Stiri despre guvern ciolos

  64 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România are nevoie
disperată de un guvern valid. Cei care nu vor guvernul Cioloş vor fi consideraţi „groparii” României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România are nevoie disperată de un guvern valid. Cei care nu vor guvernul Cioloş vor fi consideraţi „groparii” României

  Foarte bine s-a comportat USR în această criză totală în care se găseşte România. A înţeles urgenţa momentului, a prezentat o listă de miniştri şi un program de guvernare, lucruri pe care alte partide nu le-au făcut. Şi nu ca o „joacă” politică, ci la solicitarea preşedintelui Iohannis. Problema e că nu mai există timp pentru coagularea altor guverne.

 • S-ar putea ca un guvern Cioloş
să fie o soluţie convenabilă pentru PSD şi AUR, în următoarele şase luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-ar putea ca un guvern Cioloş să fie o soluţie convenabilă pentru PSD şi AUR, în următoarele şase luni

  Vorbim despre urgenţa unui guvern valid, despre crizele multiple care afectează profund România, despre sentimentul de neîncredere totală al populaţiei faţă de instituţiile statului. În plus, Forin Cîţu este pur şi simplu detestat de majoritatea cetăţenilor, de presă, de politicieni. Sub presiunea crizelor, fără un reset al guvernării, o supapă pentru calmarea spiritelor, nu se ştie până unde se va întinde revolta populară în iarna care vine.

 • Programul USR pentru Cabinetul Cioloş: controverse şi măsuri de eficientizare a guvernării. Ce proiecte despart partidele din Coaliţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul USR pentru Cabinetul Cioloş: controverse şi măsuri de eficientizare a guvernării. Ce proiecte despart partidele din Coaliţie

  Măsurile înaintate de USR în programul de guvernare prevăd atât reforme asumate în PNRR, însă conţin numeroase proiecte unde intră în coliziune cu PNL şi UDMR: alegerea primarilor în două tururi, desfiinţarea SIIJ sau desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali. Mai mult, unele măsuri sunt controversate prin impactul lor, mai ales cele privind obligativitatea certificatului verde pentru a munci legal sau dreptul la concediu medical.

 • Bilanţ al Guvernului, la final de mandat. Tudorache: „MAI şi-a atins obiectivele fixate – un grad înalt de siguranţă a cetăţenilor şi organizarea alegerilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţ al Guvernului, la final de mandat. Tudorache: „MAI şi-a atins obiectivele fixate – un grad înalt de siguranţă a cetăţenilor şi organizarea alegerilor“

  Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a transmis, sambătă, un mesaj în care susţine că 2016 a fost un an încărcat de evenimente, un an al schimbărilor, al înnoirii, precizând că la final de an, poate afirma că ministerul pe care l-a condus în ultimele luni şi-a atins obiectivele fixate, cele mai importante fiind „asigurarea unuigrad înalt de siguranţă pentru cetăţeni şi organizarea în deplină legalitate a celor două procese electorale“.

 • VIDEO 66 de milioane de euro alocaţi pentru Aeroportul din Bacău, prin Master Planul de Transport. Când vor începe licitaţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 66 de milioane de euro alocaţi pentru Aeroportul din Bacău, prin Master Planul de Transport. Când vor începe licitaţiile

  Autorităţile băcăuane au anunţat ieri, în conferinţă de presă, singura veste bună pentru Bacău din Master Plan-ul de Transport. Guvernul a inclus miercuri, 14 septembrie, Aeroportul Internaţional „George Enescu“ în lista prioritară de investiţii şi a decis alocarea pentru acest obiectiv a 66 de milioane de euro, fără TVA. Pe termen mediu nu există însă nicio promisiune pentru vreo autostradă, care să treacă prin Bacău.

 • Două nedumeriri despre lumea românească de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două nedumeriri despre lumea românească de azi

  1. Plagiatul ca problemă metafizică. Pînă mai ieri, credeam că ştiu ce e acela un plagiat. Credeam, în consecinţă, că orice om cu educaţie minimală, capabil să citească şi să compare două texte puse în paralel, are instrumentarul necesar pentru a stabili dacă se află sau nu dinaintea unui caz de plagiat.

 • Tupeul lui Tăriceanu a depăşit coada de la
permise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tupeul lui Tăriceanu a depăşit coada de la permise

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, continuă să susţină cu tărie că demnitarii de rang înalt nu trebuie puşi în situaţia de a sta la cozi pentru eliberarea de documente, ca orice om de rând, cu toate că atitudinea sa a fost criticată aspru de reprezentanţi ai societăţii civile.

 • Ponta: „Guvernul tehnocrat este doar despre voturi şi poziţii pe listă“. Ce spune fostul premier despre jignirile care i-au fost adresate în mediul online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: „Guvernul tehnocrat este doar despre voturi şi poziţii pe listă“. Ce spune fostul premier despre jignirile care i-au fost adresate în mediul online

  Fostul premier Victor Ponta susţine, într-un mesaj pe Facebook, faptul că membrii guvernului Cioloş şi liberalii discută doar despre „voturi şi poziţii pe listă”, în contextul în care în opinia publică s-a vehiculat că mai mulţi miniştri ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele PNL. Mai mult acesta se ia de simpatizanţii din mediul online ai Guvernului tehnocrat.

 • Inconsistenţa ca virtute politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inconsistenţa ca virtute politică

  E limpede că ţărişoara nu merge prea bine. (Aproape) toată lumea se întreabă de ce. Răspunsul cel mai la îndemînă se referă la corupţie. Şi nu se poate contesta că patriotul român fură ca-n codru şi fură codrul însuşi, dacă se iveşte ocazia.

