Stiri despre facultatea de filosofie

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Etica
aplicată salvează minţi.  Centrul universitar unde se dezbat public problemele
societăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etica aplicată salvează minţi.  Centrul universitar unde se dezbat public problemele societăţii

  Centrul de Cercetare în Etică Aplicată de la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti îi permite oricui să participe la dezbaterile organizate în fiecare joi, indiferent de facultăţile terminate. Constantin Vică, Emanuel Socaciu şi Emilian Mihailov propun teme de gândire ce vizează problemele acute ale societăţii, cum ar fi corupţia, statutul pacientului şi chiar moartea asistată.

 • La revedere, domnule profesor Mureşan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La revedere, domnule profesor Mureşan

  Ieri a plecat spre Câmpiile Elize profesorul Valentin Mureşan. O figura discretă, dar foarte importantă, a filosofiei româneşti.

 • A murit Valentin Mureşan, profesor de filosofie morală şi etică aplicată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Valentin Mureşan, profesor de filosofie morală şi etică aplicată

  Valentin Mureşan, profesor de filosofie morală şi etică aplicată, la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, a murit duminică noaptea, a anunţat profesoara universitară Mihaela Miroiu, pe pagina sa de Facebook. Interesele lui Mureşan au acoperit tematici diverse, de la filsofia ştiinţei la teorii etice şi management etic, profesorul pledând pentru introducerea managementului etic în organizaţii.

 • Momentul acela când etica de la Oxford ajunge
în Universitatea din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momentul acela când etica de la Oxford ajunge în Universitatea din Bucureşti

  O echipă de specialişti din cadrul Centrului pentru Etică Practică Uehiro al Universităţii din Oxford a fost invitată, în zilele de 3 şi 4 decembrie, la cel mai important atelier universitar internaţional din domeniul eticii aplicate organizat în România. Universitarii au vorbit despre unele dintre provocările etice subtile ale lumii de astăzi.

 • Românii care fac morală la Oxford
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii care fac morală la Oxford

  O echipă de specialişti ai Facultăţii de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, pleacă, la începutul lunii viitoare, la Oxford, în Marea Britanie. E unul dintre cele mai importante schimburi de idei la care instituţia e invitată. E vorba despre singurul loc din România unde se studiază discipline etice şi despre un domeniu pe cât de necesar, pe atât de defavorizat: etica aplicată.

 • Hărţi imaginare. Experienţa ca artă, încotro?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hărţi imaginare. Experienţa ca artă, încotro?

  Experienţa ca artă, încotro şi pentru ce, vorba lui Nietzsche? Pentru asta avem, în primă fază, Hărţile imaginare. Am creat printr-un articol de blog o notă de subsol a vernisajului omonim de vineri, găzduit de un mediu academic hibrid, artistico-filosofic. Cumpărăm o semnătură în locul unui obiect de artă. Consumăm artă contemporană cu prudenţă. Dar măcar o dată ne-am întrebat ce fel de experienţă poate fi catalogată drept operă de artă?

 • Festivalul Respir Shakespeare, ediţia a IV-a: Un eveniment cultural marca Hestugma
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Respir Shakespeare, ediţia a IV-a: Un eveniment cultural marca Hestugma

  Festivalul Respir Shakespeare, ajuns la a IV-a ediţie, se va desfăşura în perioada 6-9 noiembrie 2013, atât pe scena de la Muzeul Tăranului Român, cât şi în amfiteatrele Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, prin spectacole, lansări de carte, conferinţe şi proiecţii de film. Un eveniment cultural marca Hestugma!

 • DEZBATERE Mai ştim să fim cool?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Mai ştim să fim cool?

  Librăriile Adevărul şi Facultatea de Filosofie din cadrul Universitaţii bucureştene organizează miercuri, 19 iunie, de la ora 19.00, a doua ediţie a întâlnirilor organizate sub egida “Philo Cafe”, eveniment găzduit de Librăria Adevărul din Strada Doamnei nr. 27 -29 (vizavi de Spitalul Colţea).

 • Niciodată nu veţi mai fi la fel de tineri. Încotro-ul şi pentru ce-ul unei generaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Niciodată nu veţi mai fi la fel de tineri. Încotro-ul şi pentru ce-ul unei generaţii

  Adevărul e că am fost nişte norocoşi: e mare lucru să ai dascăli care să vadă în tine nu ceea ce eşti, ci ceea ce poţi fi. Mulţi am crezut că vom găsi aici un spaţiu epurat de bagatelele sociale ori de licheismul unor indivizi care şi-au prefăcut caracterele în caricaturi. E schiţa caldă şi onestă a unei generaţii de absolvenţi făcută de un om care îşi doreşte să vadă că fiecare dintre ei trăieşte cu demnitatea de a fi fericit.

 • Profesorul Giuliano Di Bernardo, invitat la Facultatea de Filosofie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorul Giuliano Di Bernardo, invitat la Facultatea de Filosofie

  Profesorul italian Giuliano Di Bernardo își va lansa cartea „Cunoaşterea umană. De la fizică la sociologie şi religie" mâine, de la ora 18.00, la Palatul Cesianu Racoviță (Str. C.A. Rosetti nr. 5, București), sediul central al galeriei de artă Artmark.