Stiri despre expert grup

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Expert-Grup: Maratonul electoral se poate transforma într-o constrângere majoră pentru economie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert-Grup: Maratonul electoral se poate transforma într-o constrângere majoră pentru economie

  Maratonul electoral în care a intrat Republica Moldova în acest an s-ar putea transforma într-o constrângere majoră pentru economia naţională în anii ce urmează. Totodată, ritmurile modeste de creştere cu care economia moldovenească întâlneşte anii electorali viitori vor alimenta o serie de riscuri economice pe termen lung, împiedicând şi în continuare convergenţa la ţările din Europa centrală şi de est.

 • Expert-Grup: Oferta forţei de muncă poate fi stimulată cu politici ţintite pe tineri, femei şi bătrâni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert-Grup: Oferta forţei de muncă poate fi stimulată cu politici ţintite pe tineri, femei şi bătrâni

  Activitatea economică s-a diminuat în prima jumătate a anului curent, în pofida creşterii economice. Rata de activitate, ajustată sezonier, a scăzut cu 0,7 puncte procentuale, până la 42,3%. O astfel de contractare a indicatorului de activitate economică a populaţiei are, mai curând, un efect statistic, deoarece este distorsionată de efectul demografic şi cel de migraţie externă, constată experţii Centralului Analitic Independent „Expert-Grup”.

 • Expert-Grup: Pierderile în sectorul forestier sunt cauzate de managementul defectuos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert-Grup: Pierderile în sectorul forestier sunt cauzate de managementul defectuos

  În ultimii trei ani, pierderile înregistrate în sectorul forestier au fost de aproape 400 de hectare de pădure, potrivit unui raport al Curţii de Conturi. Analizând raportul, expertul Centrului Expert-Grup, Tatiana Savva, a constatat că principalele cauze ale acestor pierderi au fost lipsa de profesionalism al angajaţilor din sector şi managementul defectuos.

 • Topul celor mai transparente bănci din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul celor mai transparente bănci din Moldova

  Centrul Analitic Independent Expert Grup a prezentat joi, 4 august, un top al celor mai transparente instituţii bancare din Moldova, din punctul de vedere al acţionariatelor.

 • Expert-Grup: Cum se
cheltuiesc banii în spitalele naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert-Grup: Cum se cheltuiesc banii în spitalele naţionale

  În 2015, Guvernului Republicii Moldova a cheltuit 5,3 miliarde de lei pentru Sănătate. Aceşti bani au fost alocaţi în mare parte instituţiilor publice de profil – de ordin naţional, raional, municipal şi în Centrele Medicilor de Familie. Astfel, Expert-Grup, prin intermediul Budgetstories.md, a publicat primul infografic care descrie câţi bani au fost cheltuiţi în instituţiile medicale de toate nivelele, transmite IPN.

 • Expert-Grup: Economia regiunii transnistrene e într-o situaţie gravă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert-Grup: Economia regiunii transnistrene e într-o situaţie gravă

  Situaţia economică din regiunea transnistreană se înrăutăţeşte într-un ritm mult mai alert decât cea din dreapta Nistrului. Indicatorul de convergenţă, care calculează gradul de apropiere dintre cele două economii, a scăzut la 95,1% în trimestrul 1 al anului curent, cu 1,9 puncte procentuale, mai puţin decât în trimestrul 3 al anului trecut (100 reprezintă convergenţă deplină).

 • Bugetul Moldovei: finanţarea externă, valorificată ineficient. Fondul de rezervă, cheltuit iraţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul Moldovei: finanţarea externă, valorificată ineficient. Fondul de rezervă, cheltuit iraţional

  Atât planificarea, cât şi executarea bugetului de stat în 2014 s-a făcut în baza programelor şi sub-programelor de cheltuieli, acest fapt contribuind la o mai bună monitorizare a modului în care Executivul şi-a îndeplinit obiectivele de guvernare, constată economiştii de la Centrul Analitic Independent Expert-Grup. Aceştia au stabilit că guvernanţii folosesc iraţional mijloacele Fondului de rezervă al Guvernului.

 • Primăriile nu respectă recomandările Curţii de Conturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăriile nu respectă recomandările Curţii de Conturi

  Autorităţile publice locale înregistrează restanţe mari în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor publice, iar recomandările Curţii de Conturi pentru remedierea iregularităţilor depistate nu sunt respectate, constată Tatiana Savva, expert la Centrul Analitic Independent Expert-Grup.

 • Republica Moldova, în prag de recesiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova, în prag de recesiune

  Lipsa unor reforme structurale vizibile în domeniul economiei ar putea duce Republica Moldova în recesiune în 2015, notează Centrul Analitic Independent „Expert Grup” în publicaţia economică lunară „Realitatea Economică”.

 • Republica Moldova, cap de pod pentru Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova, cap de pod pentru Rusia

  Republica Moldova poate deveni un cap de pod pentru Rusia în urmatorii trei-cinci ani, în contextul în care Rusia vrea să pătrundă pe piaţa europeană. Ceea ce-i lipseşte Rusiei este, în opinia experţilor economici, sistemul de calitate pentru a practica comerţul cu UE.

 • Asimetria economică dintre Chişinău şi Tiraspol va dispărea în timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asimetria economică dintre Chişinău şi Tiraspol va dispărea în timp

  În regiunea transnistreană divergenţele dintre interesele economice şi cele politice vor crea tensiuni interne între mediul de afaceri şi autorităţile nerecunoscute din regiune. Asta s-ar întâmpla, deoarece, pe termen mediu şi lung, interesele economice le domină pe cele politice.

 • Uniunea Vamală, o pierdere a independenţei Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Vamală, o pierdere a independenţei Republicii Moldova

  Uniunea Vamală presupune o pierdere a independenţei politice şi economice a Republicii Moldova, deoarece vor exista instituţii supranaţionale (în componenţa cărora vor fi cetăţeni ruşi în mare parte), care vor ghida politica comercială şi macroeconomică a ţărilor membre, inclusiv a Republicii Moldova.

 • ANALIZĂ Care sunt legile şi deciziile controversate adoptate în sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Care sunt legile şi deciziile controversate adoptate în sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului Republicii Moldova

  Mai multe proiecte legislative adoptate în ultimele luni trezesc suspiciuni privind calitatea, iar unele nu au trecut expertiza anticorupţie şi favorizează anumite companii sau grupuri de interese, susţin experţi, care nu exclud că aceste legi şi hotărâri ar putea fi contestate şi anulate ulterior, aşa cum s-a întâmplat şi cu altele adoptate în sesiunile precedente ale Parlamentului.

 • Cum funcţionează schemele de acaparat terenuri publice în Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum funcţionează schemele de acaparat terenuri publice în Chişinău

  Mai multe scheme de acaparare a terenurilor municipale funcţionează de ani buni în Chişinău, aducând prejudicii de milioane bugetului local. Terenurile publice ajung în proprietate privată fără să fie scoase vreodată la licitaţie, însă ilegalităţile sunt trecute cu vederea de autorităţile locale şi organele de drept.

Modifică Setările