Stiri despre competenta

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lideri vs. politruci în vremea COVID-19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lideri vs. politruci în vremea COVID-19

  Lumea întreagă e la răscruce, iar România nu face excepţie. Schimbările radicale de paradigmă se întâmplă în toate domeniile: sănătate, economie, educaţie, politică.

 • Primejdiile
care deja ameninţă viitorul guvern Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primejdiile care deja ameninţă viitorul guvern Orban

  Drepturile de autor pentru mult aşteptata cădere a guvernului condus de d-na Viorica Dăncilă revin deopotrivă PNL şi preşedintelui acestuia, dl. Ludovic Orban, ei fiind principalii iniţiatori ai moţiunii de cenzură, dar şi aranjamentelor de culise ale d-lui Victor Ponta.

 • Soluţia dată de un cunoscut psiholog pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să nu se mai întâmple: „o naţiune nu se distruge cu bombe”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţia dată de un cunoscut psiholog pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să nu se mai întâmple: „o naţiune nu se distruge cu bombe”

  Psihlogul clujean Daniel David, autorul „Psihologiei poporului român”, este de părere că tragedia de la Caracal este rezultatul unei „boli psihoculturale mai profunde”. Prorectorul UBB pentru cercetare este de părere că „statul este prizonierul unor specialişti slab pregătiţi”, iar ieşirea din această criză se poate face numai prin „normalizarea învăţământului superior”.

 • Alo, 112?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alo, 112?

  Treceam, demult, cu maşina prin Ploieşti. În zona Halelor, în centrul oraşului, era un om căzut pe asfalt, lângă o trecere de pietoni. Am sunat la nou înfiinţatul, pe atunci, 112.

 • Pe cine votăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe cine votăm

  Într-o astfel de situaţie, ţara s-ar goli de oameni! Aici ar mai rămâne doar mafioţii şi cetăţenii neputincioşi! Nu este suficient doar să dai un ticălos jos şi după aia să faci prostia să pui altul mai prost în loc, să facă legile. Dacă s-ar întâmpla aşa, cum s-a mai întâmplat, vezi realegerea unor penali-în parlament, în administraţia locală, în euro-parlament, la preşedinţie- în loc să îndreptăm ceva în ţară, am duce-o inevitabil la pierire!

 • La PSD
nimeni nu cunoaşte sensul cuvântului competenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La PSD nimeni nu cunoaşte sensul cuvântului competenţă

  De aproape o săptămână, nu există televiziune generalistă sau de ştiri, nu există gazetă ori site de informaţii care să nu vorbească, să nu aducă noi dezvăluiri referitoare la italianul care de-a lungul a câtorva ani a putut practica liber în România o specialitate de top a chirurgiei, fără a avea vreo urmă din studiile necesare.

 • Despre
competenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre competenţă

  De câteva săptămâni circulă, îndeosebi în mediul virtual, un apel pentru competenţă în operaţiunea de selecţie a managerilor în instituţiile de cultură. L-aş fi semnat imediat şi necondiţionat, fie şi numai pentru motivul că doar despre surplus de competenţe nu se poate vorbi în România de azi. Nu am făcut-o.

 • Competenţa la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Competenţa la români

  Proaspăt întors dintr-o scurtă călătorie, găsesc, în mereu surprinzătoarea presă locală, o informaţie despre Muzeul Ţăranului Român. Ştiam că dl Virgil Niţulescu e director interimar şi că urma să se organizeze un concurs pentru ocuparea postului de director plin. Între timp, concursul a avut loc şi a fost cîştigat de dl Vintilă Mihăilescu.

