despre jignirile care i-au fost adresate în mediul online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: „Guvernul tehnocrat este doar despre voturi şi poziţii pe listă“. Ce spune fostul premier despre jignirile care i-au fost adresate în mediul online

  Fostul premier Victor Ponta susţine, într-un mesaj pe Facebook, faptul că membrii guvernului Cioloş şi liberalii discută doar despre „voturi şi poziţii pe listă”, în contextul în care în opinia publică s-a vehiculat că mai mulţi miniştri ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele PNL. Mai mult acesta se ia de simpatizanţii din mediul online ai Guvernului tehnocrat.

 • Inconsistenţa ca virtute politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inconsistenţa ca virtute politică

  E limpede că ţărişoara nu merge prea bine. (Aproape) toată lumea se întreabă de ce. Răspunsul cel mai la îndemînă se referă la corupţie. Şi nu se poate contesta că patriotul român fură ca-n codru şi fură codrul însuşi, dacă se iveşte ocazia.

 • De
ce doresc PSD şi ALDE să dea jos guvernul Cioloş?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce doresc PSD şi ALDE să dea jos guvernul Cioloş?

  PSD si ALDE au amânat discuţia despre o moţiune de cenzură. Astăzi ar fi trebuit să se decidă şefii PSD şi ALDE dacă să introducă sau nu moţiune de cenzură împotriva guvernului Cioloş. Scopul moţiunii de cenzură nu este să vină la guvernare autorii săi. Au şi declarat-o. Scopul este să lase guvernul Cioloş fără prerogativele reale cu care un guvern îşi duce misiunea asumată.

 • Liviu Dragnea îi cere lui Cioloş să demită miniştrii de la Agricultură şi Justiţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea îi cere lui Cioloş să demită miniştrii de la Agricultură şi Justiţie

  Liviu Dragnea, preşedintele PSD, îi cere public premierului Dacian Cioloş să demită miniştii de la Agricultură şi Justiţie. În vizorul preşedintelui PSD au intrat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, şi Raluca Prună, ministrul Justiţiei, reprezentanţi ai guvernului tehnocrat despre care liderul PSD afirmă că sunt „oameni care au venit cu o gentuţă în Guvernul României şi care fac rău, fac declaraţii şi nu fac nimic“.

 • Alina Mungiu-Pippidi: E pe cale să eşueze guvernul Cioloş?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: E pe cale să eşueze guvernul Cioloş?

  Cine a dus pe buza prăpastiei guvernul Cioloş în aceste zile, când părea că mai e puţin şi avem o Revoluţie de Paşte, în care un guvern care nu ar fi fost posibil fără revolta de la Colectiv va fi dat jos de exact aceiaşi demonstranţi care ies cu devotament în stradă la toate cauzele bune? Şi mai are vreo şansă guvernul Cioloş să realizeze, fie şi parţial, ceea ce şi-a propus?

 • Cum trebuie să fie un ministru?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum trebuie să fie un ministru?

  În România, evident. S-ar zice că prima condiţie e să nu se facă auzit, văzut, simţit. Să-şi folosească fotoliul ca adăpost. Apoi e musai să fie iubit de un partid. De unul mare, dacă se poate. Partidul îl propune, partidul îl susţine, îl acoperă şi doar în cazuri de gravă avarie, îl retrage (deşi nu e sigur). Important e şi ca ministrul să nu-şi facă duşmani.

 • La o demisie, în aşteptarea unei numiri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La o demisie, în aşteptarea unei numiri

  Nu jubilez deloc la plecarea dlui Vlad Alexandrescu de la şefia Ministerului Culturii, deşi, la cât de mult l-am criticat, ar părea logic s-o fac.

 • Ştacheta exigenţei...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştacheta exigenţei...

  În ţara noastră, expresia „să nu ridicăm prea sus ştacheta exigenţei” e, de multă vreme, emblema unui solid şi igienic relativism.

 • Ziua Z
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Z

  O parte a sistemului sanitar sta să dea în clocot. Nu este absolut nicio surpriză. Cel puţin pentru cei din interiorul sistemului. În urmă cu puţin timp (ora 17, joi) CASMB (Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti) anunţa medicii din Bucureşti că se pot duce până la ora 24 să semneze prelungirea contractelor.

 • Se va
sinucide oare guvernul Cioloş de dragul PNL?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se va sinucide oare guvernul Cioloş de dragul PNL?

