decongelare - ultimele știri
Contrar credinței populare, peștele proaspăt nu este neapărat „mai proaspăt” decât peștele congelat. De fapt, pentru aromă și calitate optime, experții recomandă peștele congelat în detrimentul celui proaspăt.
Pentru a evita pierderea unor alimente perisabile a căror valabilitate poate fi prelungită şi pentru a nu risca să mănânci ceva care să-ţi provoace boli grave, precum diareea acută, poţi recurge la metoda congelării....
Organizarea alimentelor pe rafturile frigiderului este esenţială pentru a le menţine proaspete cât mai mult timp. Este bine să ştii de ce nu este bine să aşezi ouăle pe uşa frigiderului şi la ce temperatură trebuie să-l reglezi!...
Ai venit acasă de la muncă şi ai realizat că ai uitat să scoţi o bucată de carne de la congelator, pe care ai de gând s-o dezgheţi acum la temperatura camerei. Este asta cea mai bună variantă? Specialiştii spun că nu. Şi totuşi, cum ar trebui să proc...
O friptură de vită gustoasă se prepară cel mai bine cu carne proaspătă, dar cum procedăm când singura opţiune este cea congelată?...
Cum e mai bine să decongelăm alimentele: la temperatura camerei sau în frigider? Putem păstra alimente la congelator ani întregi?...