Stiri despre de ce

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dr. Simona Tivadar despre soia şi ipocrizia postului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Simona Tivadar despre soia şi ipocrizia postului

  Dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, explică, într-un stil plin de umor, unde greşim sistematic atunci când ţinem post şi de ce la finalul acestei perioade de austeritate – care ar trebui să fie nu doar alimentară - ne trezim mai graşi şi mai bolnavi decât eram înainte.

 • Originea Black Friday. De ce nu se respectă în România tradiţia americană care pune „sărbătoarea cumpărăturilor” în ultima vineri din noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Originea Black Friday. De ce nu se respectă în România tradiţia americană care pune „sărbătoarea cumpărăturilor” în ultima vineri din noiembrie

  Black Friday sau Vinerea neagră îşi are originea în SUA şi reprezintă ziua care urmează după „Ziua Recunoştinţei”, momentul în care se dădea startul cumpărăturilor de iarnă şi comercianţii americani schimbau cerneala roşie cu care îşi treceau pierderile în registrele financiare, cu cea neagră, care reprezenta profitul. În România, devansarea cu o săptămână a celebrei sărbători a făcut parte din strategia unui mare retailer.

 • De
ce postim de Crăciun?
Explicaţia lui Bartolomeu
Anania, fost Mitropolit al Clujului, despre momentul în care „sufletul leapădă zdrenţele păcatelor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce postim de Crăciun? Explicaţia lui Bartolomeu Anania, fost Mitropolit al Clujului, despre momentul în care „sufletul leapădă zdrenţele păcatelor“

  Aproape toate posturile de peste an ale creştinilor sunt urmate de sărbători care prevestesc moartea: răstignirea şi învierea Mântuitorului, moartea Maicii Domnului, martiriul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Însă de Crăciun se sărbătoreşte o naştere, un prilej de bucurie. Astfel apare întrebarea: de ce postim de Crăciun? Bartolomeu Anania explică aceasta în una din predicile sale.

 • De ce suntem răzbunători, chiar şi cu preţul binelui nostru?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce suntem răzbunători, chiar şi cu preţul binelui nostru?

  De ce creează oamenii inconveniente sau îşi fac rău doar pentru a le face şi altora rău? Şi de ce unii sunt mai răzbunători decât alţii? Agresivitatea şi lipsa empatiei par să fie două trăsături care contribuie la exacerbarea dorinţei de a face rău, indiferent de preţul consecinţelor.

 • De ce mimează femeile orgasmul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce mimează femeile orgasmul?

  Întrebarea care încă mai preocupă reprezentanţii sexului tare primeşte un răspuns ştiinţific, care explică de ce majoritatea femeilor recurg la acest gest. Spre deosebire de ceea ce se credea, mimarea orgasmului are un fundament mai puţin altruist.

 • VIDEO Ce cred pisicile despre noi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ce cred pisicile despre noi?

  Povestea de dragoste dintre oameni şi pisici a început acum 9.500 de ani, când animalele au fost domesticite şi au început să-şi ascută ghearele pe lângă noi.

 • De ce are renul Rudolf nasul roşu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce are renul Rudolf nasul roşu?

  De unde vine Moş Crăciun, cine a făcut primul brad de Crăciun şi, mai ales, de ce are Rudolf nasul roşu? Sunt întrebări care persistă chiar şi după vârsta copilăriei, aşa că iată câteva răspunsuri.

 • De ce vorbesc femeile mai mult decât bărbaţii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vorbesc femeile mai mult decât bărbaţii?

  De-a lungul timpului, studii au arătat că, în medie, o femeie vorbeşte în jur de 20.000 de cuvinte pe zi, în timp ce un bărbat foloseşte doar 7.000. Un calcul simplu evidenţiază că reprezentantele sexului frumos folosesc cu 4.7 milioane de cuvinte mai mult decât bărbaţii sau echivalentul romanului „Război şi Pace”, de opt ori.

 • De ce a rămas Timişoara fără brad de Crăciun. Vezi cum se respectă arădenii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a rămas Timişoara fără brad de Crăciun. Vezi cum se respectă arădenii!

  În timp ce în tradiţia fiecărui oraş regăsim momentul festiv în care se aprinde bradul din centrul oraşului, inima Banatului se mulţumeşte cu „mai mulţi brazi împodobiţi". Oficialii spun însă că de vină sunt, pe de-o parte, lipsa banilor, iar de alta, obiceiurile diferite. Între-timp, arădenii au inaugurt un brad de 20 de metri, în luna cadourilor.

 • REPORTAJ De ce ne facem cumpărăturile de Sărbători în Ungaria. Află preţurile pentru masa de Crăciun GALERIE FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ De ce ne facem cumpărăturile de Sărbători în Ungaria. Află preţurile pentru masa de Crăciun GALERIE FOTO

  Au preţuri mai mici, drumuri bune şi şi gama de produse mult mai variate - ţarile vecine reprezintă o tentaţie din ce în ce mai mare pentru locuitorii din vestul ţării, în ceea ce priveşte cumpărăturile pentru sărbători. Dacă în unele oraşe, centrele comerciale sunt o adevărată afacere, unii timişoreni aleg să îşi petreacă şi vacanţa de iarnă în străinătate. Vezi oraşele preferate.

Modifică Setările