 • Dan Nica, singurul suspect „imun“ la Justiţie din dosarul „Microsoft“. Cum au blocat deputaţii români Parlamentul European
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Nica, singurul suspect „imun“ la Justiţie din dosarul „Microsoft“. Cum au blocat deputaţii români Parlamentul European

  Eurodeputatul PSD Dan Nica este singurul suspect în dosarul „Microsoft“ pe numele căruia DNA nu a început urmărirea penală pentru că social-democratul a uzat de toate tertipurile posibile pentru a amâna ridicarea imunităţii sale de către Parlamentul European. Când Nica şi-a epuizat toate pârghiile, Parlamentul European a primit o scrisoare de la Legislativul român prin care le transmitea că nu este de competenţa lor ridicarea imunităţii lui Nica.

 • OPINIE România, ţara în care nu contează competenţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OPINIE România, ţara în care nu contează competenţa

  Să fii ziarist de origine iraniană în România are şi părţi bune. Uneori, când ai tendinţa să spui că cei mai mulţi incompetenţi puşi să conducă s-au adunat la tine în ţară, vezi ce se întâmplă aici. Şi atunci, realizezi că se poate şi mai rău.

 • Care este diferenţa dintre psihiatru şi psiholog şi la care să apelezi, în funcţie de problemele cu care te confrunţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este diferenţa dintre psihiatru şi psiholog şi la care să apelezi, în funcţie de problemele cu care te confrunţi

  În viaţa de zi cu zi ne confruntăm cu situaţii care ne solicită capacitatea de reacţie şi adaptare atât în plan cognitiv, cât mai ales emoţional şi motivaţional. Într-o societate excesiv tehnologizată, aflată în continuă schimbare şi reaşezare, mulţi dintre noi experimentează, frecvent sau episodic, stări de tristeţe, teamă, atacuri de panică sau sentimente de neadecvare şi eşec, însă în cele mai multe situaţii persoana ascunde aceste lucruri.

 • Despre competenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre competenţă

  De câteva săptămâni circulă, îndeosebi în mediul virtual, un apel pentru competenţă în selecţia managerilor în instituţiile de cultură. L-aş fi semnat imediat şi necondiţionat, fie şi doar pentru motivul că numai despre surplus de competenţe nu se poate vorbi în România de azi. Nu am făcut-o.

 • …Cum le spui dumneata, să tot stai să asculţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  …Cum le spui dumneata, să tot stai să asculţi

  Uneori, ascultîndu-l pe Crin Antonescu, te trezeşti rostind, cu un mic frison de admiraţie, replica tandră a coanei Efimiţa: ”Ca dumneata bobocule, mai rar cineva!” Cînd, de curînd, se căuta un candidat pentru funcţia de ministru al Transporturilor, şeful liberalilor şi viitorul nostru preşedinte a explicat jurnaliştilor cît de grea e alegerea pe care va trebui să o facă.

 • Responsabilitatea
tinerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Responsabilitatea tinerilor

  Ce face ca un tânăr să aibă reuşită în viaţă sau un succes demn de admirat? Când putem afirma că drumul pe care a pornit un tânăr va trece  testul anilor?

 • DNA ar putea avea mai puţine atribuţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DNA ar putea avea mai puţine atribuţii

  În şedinţa de miercuri a Guvernului, a fost dezbătut proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea competenţei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Proiectul a fost înaintat de Ministerul Justiţiei (MJ), la propunerea lui Daniel Morar, fost procuror-şef al DNA, care a efectuat solicitarea de modificare pentru că normele actuale au dus la supraîncărcarea procurorilor.

 • FOTO Parlamentari nepotriviţi în comisii nepotrivite. Experienţa de viaţă şi statutul de student îi recomandă pe aleşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Parlamentari nepotriviţi în comisii nepotrivite. Experienţa de viaţă şi statutul de student îi recomandă pe aleşi

  Parlamentarii aleşi pe 10 decembrie anul trecut se pregătesc pentru noul mandat. S-au împărţit în diferite comisii parlamentare, ce urmează să formuleze puncte de vedere privind propunerile legislative. Cu toate acestea, membrii acestor comisii de specialitate sunt, de cele mai multe ori, „nespecialişti” în respectivele domenii.

Modifică Setările