
De ce înmormântarea lui Dinu Patriciu nu va schimba nimic
La funeraliile celui considerat cândva cel mai bogat român au participat familia, actuali şi mai vechi oameni politici, prieteni, dar şi peste o sută de curioşi
La funeraliile celui considerat cândva cel mai bogat român au participat familia, actuali şi mai vechi oameni politici, prieteni, dar şi peste o sută de curioşi
Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Patriciu a fost adus vineri în ţară, din Londra, şi a fost depus la capela Cimitirului Bellu, la 18.30. Convoiul funerar a fost întâmpinat la cimitir de mama omului de afaceri. După o oră a ajuns la căpătâiul lui Dinu Patriciu şi fratele acestuia, Şerban. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în jurul orei 11.00.
Mobilizare generală în Cimitirul Bellu, unde, sâmbătă, la ora 11:00, urmează să aibă loc funeraliile omului de afaceri Dinu Patriciu. Cu trei zile înainte, zeci de paznici au împânzit cimitirul şi interzic oricui să facă fotografii.
Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a murit marţi într-un spital din Londra, va fi înmormântat la Bucureşti, contrar primelor informaţii care dădeau ca sigur faptul că acesta va fi înhumat în Marea Britanie
Averea lui Dinu Patriciu este disputată de moştenitorii legali, dar şi de stat, care vrea să recupereze, în dosarul Rompetrol, o creanţă de 85 de milioane de dolari. O altă necunoscută este dimensiunea reală a averii sale.
Fostul lider liberal, Crin Antonescu, a postat pe pagina de Facebook un text dedicat lui Dinu Patriciu, în care enumeră trei „lucruri“ despre care spune că numai regretatul afacerist le-ar fi făcut.
Mii de tineri din România au beneficiat de burse de studio oferite de Fundaţia Dinu Patriciu. Printre bursierii lui Patriciu a fost şi Costel Busuioc, supranumit „Pavarotti din Banat” după câştigarea unui concurs de talente din Spania. Ajuns la concurs de pe şantier, Busuioc susţine că fără bursa oferită de Dinu Patriciu s-ar fi întors în construcţii.
Despre Dinu Patriciu pot să spun că este fondatorul „Adevărului” modern. Visa sa facă din „Adevărul” o mare companie multinaţională. Adică un fel de News Corporation sau Time Warner al regiunii noastre, în Balcani, Europa Centrală, Republica Moldova, Ucraina, Georgia ( ţară pentru care avea o slăbiciune aparte, fiind un mare admirator al guvernării neoliberale a lui Saakaşvili, cu care de altfel se afla în relaţii foarte apropiate).
Dinu Patriciu s-a stins din viaţă la 64 de ani. A fost unul dintre personajele-cheie ale ultimilor 25 de ani: a schimbat evoluţia politică a ţării, a construit şi a falimentat afaceri, a adunat avere şi a fost aproape să ajungă la închisoare.
Dinu Patriciu a murit astăzi, la Londra, la 64 ani de ani. Cu câţiva ani înainte de a se îmbolnăvi, Dinu Patriciu a hotărât că singura încununare demnă pentru imperiul de afaceri pe care l-a ridicat ar fi crearea „celui mai puternic trust de presă din România”. Însă cum îl văd cei alături de care a înfiinţat Adevărul Holding?
Dinu Patriciu a murit astăzi, la Londra, la vârsta de 64 de ani. În ultimii doi ani, de când problemele de sănătate au început să se agraveze, el a evitat ieşirile publice. Înainte, însă, de câte ori apărea la evenimente publice, adeseori la conferinţe pe teme economice, nu ezita să-şi prezinte viziunea economică, de multe ori contestată.
A murit Dinu Patriciu, la numai 64 de ani. Păstrez un mare regret: că nu am apucat să-i spun un „Mulţumesc“ apăsat pentru că timp de patru ani şi jumătate m-a suportat ca redactor-şef al ziarului său, „Adevărul“, deşi viziunea mea politică era diferită, pe alocuri diametral opusă, de viziunea sa.
Nu pot fi ipocrit să nu recunosc acest gest omenesc al Fundaţiei Dinu Patriciu. Şi repet chiar nu mă interesează toate acuzele, afacerile şi toată discuţia despre omul Patriciu şi celelalte activităţi ale sale.
Plângerile penale împotriva omului de afaceri Dinu Patriciu din două dosare, unul la DIICOT şi altul la Parchetul Tribunalului Bucureşti, vor fi clasate cu privire la acesta. În schimb, în cazul acuzaţiilor penale făcute de el, procedurile vor continua doar la cererea moştenitorilor.
Ex-premier al Republicii Moldova şi fost vicepreşedinte al grupului Rompetrol, Ion Sturza deplânge moartea omului de afaceri român Dinu Patriciu, pe care îl consideră un patriot, un antreprenor şi un prieten cu literă mare.
