Stiri despre dan nicu

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Blocul ACUM, în corzi. De la pierderea Chişinăului la „ruperea” alianţei cu socialiştii lui Dodon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blocul ACUM, în corzi. De la pierderea Chişinăului la „ruperea” alianţei cu socialiştii lui Dodon

  Alianţa formată din Blocul ACUM şi PSRM, care asigură guvernarea la Chişinău, este în pragul disoluţiei, deşi anumite medii diplomatice de peste Prut susţin că aceasta va continua, chiar dacă Igor Dodon şi socialiştii pro-putinişti vor să numească un „procuror general al R.Moldova” pe placul lor, şi nu în baza unor criterii obiective stabilite de ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, şi premierul Maia Sandu.

 • VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică este un think tank ofensiv, informal, cu o afirmare mediatică, care promovează interesul naţional al României, de stat membru al comunităţii euroatlantice, independent, suveran, a cărui integritate teritorială trebuie apărată, chiar cu preţul vieţii. A doua reuniune, de interes general, a Clubului Militar Român, s-a deosebit de prima prin nu puţinele schimburi de replici, între unii participanţi.

 • VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene

  Trăim într-o lume diferită de cea de alaltăieri, când tancurile schimbau frontierele, de aceea de ieri, în care cecurile făceau captivi oamenii unei puteri trecătoare, azi în linia întâi a impresionării celor mulţi fiind dezinformarea, cu premeditare, prin informarea unilaterală, menită a indica o mentalitate de învingător acolo unde există deja indicii de dare înapoi, faţă de declaraţiile şi actele belicoase iniţiale, ale unui agresor cunoscut.

 • VIDEO Europa văzută de la Răsărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Europa văzută de la Răsărit

  Ce aniversăm la 9 mai? Răsăritenii aduc un omagiu celor peste 20.000.000 de cetăţeni ai URSS, care au căzut victime ale celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un context în care nazismul înfrânt în urmă cu şapte decenii revine ca termen de referinţă în discursurile unor diplomaţi ruşi, atunci când fac referire la drama Ucrainei, un stat european amputat, lipsit acum de Crimeea şi de Donbas.

 • VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?

  Niciunul dintre interlocutorii preferaţi ai preşedintelui Rusiei - cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei - nu ştiu cum va arăta partea răsăriteană a Europei, în următorii doi sau trei ani. Ucraina a pierdut teritorii, în anul 2014, ca şi Georgia, în 2008, ca şi Republica Moldova, în 1992. Asta pentru că au cutezat să aspire la integrarea în comunitatea statelor membre ale Europei democrate. Dar istoria se rescrie, rapid, sub ochii noştri.

 • Hopa, hopa, Penelopa, se schimbă ceva în Europa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hopa, hopa, Penelopa, se schimbă ceva în Europa!

  Titlul nu este decât o primă constatare, firească, una generată de solicitarea publică a onorabilului preşedinte al Comisiei UE, nimeni altul decât pragmaticul Jean-Claude Juncker, care, după cum probabil aţi aflat a cerut, nici mai mult, nici mai puţin, decât formarea unei armate comune a Uniunii Europene, cauza fiind tensiunea tot mai mare, uşor vizibilă, dintre Federaţia Rusă şi comunitatea statelor democrate europene.

 • Pe agenda de lucru a viitorului preşedinte - zona Mării Negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe agenda de lucru a viitorului preşedinte - zona Mării Negre

  Mare minune va fi dacă, în următoarele două săptămâni, cei doi prezidenţiabili, calificaţi pentru turul al doilea al alegerilor pentru funcţia supremă în stat, chiar vor discuta despre principalele atribuţii ale preşedintelui României, abordând, ca bărbaţi adevăraţi, priorităţile politicii externe şi ale apărării naţionale. Amândoi având vizibile inabilităţi practice, în aceste privinţe.

 • VIDEO Politicienii de la Chişinău nu pot ţine 3 milioane de români prizonieri la nesfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Politicienii de la Chişinău nu pot ţine 3 milioane de români prizonieri la nesfârşit

  3 octombrie este data la care cel mai puternic stat european, din punct de vedere economic, celebrează Ziua Unificării Germane, după cum 1 Decembrie ar putea fi, în anul 2018, şi Ziua Unificării Române, dacă viitorul preşedinte şi următorul premier de la Bucureşti vor fi bărbaţi de stat, precum cei care, în anul 1918, au ştiut să ofere conaţionalilor bucuria de a trăi în România dodoloaţă.

 • Vlad Filat, Iurie Leancă şi Marian Lupu par să îşi dorească, în anul 2015, funcţia lui Nicolae Timofti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Filat, Iurie Leancă şi Marian Lupu par să îşi dorească, în anul 2015, funcţia lui Nicolae Timofti

  Moldova, cea dintre Prut şi Nistru, este o entitate statală cu mai multe pofte de mărire locală, fiecare lider, cu vizibilitate naţională, având agenda proprie de priorităţi. La nivel prezidenţial există o relaţie amicală, cu omologul de la Bucureşti. Dar Nicolae Timofti a vizitat şi Varşovia, unde a fost primit cu cele mai înalte onoruri. Aşa a fost confirmată opţiunea premierului non-NATO, de la Chişinău, de a se apropia de Varşovia.

