Stiri despre digestie

  199 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cele mai dăunătoare alimente pentru stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai dăunătoare alimente pentru stomac

  Când mâncăm, ne ghidăm în general după gusturi, fără să ne gândim şi la sănătatea organismului. Există unele alimente care pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de dăunătoare pentru stomac. Află care sunt acestea!

 • 5 trucuri să ajungi la greutatea dorită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 trucuri să ajungi la greutatea dorită

  Vrei să scapi de kilogramele în plus, dar dietele nu sunt tocmai în favoarea ta? Aplică şi tu cele 5 trucuri pentru a avea un corp frumos şi pentru a te menţine în formă!

 • Secretele celui de-al doilea creier al omului: creierul digestiv. Le aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele celui de-al doilea creier al omului: creierul digestiv. Le aflăm la Adevărul Live

  În ultimii ani, a crescut numărul persoanelor cu afecţiuni ale aparatului digestiv, iar multe dintre ele apar sau se agravează pe fond de stres. Dr. Elena Ciupercă, medic gastroenterolog, şi dr. Denisa Mangalagiu, medic psihiatru, vin la Adevărul Live să ne explice legătură dintre cei doi creieri umani: cel din cutia craniană şi cel de la nivel intestinal.

 • Roşia, leguma pe care ar trebui s-o mănânci zilnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roşia, leguma pe care ar trebui s-o mănânci zilnic

  Roşia este leguma care contribuie la menţinerea sănătăţii şi, de asemenea, îmbunătăţeşte gustul mâncărurilor. Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, roşia ar trebui să facă parte din alimentaţia zilnică. Iată de ce!

 • 5 motive să mănânci ardei iuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive să mănânci ardei iuţi

  Ardeiul iute şi-a câştigat reputaţia de condiment-medicament datorită capacităţilor sale extraordinare de a contribui la menţinerea sănătăţii.

 • 6 motive pentru care ar trebui să incluzi varza în dietă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 motive pentru care ar trebui să incluzi varza în dietă

  Varza aduce o serie de beneficii întregului organism datorită conţinutului său bogat de elemente nutritive, printre care se numără calciu, potasiu, vitaminele C, E, K, sulf şi Magneziu. De asemenea, aceasta este şi o sursă bună de fibre. Iată de ce ar trebui să o consumi mai des!

 • Alimente care provoacă arsuri la stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care provoacă arsuri la stomac

  Arsurile la stomac sunt cauzate de cantitatea mult prea mare de acid din stomac sau de alte tulburări digestive. Pe lângă alimentaţie, care este principala cauză a arsurilor la stomac, vinovaţi mai sunt stresul şi stilul de viaţă dezorganizat.

 • Sucul de mere previne o mulţime de boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sucul de mere previne o mulţime de boli

  ”Un măr pe zi te menţine sănătos”, spune un proverb care se dovedeşte a fi întru-totul adevărat. Mărul este un fruct sănătos, iar sucul pe care-l poţi face din măr împreună cu alte legume, te protejează de diverse afecţiuni.

 • Fibrele previn
cancerul de colon? Mituri despre digestie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fibrele previn cancerul de colon? Mituri despre digestie

  Există alimente care ne ajută corpul şi pe care obişnuim să le numim sănătoase, dar şi alimente care ne distrug organele şi arterele. În jurul lor s-au dezvoltat o serie întreagă de mituri. Care este, de fapt, adevărul?

 • De ce ar trebui să mănânci iaurt mai des
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ar trebui să mănânci iaurt mai des

  Iaurtul este foarte nutritiv şi este cunoscut pentru faptul că reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare, osteoporoză şi ţine sub control greutatea corporală. Cu atât de multe beneficii, ar trebui să mâncăm zilnic acest produs lactat!

 • Cel mai eficient suc pentru prevenirea bolilor de ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai eficient suc pentru prevenirea bolilor de ficat

  Apa cu suc de lămâie este cunoscută ca fiind cea mai eficientă băutură care detoxifică ficatul, îmbunătăţeşte digestia, accelerează metabolismul, previne cancerul şi afecţiunile cardiovasculare. Iată ce alte beneficii mai are apa cu lămâie asupra organismului!

 • 8 combinaţii de alimente ideale pentru pierderea rapidă
în greutate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  8 combinaţii de alimente ideale pentru pierderea rapidă în greutate

  Alimentele se combină în funcţie de grupa din care fac parte. Dacă doriţi să pierdeţi în greutate uşor, aflaţi că anumite alimente nu sunt întotdeauna compatibile între ele din cauza compoziţiei şi a sucurilor digestive pe care le solicită digerarea lor.

 • Boala de reflux,
afecţiunea care te arde pe dinăuntru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boala de reflux, afecţiunea care te arde pe dinăuntru

  DIGESTIE Deşi este o afecţiune medicală care nu pune viaţa pacientului în pericol, boala de reflux gastroesofagian este asociată cu suferinţă şi cu complicaţii considerabile. Deteriorează calitatea vieţii bolnavilor într-un mod similar cu alte afecţiuni, precum artroza, infarctul de miocard sau hipertensiunea arterială. Boala este legată direct de stilul de viaţă, de obezitate, fiind rezultatul unei alimentaţii inadecvate

 • Cum scapi de arsurile la stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scapi de arsurile la stomac

  Mulţi dintre noi se confruntă ocazional cu arsuri la stomac, reprezentate prin dureri situate în capul pieptului şi cauzate de refluxul gastro-esofagian.  Pentru a le ameliora, nu te repezi la prima farmacie care-ţi iese în cale, ci ţine cont de aceste sfaturi. Aşa, tratezi ieftin şi uşor aceste episoade dernajante.

 • Prof. dr. Mihaela
Bălgrădean: „Infecţiile respiratorii şi digestive la copil sunt produse în 80% din
cazuri de virusuri“. Cum se face corect prevenţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prof. dr. Mihaela Bălgrădean: „Infecţiile respiratorii şi digestive la copil sunt produse în 80% din cazuri de virusuri“. Cum se face corect prevenţia

  Primavara este anotimpul în care ne bucurăm din plin de lumină, culoare şi armonie, însă acest anotimp deschide şi sezonul în care apar multe şi diferite îmbolnăviri respiratorii şi digestive la copilul de diferite vârste, începând cu cei mai mici, care nu au împlinit încă vârsta de un an, şi continuând cu copiii din perioada de vârstă 1-3 ani, preşcolarii, copii de vârsta şcolară şi adolescenţii.

 • Rubarba, un aliment-minune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rubarba, un aliment-minune

  Dacă nu ai consumat niciodată până acum rubarbă, ar fi bine să dai fuga la piaţă şi să o cauţi. Asta pentru că această plantă conţine numeroase proprietăţi terapeutice, care îţi vor salva organismul de boli.

 • Brusturele curăţă organismul de toxine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brusturele curăţă organismul de toxine

  Una dintre cele mai răspândite plante din ţara noastră, brusturele, cunoscut şi sub denumirea de captalan, are puternice proprietăţi detoxifiante. Sub formă de ceai, pulbere sau tinctură, rădăcina de brusture poate fi utilizată ca adjuvant în prevenirea cancerului şi a diabetului.

 • Ce beneficii are zeama de murături
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce beneficii are zeama de murături

  Dacă murăturile completează masa în sezonul rece, zeama acestora este un adevărat elixir pentru sănătate. Prevenţia apariţiei celulelor canceroase, stimularea digestiei şi întărirea imunităţii sunt doar câteva dintre beneficiile acesteia.