Stiri despre basmania

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Basmania” lui Valentin Nicolau
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Basmania” lui Valentin Nicolau

  Scrisă de un autor aflat în căutarea unor locuri mai bune decât planeta Pământ şi a unor stări mai bune şi mai generoase decât cele pe care le trăim în stare de veghe, apărută la sfârşitul anului 2014, „Basmania” lui Valentin Nicolau este doar în aparenţă o joacă de copii.

 • VIDEO Scriitorul şi editorul Valentin Nicolau va fi vineri înmormântat, în Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Scriitorul şi editorul Valentin Nicolau va fi vineri înmormântat, în Bucureşti

  Editura Nemira anunţă cu profund regret şi tristeţe încetarea din viaţă mult prea devreme a fondatorului său,  Valentin Nicolau, la vârsta de 54 de ani. Decesul s-a produs marţi seară, pe 13 ianuarie, în urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul Universitar. Slujba de înmormântare va avea loc vineri,16 ianuarie, de la ora 13.00, la Biserica Sf. Maria de pe strada Iani Buzoiani, iar înmormântarea va fi la Cimitirul Domneşti Ghencea 2.

 • Basmania, Basmania!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Basmania, Basmania!

  Toate poveştile încep cu „A fost odată,  ca niciodată”.  Doar povestea noastră  debutează cu „Va fi odată”, pentru că acţiunea sa se derulează într-un viitor (nu prea) îndepărtat, atunci când oamenii nu vor mai crede în poveşti... „iar lumea basmului există doar în măsura în care pământenii cred în ea ”.

 • Ce citim de Crăciun? De la „Crăciunul regal” în regatul „Basmania” şi în
lumea lui Amza Pellea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce citim de Crăciun? De la „Crăciunul regal” în regatul „Basmania” şi în lumea lui Amza Pellea

  Pentru vacanţa de Crăciun, majoritatea editurilor din România au pregătit noutăţi potrivite să fie puse sub brad şi citite, în aceste zile libere, poveşti pentru copii sau poveşti pentru oameni mari. De la „Povestiri de iarnă” de Karen Blixen, la Editura Humanitas, la „Crăciunul în cele mai frumoase povestiri” ori „Basmania” de Valentin Nicolau, la Editura Nemira sau „Crăciunul regal” la Curtea Veche, lumea toată e în aceste zile o poveste...

 • „Basmania”, în turneu prin
România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Basmania”, în turneu prin România

  După lansarea de la recent încheiata ediţie a Târgului Gaudeamus, unde s-a clasat pe locul 3 în topul de vânzări al Editurii Nemira, „Basmania”, povestea lui Valentin Nicolau, porneşte într-un turneu de promovare prin România, iar pe 3 şi 4 decembrie se va afla la Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Braşov.

 • Dramaturgul Valentin Nicolau, despre „Basmania“: „În cartea mea, inimile  nu bat, ci cântă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dramaturgul Valentin Nicolau, despre „Basmania“: „În cartea mea, inimile  nu bat, ci cântă”

  Cunoscut în primul rând pentru textele sale dramatice, premiate şi jucate pe diverse scene din România, Valentin Nicolau a vorbit, la Adevarul Live, despre romanul fantasy, „Basmania. Răspântia gândurilor”, apărut la Editura Nemira, într-o prezentare grafică specială, cu ilustraţii realizate de Tudor Popa. Cartea va fi lansată sâmbătă, 22 noiembrie, la ora 13.00, la Târgul Gaudeamus.

 • „Basmania” deschide drumul pentru romanul fantasy în literatura română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Basmania” deschide drumul pentru romanul fantasy în literatura română

  Aflat de mulţi ani în prim-plan în literatura contemporană, fiind prezent în topurile de vânzări din întreaga lume, romanul fantasy a fost până acum mai degrabă ocolit de scriitorii români. În această toamnă, Valentin Nicolau va lansa la Târgul de carte Gaudeamus prima parte din seria „Basmania”, numită „Răspântia gândurilor”.

Modifică Setările