Stiri despre dottore

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce spune Dragnea despre plagiatul lui Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Dragnea despre plagiatul lui Ponta

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a apreciat ca „discutabilă” decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare privind retragerea titlului de doctor a lui Victor Ponta pentru plagiat, afirmând că, anterior, comisia de ştiinţe juridice a CNATDCU, în altă componenţă, a luat o altă decizie în ce-l priveşte pe fostul premier.

 • „Dottore”, fostul nostru virtual preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dottore”, fostul nostru virtual preşedinte

  Luni, 29 decembrie, pe TV-1, la  Telejurnalul de la ora 14, apare un înalt demnitar –„înalt”, la propriu, dar şi la figurat-, care ne transmite o informaţie. Este vorba de unele „completări” necesare în Reglementarea Doctoranturii. Aceste „completări”, care nu ar fi şi „modificări”,  pleacă de la situaţia specială în care se află domnul doctor Victor Ponta, numit „Dottore”, de către Traian Băsescu.

 • Băsescu
trage ultimul glonţ în plagiatul lui Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu trage ultimul glonţ în plagiatul lui Ponta

  Ceremonie tensionată miercuri la Palatul Cotroceni unde noii miniştri ai guvernului Ponta IV au depus jurământul. Chiar înainte de festivitate, preşedintele Traian Băsescu i-a atacat dur pe doi dintre aceştia.

 • O cruce mică şi-ngălată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O cruce mică şi-ngălată

  E, oare, atât de greu de acceptat de ce nu multă lume crede în gestul domnului Victor Ponta de renunţare la titlul de doctor în Drept? Gestul vine târziu şi, ca atare, cum s-a observat, nu are valoare juridică. Cine citeşte cu atenţie scrisoarea adresată Universităţii din Bucureşti de către dl. Ponta, observă că gestul seamănă cu o cruce mică, îngălată, un semn făcut repede.

 • Îmi este prieten plagiatul, dar şi mai prieten îmi este adevărul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îmi este prieten plagiatul, dar şi mai prieten îmi este adevărul!

  S-a scris mult despre plagiatul premierului Victor Ponta. În registre diferite: de la critica pertinentă  la atitudinea  sceptică dublată de un soi de mirarea metafizică: „Se poate să plagiezi o teză de doctorat? Atât de mult?” de parcă ar exista specii diferite de plagiat: copiatul cuviincios - adică împrumutul  pe ici pe colo sau cel neobrăzat - pasaje întregi  compilate.

 • Doctoratul vesel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctoratul vesel

  În ciuda faptului că râde toată România de necazul şi ruşinea primului ministru, îndrăznesc să cred că renunţarea la doctorat e primul gest pentru care Victor Ponta poate fi, în sfârşit, felicitat. Fac constatarea râzând pe sub mustaţă, pufnind pe la colţuri şi făcând semne obscene pe sub masă, apoi luând masca seriozităţii.

 • Prea târziu, dle Ponta. Să vă fie ruşine!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea târziu, dle Ponta. Să vă fie ruşine!

  Dl Ponta ne crede tâmpiţi!  De doi ani şi jumătate a negat că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, deşi lumea ştiinţifică i-a tot spus ca e un plagiat ordinar, şi se trezeşte acum, în al doisprezecelea ceas, sa recunoască ce era evident pentru toţi cei în legatură cu subiectul!

 • Victor Ponta vrea să renunţe la titlul de „Dottore”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta vrea să renunţe la titlul de „Dottore”

  Victor Ponta a anunţat pe Facebook că renunţă la titlul de doctor. Universitatea din Bucureşti i-a răspuns printr-o scrisoare că va face toate demersurile necesare pentru retragerea titlului de doctor. Analiştii explică că premierul încearcă astfel să-şi spele imaginea publică.

 • Un ONG cere redeschiderea cazului în care Victor Ponta este acuzat de plagiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un ONG cere redeschiderea cazului în care Victor Ponta este acuzat de plagiat

  Asociaţia Grupul pentru Reforma şi Alternativa Universitară (GRAUR), un ONG specializat pe identificarea plagiatelor, a demarat campania „Şcoală fără plagiat, viitor fără corupţie”, cerând Universităţii Bucureşti redeschiderea cazului tezei de doctorat a lui Victor Ponta, în care 115 pagini ar fi fost plagiate.

 • Plagiatul lui Ponta şi
nepăsarea românilor. Etalonul (in)culturii unui popor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plagiatul lui Ponta şi nepăsarea românilor. Etalonul (in)culturii unui popor

  Plagiatul lui Victor Ponta în teza sa de doctorat este incontestabil. În ciuda dezbaterilor repetate în jurul acestui subiect, exploatat de unii în scop electoral, reacţia românilor este practic inexistentă. Ponta nu a pierdut nici măcar un procent din popularitate. Ori românii nu înţeleg ce este plagiatul, ori indiferenţa lor este un indicator real, dar grav, al gradului de educaţie al poporului român?

 • UPDATE Premierul Victor Ponta nu va fi urmărit penal pentru plagiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Premierul Victor Ponta nu va fi urmărit penal pentru plagiat

  Magistraţii Curţii Supreme au respins luni, definitiv, contestaţia formulată de Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru împotriva deciziei procurorului de neîncepere a urmăririi penale faţă de Victor Ponta. Prim-ministrul a fost acuzat că ar fi plagiat 113 pagini din cele 292 ale lucrării „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”.

 • Profesor în Comisia de Etică: o sentinţă definitivă în cazul de plagiat al lui Gheorghe Stanca, precedent cu efecte inclusiv în dosarul lui Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesor în Comisia de Etică: o sentinţă definitivă în cazul de plagiat al lui Gheorghe Stanca, precedent cu efecte inclusiv în dosarul lui Victor Ponta

  Publicistul Gheorghe Stanca, acuzat că a plagiat „Jurnalul” lui Lev Tolstoi, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în noiembrie, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au menţinut decizia Tribunalului Bucureşti din aprilie 2011. Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă, însă ar putea fi un precedent în cazurile de plagiat aflate pe rolul instanţelor.