 • Hei-Rup! Spre Unire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hei-Rup! Spre Unire

  Colegii mei de blog Adevărul Lulea Marius Dorin şi Dan Nicu şi-au pasat provocări pe deasupra plasei de tenis, încercând să arate lumii diferite unghiuri de abordare şi elucidare a fenomenului care stă pe buzele noastre astăzi: U-ni-re. Răspund şi eu, la rândul meu, provocării lui Dan Nicu, dar cu o note personalizate, poetice pe alocuri.

 • Privind spre Ucraina, cu luciditate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Privind spre Ucraina, cu luciditate

  Ce fac ruşii? Cu această întrebare îşi încep programul de lucru o serie de oficiali de la Chişinău. Ce au mai făcut ruşii, în Ucraina? Cu interogaţia aceasta îşi încep lectura documentelor confidenţiale lideri de la Bucureşti. Ce facem cu ruşii? S-au întrebat mai zilele trecute miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene. Nu ştim întrebarea cu care îşi stimulează dimineaţa preşedintele Barack Obama, privind pe hartă Moscova.

 • Adevărul Live: Pregătiri de război în vecinătatea României. Se va separa Crimeea de Ucraina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Pregătiri de război în vecinătatea României. Se va separa Crimeea de Ucraina?

  Tensiunile în creştere din Republica Autonomă Crimeea au fost dezbătute la Adevărul Live de Dan Nicu, analist politic pe zona Europei de Est, de Marius Văcărelu, specialistul în geopolitică, de Cristian Unteanu, corespondentul la Bruxelles, şi de Ion M. Ioniţă, redactor-şef „Historia”, discuţie moderată de jurnaliştii Liviu Iolu şi Călin Nicolescu.

 • INTERVIU Calea normală de dezvoltare a teritoriului dintre Prut şi Nistru, doar în cadrul frontierelor României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Calea normală de dezvoltare a teritoriului dintre Prut şi Nistru, doar în cadrul frontierelor României

  Pe 3 noiembrie, Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău a vuit de zecile de mii de europeni dornici de ultima eliberare, din îmbrăţişarea răsăritenilor, ai căror înaintaşi au ocupat samavolnic teritoriul românesc, dintre Prut şi Nistru. Despre cum se vede, de la Chişinău, acum, acest eveniment, am aflat dintr-un dialog avut cu un publicist tenace. Limpede. Şi eficace în răspunsurile date.

 • INTERVIU România, nu Rusia, este îndreptăţită să ia atitudine, faţă de situaţia din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU România, nu Rusia, este îndreptăţită să ia atitudine, faţă de situaţia din Republica Moldova

  La Chişinău s-a procedat ca la...armată. Rândul doi a făcut un pas în faţă. Iurie Leancă a  trecut în locul lui Vlad Filat. Natalia Gherman a preluat ştafeta de la Iurie Leancă. Igor Corman a preluat postul de preşedinte al Parlamentului, de la Marian Lupu. Ion Hadârcă, nu Mihai Ghimpu, a reprezentat liberalii, cei reformişti, la semnarea noului acord de guvernare.

 • INTERVIU Principalul purtător de imagine al PL este încă acolo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Principalul purtător de imagine al PL este încă acolo

  Furtuna în paharul cu apa politichiei de peste Prut a fost bine întreţinută de cei dornici a stopa, fie şi momentan, mersul spre Uniunea Europeană, a landului românesc din stânga Milcovului de azi. Pentru o mai bună înţelegere a celor petrecute în Partidul Liberal/PL am adresat interogaţiile cuvenite unui conaţional care cunoaşte bine interiorul acestei formaţiuni politice. Răspunsurile primite sunt marcate de un echilibru salutar.

 • INTERVIU Sugestii pentru premierul României, de la un posibil consilier al său
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Sugestii pentru premierul României, de la un posibil consilier al său

  Sporadice comunicări, ca între internauţi de aceeaşi limbă, ce au scris, o vreme, în aceeaşi publicaţie electronică de peste Prut, ulterioare dialoguri, dense, cu un conaţional ce te priveşte direct în ochi şi îşi susţine opiniile cu un bombardament informaţional şi nuanţări calitative aparte - iată motivaţia unui dialog util reunificării naţionale. Pragmatice.

 • Marţienii în tranziţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marţienii în tranziţie

  Îmi daţi voie să scriu despre marţieni? Dacă precizez asta bănuiesc că rândurile care urmează nu vor mai fi alungate prin te miri ce ascunzişuri, mai puţin vizibile, ale arealului electronic, ca atunci când scriam despre fraţii noştri moldoveni. Marţienii nu au suferit 200 de ani de ocupaţie imperială. Nici nu sunt despărţiţi de te miri ce urmă de apă, pe planeta lor. Vorbesc o singură limbă. Şi teritoriul lor nu este jinduit de vecini.

Modifică Setările