Stiri despre gaudeamus 2015

  28 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Basarabia literară la „Gaudeamus”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Basarabia literară la „Gaudeamus”

  Anul acesta, Târgul de Carte „Gaudeamus” s-a desfăşurat într-un semi-anonimat mediatic explicabil numai parţial prin agenda politică încărcată, care a captat atenţia exclusivă a opiniei publice.

 • Publicul la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Publicul la Gaudeamus

  Sunt încă sub impresia valurilor de cititori care au venit la Gaudeamus săptămâna trecută, mai ales de vineri când, practic, la parter te deplasai cu greutate de la un stand la altul. N-a fost întotdeauna aşa – îmi amintesc îngrijorarea editorilor, în anii trecuţi, când culoarele erau aproape pustii şi când se aştepta ca o şansă ziua de sâmbătă, în mod obişnuit cea mai aglomerată.

 • Prestaţii, senzaţii şi revelaţii la Gaudeamus 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prestaţii, senzaţii şi revelaţii la Gaudeamus 2015

  Vasile Andru a lansat două cărţi la Gaudeamus (18-22 noiembrie) şi a avut senzaţia neaşteptată că, preţ de două ore, a revenit în actualitate! În ultimii ani, a văzut cum e să fii un scriitor postum. "Adică nu mai  eşti o prezenţă, ai intrat în dicţionare, zaci pe rafturi, stai arhivat în vreo istorie literară", spune scriitorul, care a realizat un reportaj de la târgul de carte.

 • Românii
fură şi literatură. Ce cărţi au avut „lipici“ la Gaudeamus?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii fură şi literatură. Ce cărţi au avut „lipici“ la Gaudeamus?

  Cea de-a 22-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus a adus un număr record de vizitatori: peste 125.000 de oameni au ajuns la Romexpo în cele cinci zile ale evenimentului. Printre pasionaţii de lectură s-au strecurat şi personaje care au preferat să nu plece cu mâna goală din târg, dar fără să scoată un ban din buzunar.

 • Cele mai vândute cărţi la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai vândute cărţi la Gaudeamus

  Cele mai vândute cărţi la Gaudeamus. Volumul semnat de Igor Bergler, „Biblia pierdută“, s-a vândut în 1.600 de exemplare, fiind declarată cea mai râvnită carte de la târgul Gaudeamus, iar cartea lui Mircea Cărtărescu, „Solenoid“, în 1000 de exemplare.

 • Principesa Margareta şi Principele Radu - la Gaudeamus. Cuplul princiar a dat zeci de autografe pe albumul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Principesa Margareta şi Principele Radu - la Gaudeamus. Cuplul princiar a dat zeci de autografe pe albumul "Săvârşin. Detaliul" VIDEO

  Volumul ‘Săvârşin. Detaliul’ a fost lansat la standul Editurii Curtea Veche din Târgul Gaudeamus. Cartea care spune povestea unui conac reînviat a fost lansată în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu, cuplul oferind zeci de autografe şi zăbovind la Romexpo până ce toţi cumpărătorii volumului prezenţi la eveniment au primit semnăturile princiare.

 • Peste 50.000 de vizitatori, după primele trei zile de târg Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 50.000 de vizitatori, după primele trei zile de târg Gaudeamus

  Târgul de Carte Gaudeamus, care a început miercuri, are peste 50.000 de mii de vizitatori, după primele trei zile de desfăşurare la Romexpo. Până sâmbătă la prânz, când s-au desfăşurat cele cele mai importante lansări, veniseră peste 50.000 de vizitatori, potrivit organizatorilor Radio România.

 • Dan C. Mihăilescu, despre „Cartea simţurilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan C. Mihăilescu, despre „Cartea simţurilor“

  Criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu a vorbit, la Adevărul Live, despre cel mai recent volum pe coperta căruia şi-a scris numele: „Cartea simţurilor“. Cartea va fi lansată sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 17.30, la standul editurii Humanitas de la târgul de carte Gaudeamus.

 • O istorie erotică a curţii de la Versailles, la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O istorie erotică a curţii de la Versailles, la Gaudeamus

  Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 11.00, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2015, Sala Cupola, Michel-Vergé Franceschi şi Anna Moretti vor conferenţia pornind de la volumul O istorie erotică a curţii de la Versailles, apărut recent în colecţia „Hexagon. Istorie” a Editurii Polirom, traducere de Nicolae Constantinescu, şi în ediţie digitală.

 • Recomandări cărţi: Gaudeamus 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recomandări cărţi: Gaudeamus 2015

  Se întâmplă şi lucruri bune. Vine Gaudeamus, târgul anual de carte care se desfăşoară la Romexpo. În fiecare an merg cu regularitate: să lansez cărţi, să moderez lansări sau dezbateri şi, fireşte, să cumpăr ultimele noutăţi. În fiecare an recomand unele cărţi. O să vă recomand şi anul acesta câteva cărţi proaspăt apărute.

 • Radu Paraschivescu: „Ceauşescu şi Iliescu sunt singurii oameni pe care i-am urât“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Paraschivescu: „Ceauşescu şi Iliescu sunt singurii oameni pe care i-am urât“

  Sâmbătă, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas, va fi lansată cartea scriitorului Radu Paraschivescu, intitulată "România în 7 gesturi". Alături de autor, la lansare vor participa Gabriel Liiceanu şi Sever Voinescu. Radu Paraschivescu a fost prezent în studioul Adevarul Live, pentru a vorbi despre cartea sa.

 • Salman Rushdie,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salman Rushdie, "Şeherezada secolului 21", revine cu o nouă poveste

  Cel mai recent roman de Salman Rushdie „Doi ani, opt luni şi douăzeci şi opt de nopţi”, a apărut la Polirom şi va fi lansat la Târgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22, sâmbătă, 21 noiembrie, ora 18.30, cu Florin Iaru şi Marius Constantinescu.

 • Romanul „Oameni care nu contează“, de Răsvan Popescu, va fi lansat la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romanul „Oameni care nu contează“, de Răsvan Popescu, va fi lansat la Gaudeamus

  Cartea "Oameni care nu contează", de Răsvan Popescu, "o critică a societăţii globale văzute prin ochii unor oameni mărunţi, nevoiţi să-şi ia lumea în cap şi care îşi cer vehement dreptul la ceva bun de la viaţă", va fi lansată, pe 20 noiembrie, la Târgul de carte Gaudeamus din Bucureşti.

Modifică Setările