 • De
ce doresc PSD şi ALDE să dea jos guvernul Cioloş?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce doresc PSD şi ALDE să dea jos guvernul Cioloş?

  PSD si ALDE au amânat discuţia despre o moţiune de cenzură. Astăzi ar fi trebuit să se decidă şefii PSD şi ALDE dacă să introducă sau nu moţiune de cenzură împotriva guvernului Cioloş. Scopul moţiunii de cenzură nu este să vină la guvernare autorii săi. Au şi declarat-o. Scopul este să lase guvernul Cioloş fără prerogativele reale cu care un guvern îşi duce misiunea asumată.

 • Liviu Dragnea îi cere lui Cioloş să demită miniştrii de la Agricultură şi Justiţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea îi cere lui Cioloş să demită miniştrii de la Agricultură şi Justiţie

  Liviu Dragnea, preşedintele PSD, îi cere public premierului Dacian Cioloş să demită miniştii de la Agricultură şi Justiţie. În vizorul preşedintelui PSD au intrat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, şi Raluca Prună, ministrul Justiţiei, reprezentanţi ai guvernului tehnocrat despre care liderul PSD afirmă că sunt „oameni care au venit cu o gentuţă în Guvernul României şi care fac rău, fac declaraţii şi nu fac nimic“.

 • Alina Mungiu-Pippidi: E pe cale să eşueze guvernul Cioloş?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: E pe cale să eşueze guvernul Cioloş?

  Cine a dus pe buza prăpastiei guvernul Cioloş în aceste zile, când părea că mai e puţin şi avem o Revoluţie de Paşte, în care un guvern care nu ar fi fost posibil fără revolta de la Colectiv va fi dat jos de exact aceiaşi demonstranţi care ies cu devotament în stradă la toate cauzele bune? Şi mai are vreo şansă guvernul Cioloş să realizeze, fie şi parţial, ceea ce şi-a propus?

 • Cum trebuie să fie un ministru?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum trebuie să fie un ministru?

  În România, evident. S-ar zice că prima condiţie e să nu se facă auzit, văzut, simţit. Să-şi folosească fotoliul ca adăpost. Apoi e musai să fie iubit de un partid. De unul mare, dacă se poate. Partidul îl propune, partidul îl susţine, îl acoperă şi doar în cazuri de gravă avarie, îl retrage (deşi nu e sigur). Important e şi ca ministrul să nu-şi facă duşmani.

 • La o demisie, în aşteptarea unei numiri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La o demisie, în aşteptarea unei numiri

  Nu jubilez deloc la plecarea dlui Vlad Alexandrescu de la şefia Ministerului Culturii, deşi, la cât de mult l-am criticat, ar părea logic s-o fac.

 • Ştacheta exigenţei...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştacheta exigenţei...

  În ţara noastră, expresia „să nu ridicăm prea sus ştacheta exigenţei” e, de multă vreme, emblema unui solid şi igienic relativism.

 • Ziua Z
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Z

  O parte a sistemului sanitar sta să dea în clocot. Nu este absolut nicio surpriză. Cel puţin pentru cei din interiorul sistemului. În urmă cu puţin timp (ora 17, joi) CASMB (Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti) anunţa medicii din Bucureşti că se pot duce până la ora 24 să semneze prelungirea contractelor.

 • Se va
sinucide oare guvernul Cioloş de dragul PNL?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se va sinucide oare guvernul Cioloş de dragul PNL?

  Prezent duminică la Iaşi de Ziua Micii Unirii, expertul naţional în materie de răzgândeli determinate de minore calcule politice Dacian Cioloş a strălucit, ca şi protectorul său, preşedintele Klaus Iohannis, nu doar printr-un discurs mustind de platitudini, ci şi printr-o declaraţie ce ne lasă să înţelegem că tehnocratul nostru premier se pregăteşte să facă din nou stânga-mprejur.

 • Guvernul Cioloş se va confrunta cu prima moţiune. UNPR cere demiterea  Elisabetei Lipă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Cioloş se va confrunta cu prima moţiune. UNPR cere demiterea  Elisabetei Lipă

  Senatorul UNPR Sebastian Grapă a anunţat că mai mulţi parlamentari ai formaţiunii conduse de Gabriel Oprea vor depune la începutul sesiunii parlamentare o moţiune simplă prin care cer demiterea Elisabetei Lipă din funcţia de ministru Tineretului şi Sportului, ca urmare a interzicerii intonării imnului naţional de stat la competiţiile naţionale.

 • Universităţile româneşti,
misiune imposibilă: să fie cinstite!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universităţile româneşti, misiune imposibilă: să fie cinstite!

  Mulţumesc dnei dr. Oana Lupu pentru sprijinul acordat. Un proiect de OUG, publicat spre dezbatere publică, retrage atribuţia Consiliului Naţional de Etică de a evalua tezele de doctorat ale demnitarilor. Demnitarii intră în rândul muritorilor de rând: vor fi evaluaţi de către universităţile care le-au acordat titlul doctoral.

 • Deranjul Mafiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deranjul Mafiei

  Măsuri legislative împotriva „savanţilor/scriitori“ din puşcării, rezilieri de contracte şi schimbări de conducere la vârful companiei cu cele mai bănoase contracte din România, nereguli depistate şi schimbări în regia care alimentează de zeci de ani politicieni, afacerişti şi infractori cu ştaif.

Modifică Setările