  Prezent duminică la Iaşi de Ziua Micii Unirii, expertul naţional în materie de răzgândeli determinate de minore calcule politice Dacian Cioloş a strălucit, ca şi protectorul său, preşedintele Klaus Iohannis, nu doar printr-un discurs mustind de platitudini, ci şi printr-o declaraţie ce ne lasă să înţelegem că tehnocratul nostru premier se pregăteşte să facă din nou stânga-mprejur.

 • Guvernul Cioloş se va confrunta cu prima moţiune. UNPR cere demiterea  Elisabetei Lipă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Cioloş se va confrunta cu prima moţiune. UNPR cere demiterea  Elisabetei Lipă

  Senatorul UNPR Sebastian Grapă a anunţat că mai mulţi parlamentari ai formaţiunii conduse de Gabriel Oprea vor depune la începutul sesiunii parlamentare o moţiune simplă prin care cer demiterea Elisabetei Lipă din funcţia de ministru Tineretului şi Sportului, ca urmare a interzicerii intonării imnului naţional de stat la competiţiile naţionale.

 • Universităţile româneşti,
misiune imposibilă: să fie cinstite!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universităţile româneşti, misiune imposibilă: să fie cinstite!

  Mulţumesc dnei dr. Oana Lupu pentru sprijinul acordat. Un proiect de OUG, publicat spre dezbatere publică, retrage atribuţia Consiliului Naţional de Etică de a evalua tezele de doctorat ale demnitarilor. Demnitarii intră în rândul muritorilor de rând: vor fi evaluaţi de către universităţile care le-au acordat titlul doctoral.

 • Deranjul Mafiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deranjul Mafiei

  Măsuri legislative împotriva „savanţilor/scriitori“ din puşcării, rezilieri de contracte şi schimbări de conducere la vârful companiei cu cele mai bănoase contracte din România, nereguli depistate şi schimbări în regia care alimentează de zeci de ani politicieni, afacerişti şi infractori cu ştaif.

 • Guvernul Cioloş guvernează pe datorie, pe care o vor plăti generaţiile viitoare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Cioloş guvernează pe datorie, pe care o vor plăti generaţiile viitoare!

  Se amplifică informaţiile privind împrumuturile pe care va fi obligat să le contracteze guvernul Cioloş în 2016. Încasările la bugetul de stat suferă o contracţie severă, prin toate măsurile de relaxare fiscală, iar cheltuielile o dilatare consistentă, prin cele 11 creşteri de venituri, 10% la toată suflarea bugetară, 25% la medici, 15% la profesori, ... % la alţii şi alţii

 • De ce ar fi
guvernul Cioloş unul de sacrificiu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ar fi guvernul Cioloş unul de sacrificiu?

  Pe 16 octombrie 1991, în România postrevoluţionară se înregistra o premieră. Reprezentată de instalarea primului guvern condus de un tehnocrat, după decembrie 1989.

 • La ce să ne aşteptăm
în anii ce vin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce să ne aşteptăm în anii ce vin?

  Din nefericire pentru noi, România a intrat în 2015 în zodia „orbului”. Politicienii care conduc ţara au dovedit că sunt fie naivi (adică proşti), fie cinici, fie ambele variante. Dar de un cinism fără seamăn. Aplică  principiul „după noi potopul”!

 • România
rămâne extrem de vulnerabilă la şocuri externe şi interne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România rămâne extrem de vulnerabilă la şocuri externe şi interne

  Bugetul pentru 2016 demonstrează că nici guvernul Cioloş n-a învăţat nimic din politica economică aventuristă şi inconştientă a guvernelor Tăriceanu şi Ponta. Poziţia corectă în construcţia bugetară o aflăm de la dl Poul Thomsen, director FMI pentru Europa, după o recentă întâlnire:

 • Frica de afurisenie şi politichia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frica de afurisenie şi politichia

  Săptămâna trecută, noul guvern tehnocrat al României, condus de Dacian Cioloş, a dat prima măsură a competenţei sale, prin prezentarea proiectului bugetului de stat pe 2016. O măsură completată şi de o etapă media, menită să-i facă mai bine cunoscuţi pe membri Executivului şi proiectele acestora, dar, în special, să-şi atragă simpatia şi susţinerea opiniei publice.

Modifică Setările