Nu vreau să judec pe nimeni din perspectiva Providenţei divine care ştie, singură, suspinurile inimii omeneşti. Sfârşitul marcat de boală e, pentru orice muritor, un sfârşit nedorit şi dureros. El trezeşte compasiunea şi respectul. Dar vieţile oamenilor publici, care s-au ţesut ca biografii exemplare pentru muritorii de rând, ele merită examinate.
Dinu Patriciu a murit, astăzi, într-un spital din Londra, răpus de cancer la glandele endocrine. „E inutil să te uiţi înapoi cu mânie. Nu înveţi nimic. Experienţa nu foloseşte decât dacă te uiţi în viitor“, aşa începea omul de afaceri un editorial publicat în ziarul „Adevărul”, în 2010. Mărturiile lui Dinu Patriciu au rămas în arhiva adevarul.ro, unde puteţi regăsi cum vedea mogulul viitorul presei scrise, capitalismul sau „ţara de vis“.
Dinu Patriciu suferea de ani buni de cancer hepatic. Afecţiunea este a treia cauză de deces prin cancer în lume şi afectează mai des bărbaţii decât femeile.
Viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, a lucrat la Petromidia în vremea când platforma petrolieră a fost preluată de Dinu Patriciu. Inginer la departamentul Comercial, Chelaru vorbeşte despre speranţele pe care şi le-a făcut personalul rafinăriei la auzul privatizării.
Dinu Patriciu a murit în această dimineaţă la Londra. El lasă în urmă o istorie zbuciumată, presărată cu ascensiuni fulminante şi eşecuri răsunătoare. Într-o perioadă în care averea şi popularitatea sa ajunseseră la apogeu, orgoliul lui Dinu Patriciu a fost zgândărit de o idee măreaţă: construirea unui trust de presă care să devină cel mai puternic din România.
Dinu Patriciu a murit astăzi, la Londra, la vârsta de 64 de ani. Fostul patron al Adevărul Holding, până nu demult cel mai bogat român, suferea de probleme grave de sănătate de câţiva ani. Reluăm interviul realizat de „Adevărul“ Moldova, în decembrie 2011, la un an de la lansarea ediţiei din Republica Moldova.
Dinu Patriciu a murit, marţi, la vârsta de 64 de ani, internat fiind într-un spital din Londra. Moartea omului de afaceri a generat de îndată reacţii, una dintre persoanele care a vorbit despre strânsa legătură pe care a avut-o cu Dinu Patriciu fiind şeful Ordinului Arhitecţilor din România - filiala Dobrogea, Alexandru Bălan.
Dinu Patriciu a murit marţi, la Londra, la vârsta de 64 de ani. Pe numele complet Dan Costache Patriciu, mogulul a fost un om de afaceri şi politician român, devenit miliardar de pe urma afacerilor din domeniul petrolier.
Dinu Patriciu a murit, astăzi, la vârsta de 64 de ani, internat fiind la un spital din Londra din cauza complicaţiilor cauzat de cancerul de care suferea. Adevarul.ro vă prezintă principalele reacţii ale politicienilor care l-au cunoscut şi au lucrat alături de Dinu Patriciu.
Dinu Patriciu a murit marţi, la Londra, la 64 de ani. Cel care, până nu demult, a fost cel mai bogat român suferea de probleme grave de sănătate de câţiva ani. „Adevărul” vă prezintă radiografia tuturor afacerilor mogulului, pornind cu primul său megabusiness - Rompetrol, dar şi parcursul său în presa românească şi falimentarea invariabilă a tuturor proiectelor în care a pompat bani Dinu Patriciu.
Dinu Patriciu a murit, marţi, la Londra, unde se afla internat de aproximativ două săptămâni, anunţă jurnalistul Rareş Bogdan. Omul de afaceri a fost răpus, la vârsta de 64 de ani, de un cancer la glandele endocrine, după ce în urmă cu circa un an şi jumătate suferise un transplant de ficat la Milano. Într-un comunicat dat publicităţii de familie se arată că funeraliile vor avea loc în cerc restrâns.
Învăţământul ar deveni eficient şi competitiv internaţional dacă am finanţa elevul, şi nu instituţiile. Nu există pe lume două locuri la fel. Suntem diferiţi. Comunităţi cu moduri de viaţă şi tradiţii proprii îşi modelează instituţiile potrivite. Te poţi uita împrejur în căutarea unor modele, dar nu le poţi prelua cu totul.
Criza a creat oportunitatea reîntoarcerii la Europa unită a libertăţilor. În schimb, politicienii europeni ne-au aşezat pe drumul Europei imperiale.
Bombardaţi cu ştiri ale căror titluri de multe ori nu au legătură cu conţinutul, oamenii nu mai înţeleg nimic. Devin vulnerabili. Lozincile îi cuceresc uşor.
Nu poate exista o piaţă liberă controlată guvernamental, după cum un om nu poate fi pe jumătate liber şi pe jumătate sclav.